07 Mayıs 2024 Salı

AZİM ENGEL TANIMIYOR!

Bedensel engelli Bahattin Tüz (40), 4 yıl önce başladığı okçuluk sporunda önemli bir başarı kazandıktan sonra kariyerine antrenör olarak devam etmeye başladı. Tüz, hedefinin engelli bireyleri spora kazandırmak olduğunu söyledi.

30 KASIM 2020 PAZARTESİ 13:53
0
1828
0
AA aa
AZİM ENGEL TANIMIYOR!

Bingöl'de yaşayan ve 2 yaşında geçirdiği yüksek ateş nedeniyle belden aşağısı felç kalan 3 çocuk babası Bahattin Tüz, bundan 4 yıl önce tesadüfü olarak okçuluk sporuna başladı.

Arkadaşını okçuluğa kayıt yaptırmaya götürdüğü sırada okçu antrenörün önermesi üzerine bu spora başlayan Tüz, kısa sürede önemli başarılar kazandı.

2017 yılında Türkiye Okçuluk Federasyonun düzenlediği yarışmalarda Türkiye 4'ncüsü olan Tüz, daha sonra antrenörünün tayinin çıkmasının ardından boşluk oluşmaması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün salonunda eğitim vermeye başladı.

Başta engelli olmak üzere birçok küçük yaştaki çocuğa okçuluk eğitimi veren Tüz, ilk eline yayı aldığında artık imkânsız diye bir şey olmadığını öğrendiğini söyledi.

Tüz, “2 yaşında geçirdiğim yüksek ateş sonucu felç oldum ve koltuk değnekleri ile hayatıma devam ediyorum. 2016 yılında okçuluk ile tanıştım tesadüfen. Bir arkadaşım okçuluk yapmak istiyordu bana yardımcı olabilir misin dedi. Bizde okçuluk hocası ile görüştük. Sonra hoca bana sen neden yapmıyorsun bu sporu deyince, bende niye yapmıyorum dedim kendi kendime. Bu şekilde başladı hikâyem aslında. İlk elime yayı aldığımda aslında imkânsız diye bir şey olmadığını öğrendim. 2016 yılında aktif olarak okçuluk sporuna başladım. 2 yıl kadar aktif sporculuk yaptım, yarışmalara katıldım. Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonunun düzenlediği yarışmada Türkiye 4'üncülüğüne kadar yükseldim. Ardından okçuluk antrenörümüzün tayinin çıkmasıyla burası boş kaldı. Benim de belgem vardı sporculuk hayatımı sürdürürken ve daha sonra antrenörlük olarak 2018 yılında başlamış oldum” dedi.

“Bir engelli olarak, engelli sporcularımın olması beni çok sevindiriyor”

Engelli sporcuları kazanmak için çalıştığını söyleyen Tüz, “Birçok sporcu yetiştiriyorum. Bunun yanında engelli sporcularım da var. Dezavantajlı gruplara yönelik daha çok efor harcıyorum. Bir engelli olarak, engelli sporcularımın olması beni çok sevindiriyor. Her yıl bir engelli sporcu buraya kazandırırsam çok mutlu olacağım. Ben şu mesajı vermek istiyorum; herkes bu sporu yapabilir. Engelli kardeşlerimi mutlaka buraya bekliyorum. Yakın zamanda en az 20 engelli sporcuyu bu salonda görmek hayalim. Olmayacak diye bir şey yok. Mutlaka gelsinler. Bu sporu yapsınlar hayata katılsınlar, eğlensinler” şeklinde konuştu.

Okçuluk eğitimi alan Kas hastalarından Muhammet Miraç Gültekin, sporu Bahattin hocası sayesinde sevdiğini söyledi.

Gültekin, “Türkiye çapında yarışmalara katılacağız Allah'ın izniyle. Bahattin hocama da çok teşekkür ederim. Bizlere çok yardım etti. Okçuluğu öğretti, okçuluğu sevdirdi bize. O engelleri aştı ben de aşacağım Allah'ın izniyle” dedi.

Diğer bir sporcu Ahmet Yıldırım ise, “Bu spora Bahattin hocamız sayesinde devamlı geliyoruz, güzel de bir spor. Hocamız sayesinde bu spora olan ilgimiz daha çok arttı. Bizi yarışmalara götürdü, her zaman destek oldu. Kendisi engelleri aştı, bizim için çabalıyor. Kendisine teşekkür ederiz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
03.05.2024
14:34
EMNİYET`TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
EMNİYET'TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
03.05.2024
12:20
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL`UNDUR!
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL'UNDUR!
Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın talimatıyla Belediye'nin giriş kısmına 'Rüşvet alanda, verende melundur' Hadis-i Şerif'i asıldı.
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALİBİYET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALİBİYET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ŞEHİT `KALAN` KABRİ BAŞINDA ANILDI
ŞEHİT 'KALAN' KABRİ BAŞINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın