15 Şubat 2026 Pazar

BİNGÖL BALINA 2 ALTIN MADALYA

Türkiye'nin Avrupa Birliği Coğrafi işaretli tek balı olan 'Bingöl Balı' ödüle doymuyor.! 2025 yılı Uluslararası Paris Bal Ödülleri Yarışması'nda iki ayrı altın madalya daha kazandık! Bingöl Valisi Usta: 'Bu gurur senin, bu gurur hepimizin, bu gurur ülkemizin. Hayırlı olsun' açıklamasında bulundu.

27 ŞUBAT 2025 PERŞEMBE 16:19
0
785
0
AA aa
BİNGÖL BALINA  2 ALTIN MADALYA

Katıldığı her yarışmada ödül alan Bingöl Balı, 2025'in ilk ödülünü uluslararası bir yarışmada kazandı. İki ayrı balla katılan Bingöl, her iki numunesiyle de altın madalya kazanarak kalitesini tescilledi. 

Ocak 2025 tarihinde Paris'te yapılan “GOLD QUALITY AWARD” Uluslararası Bal Yarışmasının sonuçları açıklandı. Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği markası olan BİNŞİFA Bal ve yine Birlik üyesi olup Yayladere'den ‘Asi Hemgen' markasıyla katılan Şahin Gökduman'ın verdiği numuneler, yapılan analizler sonucu çiçek balı kategorisinde en yüksek değer ve analiz sonucuna sahip ballar seçilerek altın madalyaya layık görüldüler.

Aba: “Bu bal bir tat değil aynı zamanda mirastır”

Kazanılan iki ayrı altın madalya ödülünün Bingöl Balı'nın kalitesinin ulusal ve uluslararası piyasada kabul edilirliği adına büyük önem taşıdığını ve bu kaliteyi korumak adına çabalarının devam edeceğini belirten Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aba, elde edilen başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bingöl Balı'nın lezzet bakımından tüketiciler nazarında önemli bir tercih olduğunu aktaran Aba: “Bingöl balı, her sabah arıların yüksek dağların gölgesinde benzersiz çiçeklerin özünde topladıkları baldır. Her damla doğanın en saf ifadesidir. Bu Bal bir tat değil aynı zamanda mirastır. İçinde dağların tazeliği, yaylaların özü ve doğanın özünü barındırır. Bingöl balı sağlıklı ve katkısız bir lezzettir Bingöl balı lezzetin ve saflığının adıdır” dedi.

Vali Usta: “Bu gurur senin, bu gurur hepimizin”

Kazanılan iki ayrı altın madalya nedeniyle sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta ise “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu başarının arkasında sabır, emek, alınteri, akreditasyon kurallarına uygun üretim ve disiplin yatıyor” dedi Bingöl Arıcılar Birliğimizi ve Bingöl markasını zirvede tutmak için bilinçli bir şekilde tağşiş ve hile yapmadan arıcılık yapan üreticileri kutlayan ve teşekkürlerini ileten Vali Usta, paylaşımında: “Valiliğimizin koordinesinde Balımızın gerektiği pazar payına ulaşması ve üreticimizin emeğini alması için tüm paydaşlarımızla çalışıyoruz. İnşallah Mart'ta daha güzel haberleri sizlerle paylaşacağız.  Bu gurur senin, bu gurur hepimizin, bu gurur ülkemizin. Hayırlı olsun” vurgusunda bulundu.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.02.2026
17:52
BİNGÖL`DEN TÜBİTAK`TA BÜYÜK  BAŞARI
BİNGÖL'DEN TÜBİTAK'TA BÜYÜK BAŞARI
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı
12.02.2026
17:41
YAĞMUR`UN İSTEGİNİ GERİ ÇEVİRMEDİLER
YAĞMUR'UN İSTEGİNİ GERİ ÇEVİRMEDİLER
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
11.02.2026
13:22
GENÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL DESTEK SÜREÇLERİ İÇİN YENİ DESTEK HATTI HİZMETE AÇILDI
GENÇ KAYMAKAMLIĞI SOSYAL DESTEK SÜREÇLERİ İÇİN YENİ DESTEK HATTI HİZMETE AÇILDI
Genç kaymakamlıgı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, sosyal destek ve yardım süreçlerine hız kazandırmak amacıyla yeni bir iletişim kanalı oluşturuldu.
10.02.2026
18:07
KAYMAKAM GÜZEL KUR`AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
KAYMAKAM GÜZEL KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, İl Müftüsü Orhan İmamoğlu ve İlçe Müftüsü Ferhat Mat ile birlikte, İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Yayla Şeyh Ahmet Nakşibendi Yatılı Erkek Kur'an Kursunu ziyaret etti.
10.02.2026
17:55
EĞİTİM SENDİKALARINDAN  PROMOSYON TEPKİSİ
EĞİTİM SENDİKALARINDAN PROMOSYON TEPKİSİ
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı
10.02.2026
17:49
İŞ BİRLİĞİ  PROTOKOLÜ İMZALANDI
İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın