29 Nisan 2024 Pazartesi

AZ HASARLI' RAPORU NEYE GÖRE VERİLDİ

Genç İlçesine bağlı Dereköy Yukarıbiçer Mezrasında yaşayan Remzi Atan, 1970'li yıllarda yapılan evlerinin yaşanılan her depremde ayrı bir hasar aldığını, evlerinin ağır hasarlı olmasına rağmen yetkililer tarafından az hasarlı gösterildiğini ve mağdur edildiklerini iddia etti.

08 ŞUBAT 2024 PERŞEMBE 15:36
0
1060
0
AA aa
AZ HASARLI` RAPORU NEYE GÖRE VERİLDİ

06 Şubat depreminden etkilenen ve birçok evin ağır hasar gördüğü Genç ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan vatandaşların hasar tespit ile ilgili sıkıntıları bir türlü çözülemiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından gelen gözlemciler tarafından köylerde yapılan incelemelerde bazı evlere hiç bakılmadan raporlar yazıldığı iddia edilirken, bu iddialardan biride Dereköy Yukarı biçer mezrasından Remzi Atan'a ait.

1970'li yıllarda yaptıkları evin yaşanılan her depremde ayrı bir hasar aldığını ve şu anda evlerinin oturulamayacak durumda olmasına rağmen gelen teknik elamanlar tarafından evlerine az hasarlı rapor verildiğini belirten Atan, Kim neye göre karar verip evimize az hasarlı raporu çıkardı. Gidip sorunumuzu anlatmaya çalışırken görüyoruz ki ellerinde sadece sağlam yerlerin fotoları var. Sadece dışarıdan bakıp fotoğraf çekip gitmişler. Biz bu evde nasıl oturalım? Yaşanabilecek olası bir depremde biz bu evin altında can verirsek bunun hesabını kim verecek? Yetkilileri göreve çağırıyoruz” diye dert yandı.

“ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Evinin kolonlarının zarar görmesine rağmen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinin “az hasarlı” raporu verdiklerini belirten Atan, “Ekipler, biz aileleri hiç muhatap almadan, bizi aramadan, sormadan, kapımız açılmadan ‘hafif hasarlıdır' demişler. Bundan sonraki süreçte de bu eve girmemizi sağlayarak, bizi ölümle karşı karşıya bırakan bir davranış içinde olmuşlar. Biz kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. Evimizin kolonları çatlamış, evimiz şu anda yaşanamaz durumda. Onun için tekrar buraya yetkililerin gelip rapor alması lazım” dedi.

HABER:SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın