12 Aralık 2025 Cuma

BİNGÖL UMUT KERVANI 315 AİLEYE UMUT OLDU

Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2025 Şubat'ta 315 aileye 479 bin 911 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, Filistin Gazze'ye de 675 bin TL nakdi yardım yaptı.

06 MART 2025 PERŞEMBE 14:13
0
677
0
AA aa
BİNGÖL UMUT KERVANI 315 AİLEYE  UMUT OLDU

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2025 yılı şubat ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Refik Gönül;

“2025 yılı Şubat ayında; 152 aileye 91 bin 486 TL tutarında gıda yardımı, 115 aileye 99 bin 520 TL tutarında kırmızı et yardımı, 23 aileye 63 bin 500 TL nakit (para) yardımı, 3 aileye 123 bin 700 TL değerinde ev eşyası yardımı, 15 aileye 51 bin 150 TL değerinde giyim yardımı, 4 aileye 4 bin TL değerinde temizlik malzemesi yardımı, 3 aileye 46 bin 555 TL değerinde mutfak eşyası yardımında bulunduk. Toplamda 315 aileye 479 bin 911 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Ayrıca yurt dışı çalışmalarımız kapsamında Filistin (Gazze)'e 675 bin TL yardım ulaştırdık. Genel toplamda ise 1 milyon 154 bin 911 TL yardım yaptık. Rabbimiz vesile olanlardan razı olsun” dedi.

"ALLAH İÇİN GAYRET EDİYORUZ"

Gönül köprülerini hayırseverlerle birlikte kurmak istediklerini kaydeden Mehmet Refik Gönül, kentteki ihtiyaç sahiplerine merhamet eli uzatmak istediklerini vurgulayarak, “Bizler kendimiz ve sevdiklerimiz için mutlu ve ferah bir hayat sağlamaya çalışıyorken, ne yazık ki yanı başımızda, ya da uzaklarda bizim gibi olan başka insanlar hayatta kalma mücadelesi vermektedirler. İnsanların yaptıkları ya da doğal afetler sebebiyle kimi insanların yaşama hakkı ellerinden alınmaktadır. Bizler, ilimizin herhangi bir yerinde, ihtiyaçlarını karşılayamayan mağdur durumdaki insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Mazlum ve muhtaçların insanca yaşayabilecekleri imkanları oluşturmak, temel hak ve hürriyetlerin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla, her şeyi Allah rızası için yapmaya gayret eden, insanlığa katkıda bulunmak isteyen, insanlığa saygılı, gönüllü kardeşler olarak Bingöl genelinde mağdur ayrımı yapmadan 16 mahallemizde kimsesizlere yardımcı olmak üzere, faaliyet yapmaktayız. Ramazan Ayının bu muhteşem atmosferinden, hayır, feyiz ve bereketinden mahrum kalmamak amacıyla, siz hayırseverlerimize de çağrıda bulunmak istiyoruz. Kumanya bedelimiz 1.000 TL'dir. Gelin hep beraber gönül köprüleri kuralım. İhtiyaç sahibi olan bu ailelerimizin dualarına hep beraber ortak olalım. Yardım çalışmalarında katkı sunan, destek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

"BİZE ULAŞIN"

Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

HABER:SİNAN ATAN
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.12.2025
12:16
BİNGÖL DAHİL 52 İLDE TEFECİ OPERASYONU
BİNGÖL DAHİL 52 İLDE TEFECİ OPERASYONU
Bingöl'ün de aralarında olduğu 52 ilde, tefecilere yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 179 şüpheli yakalandı.
12.12.2025
12:12
DEVLET HASTANESİ ACİLDE TEŞHİS KRİZİ
DEVLET HASTANESİ ACİLDE TEŞHİS KRİZİ
Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te bir bebeğe önce 'alerji' denilip iğne yapıldı, ardından 'uyuz' denilerek gönderildi. Bebeğin gerçek tanısı özeldeki uzman çocuk doktoruyla ortaya çıktı: El–ayak–ağız hastalığı. Acilde yazılan ilaçlar 'kullanmayın' denilerek durduruldu.
12.12.2025
12:08
12 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
12 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Bingöl merkezli 4 ilde eş zamanlı düzenlenen terör operasyonlarında 12 şüpheli gözaltına alındı.
12.12.2025
11:41
YEDİSU FAYIN`DA BİRİKEN ENERJİ UYARISI
YEDİSU FAYIN'DA BİRİKEN ENERJİ UYARISI
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
09.12.2025
13:13
ZIKTE SÜRKAP`TAN ENGELLİLER İÇİN KAHVALTI PROGRAMI
ZIKTE SÜRKAP'TAN ENGELLİLER İÇİN KAHVALTI PROGRAMI
Atalay; 'Hayatımızdaki zorlukların sevgi ve empatiyle aşılacağına inanıyoruz' dedi.
09.12.2025
12:02
BİGED`DEN DAMA TURNUVASI DUYURUSU
BİGED'DEN DAMA TURNUVASI DUYURUSU
Birlik ve Gelişim Derneği (BİGED), geleneksel spor kültürünün yaşatılması ve gençlerin sosyal-kültürel faaliyetlere yönlendirilmesi amacıyla düzenlenecek Dama Turnuvası için başvuruların başladığını duyurdu. Dernek yetkilileri, strateji ve zeka gerektiren bu köklü oyuna ilgi duyan tüm vatandaşları turnuvaya katılmaya davet etti.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın