28 Nisan 2024 Pazar

BAYSAL'DAN GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW'A SERT TEPKİ

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, bir televizyon kanalında gazilere yönelik söylemlerle ilgili açıklama yaptı. Baysal, 'Cumhuriyet savcılarımızdan bu ahlaksız oyunculara derhal soruşturma başlatmasını istiyoruz' dedi.

03 ŞUBAT 2024 CUMARTESİ 12:53
2
789
0
AA aa
BAYSAL`DAN GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW`A SERT TEPKİ

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, gazilere yönelik yapılan söylemlerle ilgili basın açıklaması yaptı. 
Oyuncuları kınayan ve konunun takipçisi olacaklarını belirten Baysal, şu ifadelere yer verdi: 
“Bir televizyon kanalında yayınlanan programda kendini bilmeyen, bir o kadarda haddini aşan bir güruh ülkenin temel değerlerini hedef almıştır. Gazilere laf söyleme cesareti bulan bu insanlar; eğer gaziler olmasaydı bu hakaretleri yapacak nefes dahi alamazlardı, şiddetle kınıyoruz.
RTÜK'ü ve ilgilileri göreve davet ediyorum. Komik desen değil, toplumsal eleştiri desen değil tamamen had bilmezlik, rezillik ve alçaklıktır. Mizah anlayışınızı gazilerimize bu şekilde hakaret ederek yapamazsınız. Bu nasıl bir diyalogdur? İnanılır gibi değil. Ahlaksızca, pervasızca rezil bir ağızla Gazi kartı kredi kartı gibi esprileri yazan metin yazdıran oynayanına kadar alayını zorunlu insanlık eğitimine almak lazım. Her değerimiz ayaklar altına alınıyor. Yazıklar olsun siz ve sizin gibi beynini kiraya vermiş vatan hainlerine. Hem hakkaniyet hem de Türk toplum yapısını bozmak yapımında hiç bir şey bedeli askerlik kadar etkili olmamıştır. Türk halkına, gazilerimiz ve ailelerine, şehitlerimizin ailelerine yapılan en büyük haksızlıktır. Yazarı, yönetmeni, oyuncular ve kanal yönetmeni her kim olursa olsun milli değerlerimize kalleşçe ihanet etmişlerdir. 
Gazilik ve Şehitlik gibi ulvi ve yüce değerleri basitleştirdiği ve ezik gösterme çabalarından ötürü derhal soruşturma başlatılmalı ve gerekli cezayı almalıdır. Bu gibi hassas konuların mizahı olmaz. Vatan dediğin nedir? Yani kısacası uğrunda öldüklerindir. Bu programda apaçık gazilerimize, şehitlerimize düşmanlık ve hakaret var.  Gazi kimin Gazisi? Bu Milletin asil evladıdır. Aslında Türk milletine onun milli manevi değerlerine hakaret ediliyor. Küçük düşürmeye, rencide etmeye değersizleştirmeye çalışılıyor. Vatanını her karış toprağı için canı ile seve seve bedel ödeyen gazilerimiz asla ve asla hiç bir zümrenin, hadsizin ağzına öylesine alınamaz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, Ay yıldızlı al bayrağın sonsuza dek dalgalanması için kolunu, bacağını, gözünü hatta tüm bedenini bedel veren bu vatan evlatları her daim en kıymetlimizdir.
Cumhuriyet savcılarımızı bu ahlaksız rezil oyunculara derhal soruşturmanın başlatılmasını istiyoruz. Ve RTÜK bu kanal hakkında yasal işlemin başlatılması biz şehit aileleri, gaziler ve ailelerinin talebidir. 

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri Ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu olarak konunun takipçisi olacağız.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın