15 Mart 2026 Pazar

BİNGÖL 10 YENİ ÜRÜNLE BAŞVURDU

Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.

14 TEMMUZ 2025 PAZARTESİ 17:00
0
828
0
AA aa
BİNGÖL 10 YENİ ÜRÜNLE BAŞVURDU

Bingöl'ün yeni coğrafi işaret tescil süreci yolculuğu başladı. Şuana kadar “Bingöl Balı, Sivan Dut Pekmezi, Çobantaşı Kavurması, Yedisu Horoz Fasulyesi ve Guldar Domatesi” il 5 tescilli ürünü bulunan Bingöl, yeni süreçte 10 yeni ürünle başvurdu. 5 tecili yeterli bulmadıklarını ve bu sayıyı arttırmayı hedeflediklerini belirten Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: “Bu nedenle yerel ürünlerimizi markalaştırmak, üreticimizi desteklemek ve ilimizin tanıtım gücünü artırmak amacıyla 10 yeni ürün için coğrafi işaret sürecini başlatmış bulunmaktayız. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak. Çünkü biliyoruz ki coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir.

BİRLİKTE SAHİPLENİYORUZ, BİRLİKTE TESCİLLİYORUZ”

Coğrafi işaret tescil başvuru sürecinin koordineli bir şekilde yürütüldüğünü aktaran ve “her kurum, kendi uzmanlık alanına uygun ürünlerin tescil sürecini üstlenerek Bingöl'ün bu zenginliğini geleceğe taşımada sorumluluk aldı” diyen Vali Usta, hangi kurumun hangi ürün için başvurduğunu şöyle sıraladı ve şunları kaydetti;

Bingöl Belediyesi: Tomast, Mastuva

Bingöl Üniversitesi: Parğaç (Heftkat) Böreği, Bingöl Arı Poleni

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü: Ğezik Kaymağı, Bingöl Şilki Tatlısı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü: Solhan Kilimi (Cacimi)

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası: Bingöl Kavurması, Bingöl Kadayıfı, Löl Böreği

Bu ürünlerin her biri, toprağımızın bereketini, kültürümüzün izlerini ve üreticimizin emeğini yansıtmaktadır.

COĞRAFİ İŞARET SAYESİNDE:

  • Ürünlerimizin özgünlüğü korunacak,
  •  Katma değeri yüksek üretim teşvik edilecek,
  • Yerel kalkınma güçlenecek,
  •  Bingöl markası daha görünür hâle gelecektir.

Bu sürece omuz veren tüm kurumlarımıza yürekten teşekkür ediyor,

Bingöl'ün değerlerini tescillemeye, tanıtmaya ve geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğimizi vurguluyoruz.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.03.2026
15:34
ŞEHİTLİKLER`DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
ŞEHİTLİKLER'DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde şehitliklerde bakım, onarım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmaların, 81 ilde başlatılan uygulama kapsamında yapıldığı bildirildi.
14.03.2026
15:26
BİNGÖL`DE ARANAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI
BİNGÖL'DE ARANAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de jandarma ekiplerinin son bir haftada gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 13 kişi yakalanarak cezaevine gönderil
14.03.2026
15:18
FIRAT EDAŞ ARAMA KURTARMA TİMİ GÖREVE HAZIR
FIRAT EDAŞ ARAMA KURTARMA TİMİ GÖREVE HAZIR
Elâzığ AFAD yerleşkesinde düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalan kişilerin kurtarılmasına yönelik senaryoları uygulamalı olarak gerçekleştiren Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Ekibi, Bingöl'ün de içinde bulunduğu sorumluluk bölgesinde afetlere hazırlık çalışmalarını sahada pekiştirdi.
14.03.2026
15:12
UYUŞTURCU OPERASYONU 1 ŞÜPHELİ  TUTUKLANDI
UYUŞTURCU OPERASYONU 1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
14.03.2026
15:07
BİNGÖL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
BİNGÖL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Bir süredir sert soğukların etkili olduğu Bingöl'de hafta sonu kuvvetli yağmur bekleniyor. Oluşabilecek su baskınları ve olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
12.03.2026
15:50
GENÇ`TE GAZZE İÇİN İFTAR BAĞIŞI
GENÇ'TE GAZZE İÇİN İFTAR BAĞIŞI
Genç ilçesinde 'Genç İyilik Hareketi' kapsamında Gazze'de düzenlenecek iftar organizasyonu için başlatılan yardım kampanyasında 1 milyon 290 bin TL bağış toplandı. Toplanan yardımlar Türkiye Diyanet Vakfı'na teslim edilmek üzere Kaymakam Güzel'e takdim edildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın