29 Nisan 2024 Pazartesi

BALIKLAR YUMURTLAMAYA ÇIKAMIYOR

Genç ilçesinde bulunan Murat Nehrinden Lediz Çayına yumurta bırakmak için çıkan balıklar, bu yıl Ledız Çayında aşınmadan oluşan yükseklikten dolayı yumurtlamaya çıkamıyor. Vatandaşlar DSİ'den sorunu gidermesini talep etti.

15 NİSAN 2024 PAZARTESİ 17:01
0
633
0
AA aa
BALIKLAR YUMURTLAMAYA ÇIKAMIYOR

Murat Nehrindeki balık popülasyonunun tehlike altında olduğunu belirten vatandaşlar, soruna müdahale için DSİ'yi göreve çağırdı.

Ledız Çayının balıkların yumurtlama alanlarından en önemlisi olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Bir kaç yıl önce Ledız Çayında DSİ tarafından taşkın koruma çalışması yapıldı. O zaman yine benzer durum oluştu. Yüklenici firmaya rica ettik, sağolsunlar o zaman sorunu giderdiler. Balıkların yumurtlaması için geçiş yolu yaptılar. Ledız Çayında bu yıl oluşan yağışlardan dolayı yükselen debi, yine aynı bölgeyi aşındırdı. Yaklaşık üç metrelik bir yükseklik oluştu. Şu anda yumurtlama mevsimi başladı. Murat Nehrinden Ledız Çayına yumurtlamak için çıkmak isteyen balıklar oluşan bu yükseklikten çıkamıyor. Bu durum balık üremesi için büyük bir engel. Ledız havzası ve Murat Nehrindeki ekolojik düzenin bozulmaması ve balıkların yumurtlama bölgelerine ulaşması için DSİ tarafından balıklar için bir geçiş yolu vermesini istiyoruz" dediler.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın