05 Mayıs 2026 Salı

BİN 600 RAKIMDA EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Genç ilçesinde Evde Sağlık Birimi ekipleri, ilçenin yüksek rakımlı bölgelerindeki köylere giderek hasta ve yaşlılara sağlık hizmeti ulaştırıyor.

05 TEMMUZ 2025 CUMARTESİ 13:56
0
829
0
AA aa
BİN 600 RAKIMDA EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Genç ilçesinde Evde Sağlık Birimi ekibi, ilçenin yüksek rakımlı bölgelerindeki köylere giderek hasta ve yaşlılara sağlık hizmeti ulaştırıyor.

Genç Devlet Hastanesi Evde Sağlık Biriminde görevli 4 kişiden oluşan ekip, ilçe merkezi ve bağlı köylerindeki yaklaşık 190 hastaya hizmet veriyor.

Haftanın belirli günlerinde kilometrelerce yol kateden sağlık ekibi, özellikle kırsal kesimde bulunan yaşlı, yatağa bağımlı ve kronik rahatsızlığı bulunan hastaların yardımına koşuyor.

Genç Devlet Hastanesi bünyesinde görevli doktor Şiar Kişin, birim sorumlusu Rahim Dener, hemşire ve 1 şoförden oluşan ekip, sağlık hizmetini aksatmadan sürdürüyor. Ekip, ilçe merkezi, köylere ve mezralara ulaşmak için hazırladıkları plan doğrultusunda yola koyuluyor.

“Çalışmalarımızı plan ölçüsünde sürdürüyoruz”

Genç Devlet Hastanesi Evde Sağlık Bakım Biriminde görev yapan doktor Şiar Kişin ilçedeki hastaneye gelemeyen tüm hastalara ulaştıklarını söyledi.

“Bugün geldiğimiz köy de kırsal bir bölge. Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuğun ardından Aşağı Gem mezrasına geldik. Burası yaklaşık 1600 rakımlı. Mezrada 4-5 hane var. Hastamız uzun yıllardır yatağa bağımlı olarak hayatını devam ettiriyor. Düzenli aralıklarla hastamızın sağlık durumunu kontrol ediyoruz. Gelip sonda değişimlerini sağlıyoruz. İlaçlarını yazıyoruz, muayene ediyoruz. Herhangi bir hastane sevk durumu olursa bunlarla ilgileniyoruz. Sağlık hizmetlerini etkili bir şekilde sürdürüyoruz. İlçe genelinde 190 hastaya hizmet veriyoruz. Bunlar içerisinde 15 hasta kırsalda bulunuyor.”

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2026
19:02
BİNGÖL`E TÜBİTAK`TA BÜYÜK GURUR
BİNGÖL'E TÜBİTAK'TA BÜYÜK GURUR
TÜBİTAK'ın Ankara'da düzenlediği proje yarışmalarında Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi, matematik alanında Türkiye birincisi oldu.
30.04.2026
18:49
BU ÇİÇEGİ KOPARMANIN CEZASI 700 BİN TL
BU ÇİÇEGİ KOPARMANIN CEZASI 700 BİN TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
30.04.2026
18:44
10 MİLYAR TL`LİK HİBE İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
10 MİLYAR TL'LİK HİBE İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
30.04.2026
18:34
YENİ DÖNEMDE SEVKLER AZALDI
YENİ DÖNEMDE SEVKLER AZALDI
Bingöl Devlet Hastanesi'nde uygulanan PNL yöntemiyle büyük böbrek taşları kapalı ameliyatla tedavi edilirken, il dışına sevk edilen hasta sayısında dikkat çekici düşüş yaşandı.
30.04.2026
18:28
BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ  BAL İÇİN TANITIM ALANI AYRILMALI
BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAL İÇİN TANITIM ALANI AYRILMALI
Bingöl Belediyesi'nin Kent Meydanı'ndaki iş yerlerini ihaleye çıkarma kararı sonrası, Bal Üreticileri Birliği'nden dikkat çeken bir talep geldi: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı
30.04.2026
18:22
BİNGÖL`DE ÜÇ DİLLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI
BİNGÖL'DE ÜÇ DİLLİ MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI
Bingöl'de ÇEDES projesi kapsamında düzenlenen programda Mevlid-i Şerif, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca okundu. Gençlerin performansı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın