04 Şubat 2026 Çarşamba

BİNGÖL BALINDA VERİMLİLİGİ ARTIRACAK PROJE İMZALANDI

Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

19 ARALIK 2025 CUMA 16:54
0
502
0
AA aa
BİNGÖL BALINDA VERİMLİLİGİ ARTIRACAK PROJE İMZALANDI

 

Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaretle tescillenen Türkiye'nin ilk balı olan Bingöl balının üretim gücünü artırmaya yönelik önemli bir çalışma başlatıldı. Bingöl'de arıcılıkta kovan başı verim düşüklüğünün nedenlerinin araştırılması ve çözüm odaklı bir yol haritası oluşturulması amacıyla hazırlanan proje için sözleşme imzalandı

 

Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2025 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Bingöl'de Arıcılıkta Kovan Başı Verimlilik Düşüklüğünün Nedenleri ve İyileştirme Yol Haritası” projesinin sözleşmesi, Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak tarafından Bingöl Valiliği'nde imzalandı.

İmza törenine Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Fatih Aktay, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba ve Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Ortak da katıldı.

Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, Bingöl'ün bal üretiminde Türkiye'nin önde gelen illerinden biri olduğunu vurgulayarak, il genelinde yaklaşık 178 bin kovan ve 1350 üreticinin faaliyet gösterdiğini ifade etti. 2026 yılı için 2 bin ton bal üretimi hedeflendiğini belirten Usta, Bingöl balının hem yurt içinde hem de Avrupa Birliği nezdinde tescilli olmasının önemli bir avantaj sağladığını dile getirdi.

Proje kapsamında 2026-2028 dönemini kapsayan bir yol haritası hazırlanacak. Bu süreçte kovan başı verim düşüklüğünün nedenleri bilimsel ve teknik verilerle ele alınacak, sahada uygulanabilir yönetim paketleri geliştirilecek. Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Yetkililer, projenin Bingöl arıcılığına uzun vadede önemli katkılar sunacağını belirterek, emeği geçen tüm kurum ve paydaşlara teşekkür etti.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
10:28
GENÇ`TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR`DAN TEMİZLENDİ
GENÇ'TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR'DAN TEMİZLENDİ
Genç Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan kar yağışının ardından kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için ana arterler, mahalle yolları ve kamu alanlarında yoğun mesai harcıyor.
01.02.2026
16:02
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
01.02.2026
14:22
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ  TUTUKLANDI
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
14:04
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Program kapsamında camilerimizde dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edildi.
29.01.2026
17:30
METEOROLOJİ`DEN BİNGÖL İÇİN UYARI
METEOROLOJİ'DEN BİNGÖL İÇİN UYARI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden Bingöl genelinde yarın için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
29.01.2026
17:19
TAPU DEVRİNDE ŞOK 1 ŞUBAT`TA BAŞLIYOR
TAPU DEVRİNDE ŞOK 1 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 1 Şubat'tan itibaren satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. e-Devlet onayı olmayan ilanlar yayımlanamayacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın