27 Haziran 2026 Cumartesi

AMARE ZAFERİ COŞKUYLA KUTLANDI

Genç ilçesinde Kut-ül Amare Zaferinin 106'ıncı Yıldönümü münasebetiyle düzenlenen program coşkuyla kutlandı.

29 NİSAN 2022 CUMA 14:53
0
1592
0
AA aa
AMARE ZAFERİ COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Deniz Işılar, İlçe Müftüsü Mahsum Hamzaoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Burak Bozgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Genç Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programda Kut-ül Amare Zaferinin tarihteki yeri ve önemi anlatıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Genç Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Emin Gökdemir, “Kutül Amera da 106 yıl önce, 100 binlerce vatan evladı, bu vatanın bedelini ödemek üzere canlarını feda etmiştir. Amacımız geçmişteki savaşların zaferiyle mutlu olmak değil, bir hürriyet davasını, ölüm kalım mücadelesini tarihe not düşmeyi boynumuzun borcu bilmektir. Dava islam davasıdır. Irak, Suriye, Çanakkale, Filistin düşse Anadolu ve İslam dünyası düşecektir, adamların amacı İslamı yok etmekti. Böyle bir milletin tarihindeki zenginlikleri anlatmaya değil kitaplar; kütüphaneler bile yetmez, ama biz ne yapmışız, kendi tarihimizin üzerine adeta kara bir örtü örtmeye çalışmışız. Kutül Amare Zaferi bunun en çarpıcı örneğidir. Daha yakın zamanlarda bile tarih kitaplarımızda bu zafer anlatılırken sadece, İngilizler Basra'ya asker çıkarırken Kut'ül Amare'de yenilgiye uğratılmıştır şeklinde bahsedilir. 

Program Genç Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirlerin okunması ve tiyatro gösterisinin yapılmasıyla son buldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.06.2026
18:56
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
25.06.2026
18:46
FİNALDE BİNGÖL`Ü TEMSİL EDECEK
FİNALDE BİNGÖL'Ü TEMSİL EDECEK
Bingöl Müftülüğü Selahattin Eyyubi Hafızlık Proje Okulu Kur'an Kursu Öğreticisi Ali Yalçın, 'Hafızlık Yarışması' bölge finalinde birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
25.06.2026
18:41
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
MİNİK YÜREKLERDEN EFRAYİM BEBEĞE UMUT
Bingöl'de devlet koruması altındaki çocuklar, SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisine destek olmak için harçlıklarını bağışladı.
23.06.2026
19:08
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNE 50 KİŞİ ALINACAK
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
22.06.2026
12:40
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
SON BİR HAFTADA 37 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
22.06.2026
12:26
JANDARMA`DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
JANDARMA'DAN DEV OPERASYON 15 BİN 831 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın