03 Mayıs 2024 Cuma

ASUTAY, BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

Abdullah Asutay, Genç Belediye Başkanı aday adaylığı için resmi başvurusunu İlçe Parti Başkanlığına yaptı.

21 KASIM 2023 SALI 17:57
5
1573
0
AA aa
ASUTAY, BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

Türkiye adım adım  31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere doğru giderken, aday adaylığı başvuruları da gelmeye başladı. AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ve parti yönetimini ziyaret eden Asutay, aday adaylığını burada deklare etti. Buradan Genç İlçe Parti Başkanlığına geçen Asutay, resmi başvurusunu burada ilçe başkanına sundu.

Genç İlçesi Çaytepe Köyü doğumlu olan Abdullah Asutay, iyi bir ilahiyatçı olarak tanınıyor. Uzun yıllar İmam Hatiplik görevininde yürüten Abdullah Asutay 4 Ocak 1967 yılında Genç-Çaytepe Köyünde doğdu. Lise tahsilini Diyarbakır İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Bölgenin tanınmış alimlerinden olan babası Molla Mehmet Sıddık Hocaefendi'nin  medresesinde ilim tahsil etti. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İlahiyat Bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar  Diyanet işleri başkanlığına bağlı imam hatiplik yaptı.
Babası bölgede tanınmış bir şahsiyet olan Molla Sıddık Asutay, uzun yıllar Çaytepe'de İmam hatip olarak dini hizmetlerde bulundu.
Çok sayıda talebeye medresesinde dini ilimler alanında dersler verdi.
Yaşamı boyunca toplumda meydana gelen tartışma ve kavgalarda arabuluculuk yaptı ve barışın tesisinde önemli katkılar sundu.
Dini alanlardaki bilgisi ve topluma yaptığı hizmetlerde büyük bir saygınlık ve itibar kazandı.
Sadece Genç ilçesinde değil bölgemizde de saygın bir kişi olan Molla Mehmet Sıddık Hocaefendinin mirasını devralan Abdullah Asutay, babasının çizgisinden gitmeye gayret etti.
Uzun yıllar imam hatiplik yaptıktan sonra emekliye ayrıldı. 

Orta düzeyde Arapça kürtçe ve zazaca bilen Asutay, evli ve beş çocuk babasıdır.

HABER:SİNAN ATAN

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın