13 Mayıs 2026 Çarşamba

BAYLAZ, RAHMETLE ANILIYOR

Bingöl siyasetinde iz bırakan ve 2 dönem Milletvekilliği sürecinde kent halkı tarafından garip gureba babası olarak anılan Haydar Baylaz ölümünün 23.yılında rahmetle anılıyor.

22 AĞUSTOS 2021 PAZAR 11:12
8
2272
0
AA aa
BAYLAZ, RAHMETLE ANILIYOR

Bingöl'de Adalet Partisi'nden yaklaşık 10 yıl İl Başkanlığı'nın yanı sıra Doğru Yol Partisin'den (DYP) 18. ve 19. dönemde Milletvekilligi yapan Baylaz, vefatının sene-i devriyesinde rahmetle yad ediliyor.

Baylaz, görev süresince Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kentin önemli sorunlarını gündeme getirmesi ve çözmesiyle de isminden sıkça bahsettirdi.

Siyasi hayatının yanı sıra mütevazi kişiliği ve babacan yaklaşımıyla halkın gönlünde taht kuran Baylaz, çok sayıda gence ekmek kapısı araladı.

Siyasi hayatı boyunca garip gurebayı yalnız bırakmayan Baylaz, yetiştirdiği evlatlarına da hayat felsefesini miras olarak bıraktı. Babalarının öğütleriyle ‘Yoksulun yanında olmak, garip gurebayı yalnız bırakmamak' öğüdünü hayat felsefesi olarak benimseyen evlatlar da babalarının emanetini en iyi şekilde temsil ediyor.

HAYDAR BAYLAZ KİMDİR?

İş Adamı, Müteahhit, Siyasetçi, XVIII. Dönem Bingöl Milletvekili (D. 1946, Bingöl – Ö. 23 Ağustos 1998). Baba adı Mustafa, anne adı Seyran. İlkokul mezunu. Serbest İnşaat Müteahhidi olarak ticaretle uğraştı.

Haydar Baylaz, 1987 genel seçimlerinde DYP'den XVIII. Dönem (29.11.1987 – 20.10.1991) Bingöl Milletvekili seçilerek TBMM'de yasama çalışmalarına katıldı.  23 Ağustos 1998'de hayatını kaybetti. Evli, 5 çocuk babasıydı

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
19:12
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinden İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına kurbanlık büyükbaş hayvan sevklerinin başladığını duyurdu
12.05.2026
18:59
HACI ADAYLARI BİNGÖL`DEN DUALARLA UĞURLANDI
HACI ADAYLARI BİNGÖL'DEN DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında 2026 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Bingöllü hacı adayları, düzenlenen uğurlama programıyla dualar eşliğinde yolcu edildi
11.05.2026
19:17
BİNGÖL İŞKUR`DAN İUP İLANI   85 KİŞİ  İŞE ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR'DAN İUP İLANI 85 KİŞİ İŞE ALINACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
18:15
BİNGÖL`DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
BİNGÖL'DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
11.05.2026
18:09
MİNİK SÜMEYYE`NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
MİNİK SÜMEYYE'NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
11.05.2026
18:02
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın