20 Haziran 2026 Cumartesi

ARTAR YATIRIM SÖZÜNÜ TUTTU

Temel atma törenine katılan Vali Usta: 'Ben Mücahit Bey ve Murat Bey'e 'Bingöl'ün babayiğitleri' diyorum.

04 AĞUSTOS 2025 PAZARTESİ 10:53
0
906
0
AA aa
ARTAR  YATIRIM SÖZÜNÜ TUTTU

İstanbul'da 1994 yılından bu yana dünyaca bilinen otomobil ve motosiklet markaları ile havacılık, silahlı kuvvetler, telekomünikasyon ve akaryakıt firmalarının tekstil tasarımını yaparak, koleksiyonlarını üreten Bingöllü Mücahit Artar, Bingöl Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen 21 dönüm araziye tesis kuruyor. Söz konusu arazide kurulacak tesisin temeli atıldı.

Gelecek yıl tamamlanması hedeflenen tesisle, dünyanın ünlü markaların tasarım ve koleksiyon üretimi yapılacak. Artar Tekstil, aynı zamanda Bingöl Üniversitesi bünyesinde “Moda Tasarım Akademisi” kurarak tekstilde nitelikli iş gücü yetiştirecek.

“BİNGÖL'Ü BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta ve beraberindeki heyet, temel çalışmalarını yerinde inceleyip yatırıma dair değerlendirmelerde bulundular.

“Bu yatırım; Bingöl'e duyulan güvenin, istikrarlı büyüme hedeflerimizin ve üretim vizyonumuzun güçlü bir yansımasıdır” diyen Vali Usta, İş insanı Murat Öztürk'ün perde üretim tesisini Bingöl'e taşımasıyla ilk adımı attıklarını, devamında iş insanı Mücahit Artar'ın da memleketi Bingöl'e üretim merkezini taşıma kararı aldığını kaydetti. Vali Usta: “Bundan sonraki süreçte de sağlanan teşviklerle Bingöl'e çok sayıda yatırımcının geleceğini düşünüyoruz. Emek yoğun sektörler olan tekstil ve imalatta burayı bir kümelenme merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Sadece düz fason tekstil ürünleri değil, aynı zamanda marka, patent, faydalı model gibi katkı sunacak katma değerli ürünler üretmemiz lazım. Burası ilerleyen dönemde Doğu'nun cazibe merkezlerinden biri haline gelecek. Gümrük Müdürlüğümüzü kurduk, aynı zamanda firmalarımız buradan ihracat da yapacak. Bingöl'ün ihracat sıralamasını 60-70 bandından en kısa sürede 50'li sıraların altına çekeceğimize inanıyoruz”

‘BİNGÖL'ÜN BABAYİĞİTLERİ' DİYORUM

Bingöl'e yatırım yapmak isteyen herkese her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Usta, Bingöl Üniversitesinde kurulacak “Moda Tasarım Akademisi”nin de önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.

Vali Usta, “İnşallah denize atılan bir taşın yarattığı dalga gibi bu güzellikler, bu iyilikler, bu yatırımlar artarak devam edecek. Ben Mücahit Bey ve Murat Bey'e ‘Bingöl'ün babayiğitleri' diyorum. Diğer Bingöllü hemşehrilerimiz de bu iki babayiğitten örnek alarak inşallah buraya gelirler. Başta Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bingöl'ü büyütmeye, üretimi artırmaya ve gençlerimize yeni iş alanları sunmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

BİNGÖL ÜRETİM, İSTANBUL PLANLAMA, İSVİÇRE PAZARLAMA MERKEZİ OLACAK

Hem bölgeye hem ülkeye katkı sunmaya çalışacaklarını ifade eden Artar, İstanbul'daki üretimlerinin büyük bir kısmını buraya taşıyarak Bingöl'ü bir üretim merkezi, İstanbul'u planlama ve yapılanma merkezi, İsviçre'deki şirket merkezlerini ise satış ve pazarlama merkezi olarak tayin edeceklerini vurguladı.

Artar, ilerleyen süreçte Bingöl'e yurt dışından önemli tedarikçileri getirerek tanıtım yapacaklarını anlatarak, Bingöl'ü sadece üretim değil, aynı zamanda katma değerli üretim üssü olarak görmek istediklerini vurguladı.

“BİNGÖL'Ü BİR TASARIM VADİSİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın önerileri ve yönlendirmeleriyle Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik ile görüşüp üniversite bünyesinde bir moda tasarım akademisi kurulması konusunu paylaştıklarını belirten Artar, Çelik'in de bu kararı çok önemsediklerini ve bunun için hemen eyleme geçeceklerini söylediklerini ifade etti.

Artar, “Bingöl Üniversitesi bünyesinde Moda Tasarım Akademisi kurup tekstilde nitelikli iş gücü yetiştireceğiz. Ankara'dan bu tarafa hiçbir üniversitede olmayan bir bölüm olmuş olacak. Bingöl'ü bir tasarım vadisine dönüştüreceğiz. İnşallah bu sağlandığı takdirde sadece ucuz iş gücü değil, nitelikli iş gücü de sağlanmış olacak. Gelecekte Bingöl neden bir tasarım merkezi olmasın?”

HABER:SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
12:03
HÜLAKÜ BİNGÖL`DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
HÜLAKÜ BİNGÖL'DE TARIM ARAZİLERİ İMAR BASKISI ALTINDA
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarım politikalarını eleştirerek, Bingöl'deki verimli tarım arazilerinin imar baskısı altında olduğunu söyledi.
19.06.2026
11:56
GENÇ`TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
GENÇ'TE DAĞ KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ
Genç İlçesinin dağlık bölgelerinde, nesli koruma altında bulunan dağ keçileri görüntülendi.
19.06.2026
11:50
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
UYUŞTURUCU OPERASYONU 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
19.06.2026
11:44
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
KOMŞU İLLERDEN GELİP DİLENİYORLR
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı
19.06.2026
11:37
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
BİNGÖL DAHİL 8 İLDE OPERASYON
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi
10.06.2026
17:14
GENÇ`TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
GENÇ'TE 72 TAŞINMAZ İHALE YOLUYLA SATIŞA ÇIKARILACAK
Genç ilçesinde Hazine'ye ait 72 taşınmaz, Genç Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından 23-26 Haziran 2026 tarihleri arasında açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın