10 Mayıs 2025 Cumartesi

ANADİLDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

30 kişilik gönüllü öğretmen, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında ortaokul öğrencilerinin ana dilleri olan Zazaca'yı seçmeleri için okulları ziyaret edip öğrenciler ile görüştü.

12 OCAK 2023 PERŞEMBE 11:13
4
4128
0
AA aa
ANADİLDE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Bingöl'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversite iş birliğinde 30 gönüllü öğretmen, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin ana dilde eğitim ve öğretim almaları için okulları gezerek bilgilendirmeler yaptı. 
Hem okul yönetimi hem de öğrenciler ile bire bir görüşen öğretmenler, öğrencilerin Zazaca ve Kürtçe derslerde ne tür eğitim alacaklarını aktardır. 
Hazırlanan kitapları tanıtan öğretmenler, öğrencilerden de ana dilleri olan zazacayı seçeceklerinin sözünü aldı. 
4 bin öğrenci eğitim gördü
Bingöl'de 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında 4 bin öğrencinin Zazaca eğitim gördüğünü belirten gönüllü Öğretmenlerden Nurullah Vergi, “Bingöl'de bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversite koordinesinde yaklaşık 30 kişilik bir ekiple 45 ortaokul ziyaret edildi. Her gittiğimiz okulda okul idaresi ile sınıfları ziyaret ederek Zazaca dersi, kitapları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Yaklaşık şuan Bingöl'de 4 bin kişi Zazaca dersi görüyor, önümüzdeki yıl için büyük bir potansiyel var şuan burada. 15 bin ile 20 bin arası bir potansiyel var şuanda. İnşallah bu neticeyi 2023-2024 yılında eğitim ve öğretim yılında güçlü kadromuzla, 5-6-7 ve 8 sınıf kitaplarımızda hazır öğrencilerimizin karşısında olacağız” şeklinde konuştu.
Öğrencilerden Ruken Tunç, zaza dilini çok sevdiğini ve korunması gerektiğini belirterek,” Ben Zaza dilini çok seviyorum. Zaza dili benim ana dilim okulumuzda olmasını çok istiyorum. Bugün hocalarımız geldi ve bize tavsiye etti. Anadilimiz kaybolmasın, koruyalım” dedi. 
Fırat Burkek ise Zazaca dilini unutmayacaklarının altını çizerek, “Zazaca dersini çok seviyoruz. Bugün hocalarımız bizi Zazaca ve Kürtçe seçmeli ders için ziyarete geldi. Biz Zazaca dersini seçeceğiz ve Zazaca'ya sahip çıkacağız, ana dilimizi unutmayacağız” diye konuştu.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:11
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
193 TÜKETİCİ BAŞVURUSU KARARA BAĞLANDI
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
07.05.2025
18:54
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
KÜÇÜK BAŞ YETİŞTİRCİLİĞİNE BÜYÜK DESTEK
Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile 80 adet güneş enerjisi sistemi 300 adet küçükbaş hayvan kırkım makinesi 800 adet akülü şarjlı ilaçlama makinesi (sırt pompası) teslim edildi.
07.05.2025
18:49
BİNGÖL`DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
BİNGÖL'DE KAÇ KİŞİ HAK SAHİPİ OLDU
Vali Usta: 'Hak sahipliği kabul edilmeyen başvurular için itiraz üzerine yargı süreçleri devam etmekte olup, kazananlarla ilgili işlemlere devam edilmektedir' dedi.
06.05.2025
18:50
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA  BULUNDU
UMUT KERVANI 189 AİLEYE NAKDİ VE GIDA YARDIMINDA BULUNDU
Umut Kervanı Derneği, 2025 yılı Nisan ayında 189 aileye nakdi yardımında bulundu.
06.05.2025
18:44
BİNGÖL`ÜN 4 AYLIK KAZA VERİLERİ AÇIKLANDI
BİNGÖL'ÜN 4 AYLIK KAZA VERİLERİ AÇIKLANDI
Emniyet Genel Müdürlüğü, Bingöl'de 2025 yılının ilk 4 aylık döneminde meydana gelen trafik kazaları ile ilgili verileri açıkladı. Kazaların neden olduğu ölümler, kazaların en büyük nedeni ve kesilen cezaların miktarı haberimizde..
06.05.2025
18:38
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN  2 ZANLI YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 2 ZANLI YAKALANDI
jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın