15 Ağustos 2026 Cumartesi

BİLEZİKLERİYLE KENDİ İŞİNİ KURDU

3 çocuk annesi Naime Bolluk, 2 yıl önce devlet desteği ve kolundaki bilezikleri bozarak kendi işini kurup gelinlik dikmeye başladı, çoğu zaman da siparişlere yetişemediğini söyledi.

22 MART 2021 PAZARTESİ 10:33
1
3074
0
AA aa
BİLEZİKLERİYLE KENDİ İŞİNİ KURDU

3 çocuk annesi Naime Bolluk (34), 16 yıl kadar önce tekstil sektörüne girdi. Daha sonra terzilik yapmaya başlayan Bolluk, gelinlik dikmeye karar verdi.

Hayalini gerçekleştirmek için eşi ve çocuklarıyla İzmir'e gitmeye karar veren Bolluk, kolundaki bir bileziği bozarak özel bir akademide moda eğitimi aldı.

İzmir'de 6 yıl boyunca hem staj yapan hem de eğitimini tamamlayan Bolluk, Bingöl'e dönerek KOSGEB'e başvurdu ve aldığı 30 bin lira ile 2 bileziğini daha bozarak bir dikim evi kurdu.

Kurduğu işletmede diktiği gelinlikleri kendi tasarımlayan Bolluk, 2 yıl içinde işletmesini büyüterek 3 katlı bir işyeri açtı.

8 kadını da yanında istihdam eden Bolluk, Bingöl dahil Muş, Elazığ, Diyarbakır gibi çevre illerden de sipariş almaya başladı.

Gelinlik tasarımcısı olmak için hayallerinin peşinden İzmir'e gitmeye karar veren Bolluk, eğitim almak için kolundaki ilk bileziğini orada bozduğunu söyledi.

Bolluk, “Hayalimi gerçekleştirmek için bir arayışa girdim. Araştırdım ki modanın kalbi İzmir ve oraya gitmeye karar verdim. Kendim yıllar önce maddi olarak çok sıkıntı yaşadım, hiçbir şey yaşamadım. İstedim ki bir şeyler yapayım, bir şeylere imza atayım. Ben de başkalarına yardımcı olayım diye hedefledim ve İzmir'in yolunu tuttum. İzmir'e eşim, iki çocuğum ve 1 bavulla gittik. Orada sıfırdan başladık. Bir bileziğimi bozdum. Özel bir akademi de moda tasarım eğitimi aldım. 6 yıl boyunca orada büyük firmalarda çalıştım. Hem staj gördüm kendimi geliştirdim hem de moda tasarım eğitimini 4 yıl tamamladıktan sonra kendi memleketime geldim. İşyeri açmak istiyordum imkanım yoktu büyükşehirde ancak mesleği öğrenebildim” dedi.

Devlet desteği aldı, 2 bileziğini daha bozdu

Bingöl'e geldiğinde KOSGEB'e destek için başvuran ve 30 bin lira destek alan Bolluk, 2 bileziğini daha bozup küçük bir işletme kurdu.

2 yıl içinde işlerini büyüten 3 çocuk annesi Bolluk, 8 kadını da istihdam ettiğini belirterek, “Devletin kadınlara sunduğu imkanı değerlendirdim ve KOSGEB'e başvurdum. KOSGEB'in bayanlara hibe ettiği 30 bin lira desteği alarak küçük bir işletmeyle başladım. 2 yıl önce KOSGEB ile aldığım destekten sonra bugün 3 katlı bir mağazam var ve 8 kişi için iş alanı oluşturdum. KOSGEB'in bana verdiği imkan ve elimde olan 2 bileziğimi de üstüne ekledim ve küçük bir yerden 3 katlı bir yere geçtik. Hedefim, Türkiye'nin her yerine gelinlik imalatı ve satışını yapmak. Kendi markamı oluşturdum. Kendi markamla tüm dünyaya da açılmayı düşünüyorum. Bingöl'e yakın illere de ürünler veriyoruz, siparişlere yetişemediğim dönemlerde oldu. Şuan 8 kişi çalışıyoruz hedefim 1 yıl sonra 40 bayanla bu yola devam etmek” şeklinde konuştu.

Maddi imkanı olmayanların gelinlik masraflarını ücretsiz karşılıyor

Gerçek anlamda maddi imkansızlık yaşayanlara gelinlik masraflarını ücretsiz karşıladığını söyleyen Bolluk, “Kendime bir hedef koydum; yaşadığım sürece gerçek anlamda maddi imkanı olmayan mağdur olan kardeşlerimize gelinliği ve kuaförü kendi tarafımdan hediye ediyorum. Araştırıyorum gerçek anlamda ihtiyaç sahibi olanlara yardımcı olmaya çalışıyorum” dedi.

8 arkadaşıyla birlikte Naime hanımın yanında çalıştığını söyleyen Rozerin Zorbozan, “Naime hanımın yanında 8 arkadaşımla birlikte çalışıyorum. Bizim de ileride hedefimiz böyle bir işletme açmak. O yüzden ilk adımı burada atmış olduk. Yakın illerden de sürekli yoğun talep var. Biz de onlara istedikleri siparişleri vermek için gece gündüz çalışıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
10:23
VALİLİK AÇIKLAMASINDA  LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
VALİLİK AÇIKLAMASINDA LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
Genç ilçesindeki 16 derslikli İnönü Ortaokulu inşaatında ortaya çıkan beton görüntülerine ilişkin tartışmaların ardından Bingöl Valiliği açıklama yaptı. Valilik, beton dökümünün teknik şartnamelere uygun gerçekleştirildiğini, tespit edilen boşlukların ise lokal imalat kusuru olduğunu bildirdi.
10.08.2026
10:18
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi de yer aldı.
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın