28 Nisan 2024 Pazar

Bingöl Cezaevi Yenileniyor, Adli Tıp Kurumu Yapılıyor

Yeni cezaevi için ödeneğin ayrıldığını belirten AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven; 'Bu yıl içerisinde yapımına başlanıp en kısa sürede de tamamlanacaktır. Ayrıca Adli Tıp Kurumu hizmet binası da yapılarak cenazelerin Malatya'ya gönderilmesine gerek kalmayacak' dedi

19 OCAK 2024 CUMA 15:33
0
853
0
AA aa
Bingöl Cezaevi Yenileniyor, Adli Tıp Kurumu Yapılıyor

1992 yılında hizmete giren ve 06 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yapılan incelemede riskli görülen Bingöl M Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumu boşaltılmış ve 72 tutuklu ve 191 hükümlü 9 Mart 2023'te müsaitlik durumuna göre yakın çevre illerde bulunan cezaevlerine sevk edilmişti.

Seven: “Ödeneği ayrıldı, en kısa sürede yapılacak”

Bir süredir akıbeti merak edilen ve personellerin çevre illere nakliyle ortaya çıkan mağduriyetlerin odağındaki Bingöl M Tipi Cezaevi ile ilgili gelişmeleri paylaşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Av. Yılmaz Seven, Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata ile birlikte görüştükleri Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un “168 milyon lira ödenek ayrıldı” bilgisini aktardığını söyledi.

Seven; “Değerli milletvekillerimizle birlikte Sayın Adalet Bakanımızı ziyaret ettik. Bingöl Cezaevi'nin yeniden inşasıyla ilgili 168 milyon liralık ödenek ardıldığı, çalışmaların inşaat sezonuyla birlikte başlatılması ve kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması için gayret içerisinde olduklarını belirtmişlerdir” dedi.

“Bingöl'e Adli Tıp binası yapılacak”

Bir diğer önemli gelişmenin de Bingöl'de adli vakalardaki ölümler sonrası cenazelerin çevre illere gönderilmesi sorunun çözümüne yönelik olduğunu ifade eden Seven; “Bingöl'de Adli Tıp Hizmet Binası yapılacak ve artık vatandaşın çilesi haline gelen, vefat eden yakınlarının otopsi işlemleri için Malatya veya diğer çevre illere gitmeleri önlenmiş olacak” diye konuştu.

“Genç ve Kiğı'ya Adliye lojmanı…”

Deprem, güvenlik ve konut ihtiyacı değerlendirmeleri neticesinde Genç ve Kiğı İlçelerinde Adliye Lojmanları yapılacağı müjdesini de paylaşan Seven; “Bu lojmanlar sayesinde atanan hâkim ve savcılarımızın barınma ihtiyacı da karşılanış olacak. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Seven, teşekkür etti

Bingöl cezaevinin yenilenmesi, Adli Tıp Kurumu binasının yapılması ve Genç ile Kiğı ilçelerine adliye lojmanı yapılması hususunda ilgi ve desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata'ya teşekkür eden Seven; “Cezaevinin yenilenmesiyle hükümlü yakınlarının çevre illere gitmesi sorunu ortadan kalkacak, personellerin zorunlu sebeplerden ötürü bozulan düzenleri düzeltilmiş olacak. Adli Tıp binasının inşası da cenaze sahiplerimizin acılarını yaşarken karşılaştıkları otopsi eziyetini de sonlandırmış olacak. Gelişmelerin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın