06 Mayıs 2024 Pazartesi

AZGIN SULARDA TEHLİKELİ AV!

Genç ilçesinde ilkel yöntemlerle şamrellerin (kelek) üzerinde yaptıkları salla Murat Nehri'ne açılan balıkçılar, azgın sularla boğuşarak ölümüne balık avlıyor.

06 OCAK 2020 PAZARTESİ 13:42
0
1415
0
AA aa
AZGIN SULARDA TEHLİKELİ AV!

Genç ilçesinde ekmeğini balık avlayarak kazanan balıkçılar, canları pahasına ilkel yöntemlerle şambrellerin üzerine yaptıkları salla Murat Nehri üzerinde gün boyu balık avlamaya çalışıyorlar. Şambrellerin üzerine yaptıkları sala binen balıkçılar, kürek yardımıyla gitmeye çalıştıkları bölgeye gidip, serpme ile balık avlıyor. Yüksek kesimlerdeki karın erimesiyle Murat Nehrindeki su seviyesinin artmasına aldırış etmeden her gün sabahın erken saatlerinden itibaren balık avlamaya giden balıkçılar, yakaladıkları balıkları satarak ekmek parasını kazanıyor.

Birçok kişinin hayatını kaybettiği nehirde korkusuzca avlanan balıkçılar, çevreden geçen vatandaşların da büyük ilgisini çekiyor. Zaman zaman düşme tehlikesi geçiren balıkçılar, hiçbir tehlikeye aldırış etmeden ekmek parası için ölümüne balık avlıyor.

Mecbur kaldıkları için böyle tehlikeli bir iş yaptıklarını anlatan balıkçılar, can güvenliklerinin olmadığını bile bile bu işi yaptıklarını belirtiler.

Yakaladıkları balıkları 5  ile 12 TL arasında sattıklarını belirten balıkçılar, "Yapığımız sala en fazla 2 kişi binebiliyoruz. Aynı işi onlarca işsiz insan yapıyor. Hepsi de mecbur olduğu için bu yolu seçti. Gün boyu burada balık avlıyoruz. Akşam evimize giderken cebimizde 35-50 lira kalıyor. Yapacak başka işimiz yok. Birçok insan Murat Nehrinde hayatını kaybetti. Bu işin gerçekten çok tehlikeli olduğunu biliyoruz ama bunu da yapmaya mecburuz" dediler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
03.05.2024
14:34
EMNİYET`TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
EMNİYET'TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
03.05.2024
12:20
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL`UNDUR!
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL'UNDUR!
Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın talimatıyla Belediye'nin giriş kısmına 'Rüşvet alanda, verende melundur' Hadis-i Şerif'i asıldı.
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALİBİYET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALİBİYET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ŞEHİT `KALAN` KABRİ BAŞINDA ANILDI
ŞEHİT 'KALAN' KABRİ BAŞINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın