28 Mart 2024 Perşembe

ANNE VE ÇOCUKLARI AYNI SIRALARDA!

Bingöl'de bir köy okulunda öğretmenin hazırladığı programla başlatılan uygulamada, anne ve çocukları hem evde hem de okulda yan yana 1'er saat kitap okuyarak örnek bir çalışma sergiliyor.

07 OCAK 2019 PAZARTESİ 11:37
0
1164
0
AA aa
ANNE VE ÇOCUKLARI AYNI SIRALARDA!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ‘Sen Yaz' isimli projesi kapsamında merkeze bağlı 86 öğrencili Ağaçeli 100.yıl İlkokulunda görev yapan sınıf öğretmeni Emine Geçim, örnek bir çalışmaya imza attı. Projeyle ilgili "Bir Yanımda Annem Bir Yanımda Kitabım, Geleceğim İçin Okuyorum" etkinliği organize eden öğretmen sayesinde, anneler, çocuklarıyla birlikte hem sınıfta hemde evde yan yana kitap okuyor. Kısa sürede etkisini gösteren etkinlik kapsamında okumaya karşı her yaştan ilginin arttığını bildirildi.

Uygulama kapsamında Ağaçeli 100. yıl İlkokulunu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, öğrencilere de yeni kitaplar dağıttı. Okuyan, anlayan ve fikir üreten bir nesil yetiştirmek için projenin uygulandığını ifade eden Engin; “Proje kapsamında okulumuzu ziyaret ettik, çok güzel bir çalışma olmuş. Bu projemizin temel amacı okuma kültürünü geliştirmek, okuma kültürünü yaymaktır. Özellikle il genelinde öğrencilerimizden istediğimiz okuyan, anlayan, yorumlayan, eleştiren ve fikir üreten bir nesil yetiştirmektir, bunu hedefliyoruz. Burada yürüttüğümüz projede bunun en güzel örneğidir. Velilerimiz belirli periyotlarda okullara gelip çocuklarıyla birlikte kitap okuyorlar. Her akşamda evlerinde akşam 20.00 ile 21.00 arasında bu etkinlik devam ediyor. Yine bu kapsamda öğretmen arkadaşlarımız evlere ziyaretler gerçekleştiriyor. Bu ziyaret ile birlikte bir kaynaşma ortamı oluşuyor. Özellikle köydeki vatandaşlarımız ile öğretmenlerimizin kaynaşması çok önemli" dedi.

"OKUMA ETKİNLİĞİ AKŞAM EVLERDE DEVAM EDİYOR"

Okuma etkinliğinin akşam evlerde devam ettiğini kendilerinin de onlara misafir olduğunu dile getiren öğretmen Emine Geçim, etkinliğe başlama sebeplerinden birinin çocukların okuduğunu anlamalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Bir problemi öğretmen okuduğu zaman öğrencinin çok rahat bunu çözebildiğine dikkat çeken Geçim; “Ama kendisi okuduğunda tıkanıyor. Bunun yanında hayal dünyaları çok zengin ama ifade etme konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Tatillerde kitap okuma alışkanlıkları zayıf, sebebi ise kitap okumayı okul zamanlarda okumak olarak düşünüyorlar. Bizde bu tabuyu yıkmak için proje hazırladık. Okuma saatlerinin sadece okulla sınırlı kalmasını istemediğimiz için evlerde akşam saat 20.00-21.00 arasında kitap okuma saati yapıyoruz. Bu esnada TV'ler ve telefonlar kapatılıyor, tüm aile fertleri okuma yapıyor. Proje hakkında olumlu dönüşlerde alıyoruz hatta okuma yazma bilmeyen ninelerimiz, dedelerimiz kendi bildikleri kitapları okuyormuş. Bunları duydukça bizler daha çok mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZ OKUSUN İSTİYORUZ”

Çocuğu ile birlikte okuma etkinliğine katılan 51 yaşındaki Beyhan Kızılarslan ise; “Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Biz, çocuklarımızla birlikte okula geliyoruz. Kitap okuma saatlerinde onlarla birlikte kitap okuyoruz, çocuklarımız okusun istiyoruz. Bizim gibi bir hayat yaşamasınlar karın, toprağın içinde gezmesinler. Çocuklarımızı öğretmenler, müdür olarak görmek istiyoruz . Evde akşam saatlerinde televizyon ve telefonları kapatıyoruz. Evde kim okuma biliyorsa çocukların gelişmesi için kitap okuma yapıyoruz" diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2024
13:59
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
Ramazan ayı nedeniyle camilerde yapılan Kur'an-ı Kerim mukabelelerine Genç'te de yoğun ilgi gösteriliyor.
27.03.2024
13:27
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
Avrupa'da ikamet eden hayırsever iş insanı Doğukan Çakmakçı, Genç ilçesinde Ramazan ayı vesilesiyle maddi durumu olmayan yüzlerce aileye et yardımında bulunarak örnek bir davranışa imza attı
25.03.2024
13:56
MURATSPOR`UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
MURATSPOR'UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden temsilcimiz Yeni Genç Muratsporkendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığıRüstempaşaspor'u3-1 mağlup ederek yenilmezlik serisini 11 maça çıkarırken, maç öncesi açılan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' pankartı ile teröre lanet okundu.
25.03.2024
13:01
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
Genç'te etkili olan kar ve tipi sonucu yolu kapanan mezrada mahsur kalan 2 avcı askeri helikopterle kurtarıldı.
21.03.2024
19:06
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
Büyük heyecanla beklenen 31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Genç İlçe merkezinde 13 Bin 934 seçmen, 44 sandıkta oy kullanacak. Başkanlık için 5 isim kıyasıya yarışırken 2019 seçimlerine göre seçmen sayısı 2 Bin 941 kişi arttı. Yeni seçmenler belediye başkanlığı seçimlerinin sonucuna da doğrudan etki yapacak.
21.03.2024
17:56
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi, öğrencilerin ikinci evi oldu. Sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışan öğrenciler, aile sıcaklığında LGS, YKS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanıyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın