26 Mart 2026 Perşembe

BİNGÖL UMUT KERVANI 315 AİLEYE UMUT OLDU

Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2025 Şubat'ta 315 aileye 479 bin 911 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, Filistin Gazze'ye de 675 bin TL nakdi yardım yaptı.

06 MART 2025 PERŞEMBE 14:13
0
791
0
AA aa
BİNGÖL UMUT KERVANI 315 AİLEYE  UMUT OLDU

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2025 yılı şubat ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Refik Gönül;

“2025 yılı Şubat ayında; 152 aileye 91 bin 486 TL tutarında gıda yardımı, 115 aileye 99 bin 520 TL tutarında kırmızı et yardımı, 23 aileye 63 bin 500 TL nakit (para) yardımı, 3 aileye 123 bin 700 TL değerinde ev eşyası yardımı, 15 aileye 51 bin 150 TL değerinde giyim yardımı, 4 aileye 4 bin TL değerinde temizlik malzemesi yardımı, 3 aileye 46 bin 555 TL değerinde mutfak eşyası yardımında bulunduk. Toplamda 315 aileye 479 bin 911 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Ayrıca yurt dışı çalışmalarımız kapsamında Filistin (Gazze)'e 675 bin TL yardım ulaştırdık. Genel toplamda ise 1 milyon 154 bin 911 TL yardım yaptık. Rabbimiz vesile olanlardan razı olsun” dedi.

"ALLAH İÇİN GAYRET EDİYORUZ"

Gönül köprülerini hayırseverlerle birlikte kurmak istediklerini kaydeden Mehmet Refik Gönül, kentteki ihtiyaç sahiplerine merhamet eli uzatmak istediklerini vurgulayarak, “Bizler kendimiz ve sevdiklerimiz için mutlu ve ferah bir hayat sağlamaya çalışıyorken, ne yazık ki yanı başımızda, ya da uzaklarda bizim gibi olan başka insanlar hayatta kalma mücadelesi vermektedirler. İnsanların yaptıkları ya da doğal afetler sebebiyle kimi insanların yaşama hakkı ellerinden alınmaktadır. Bizler, ilimizin herhangi bir yerinde, ihtiyaçlarını karşılayamayan mağdur durumdaki insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Mazlum ve muhtaçların insanca yaşayabilecekleri imkanları oluşturmak, temel hak ve hürriyetlerin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla, her şeyi Allah rızası için yapmaya gayret eden, insanlığa katkıda bulunmak isteyen, insanlığa saygılı, gönüllü kardeşler olarak Bingöl genelinde mağdur ayrımı yapmadan 16 mahallemizde kimsesizlere yardımcı olmak üzere, faaliyet yapmaktayız. Ramazan Ayının bu muhteşem atmosferinden, hayır, feyiz ve bereketinden mahrum kalmamak amacıyla, siz hayırseverlerimize de çağrıda bulunmak istiyoruz. Kumanya bedelimiz 1.000 TL'dir. Gelin hep beraber gönül köprüleri kuralım. İhtiyaç sahibi olan bu ailelerimizin dualarına hep beraber ortak olalım. Yardım çalışmalarında katkı sunan, destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

"BİZE ULAŞIN"

Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

HABER:SİNAN ATAN
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:04
BİNGÖL İHH`DAN 10 MİLYONLUK YARDIM
BİNGÖL İHH'DAN 10 MİLYONLUK YARDIM
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
11:35
BİNGÖL`DE BAYRAM DENETİMLERİNDE MİLYONLUK CEZA
BİNGÖL'DE BAYRAM DENETİMLERİNDE MİLYONLUK CEZA
Ramazan Bayramı süresince Bingöl'de polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde 8 binin üzerinde araç sorgulandı, yaklaşık 1,9 milyon TL ceza kesildi. Öte yandan 4 günde meydana gelen 32 kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.
25.03.2026
11:28
UYUŞTURUCUYU YUTARAK TAŞIDILAR
UYUŞTURUCUYU YUTARAK TAŞIDILAR
Yutma' yöntemiyle kente uyuşturucu sokmaya çalışan 3 kişi, polis takibinden kaçamadı. Narkotik ekiplerinin operasyonunda 3 şüphelinin midesinden 75 kapsül uyuşturucu çıkarıldı. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi
23.03.2026
12:57
25 GÜNLÜK BEBEK İÇİN ZAMANLA YARIŞ
25 GÜNLÜK BEBEK İÇİN ZAMANLA YARIŞ
Bingöl'de tedavi gören 25 günlük bebek, hayati risk taşıyan rahatsızlık şüphesiyle ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi. Minik hasta için sağlık ekipleri seferber oldu.
23.03.2026
12:50
3  YENİ SAĞLIK HİZMET  BİNASI İHALE EDİLYOR
3 YENİ SAĞLIK HİZMET BİNASI İHALE EDİLYOR
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
23.03.2026
12:43
SON SEFERLERİN ARDINDAN  14 AY SÜREYLE KAPATILDI
SON SEFERLERİN ARDINDAN 14 AY SÜREYLE KAPATILDI
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın