27 Nisan 2026 Pazartesi

BİNGÖL'DE 4 DERSLİK ANAOKULU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Bingöl merkez İnalı Mahallesi'nde yapılacak 4 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli anaokulu için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever firma arasında protokol imzalandı. Okulun 12 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

12 MART 2026 PERŞEMBE 15:38
0
506
0
AA aa
BİNGÖL`DE 4 DERSLİK ANAOKULU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Bingöl'de okul öncesi eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yeni bir adım atıldı. Merkez İnalı Mahallesi'nde yapılacak 4 derslikli anaokulu için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever firma arasında protokol imzalandı.

Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirilen imza töreninde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile GNR Altyapı İnşaat A.Ş. adına temsilen M. Akif Günerigök arasında anaokulu yapımına ilişkin protokol imza altına alındı.

100 Öğrenci Kapasiteli Olacak

Protokol kapsamında inşa edilecek anaokulunun 4 derslikli ve yaklaşık 100 öğrenci kapasiteli olması planlanıyor. Eğitim tesisi; bina inşaatı, çevre düzenlemesi ve saha tanzimi ile birlikte tamamlanarak anahtar teslimi şeklinde Millî Eğitim Bakanlığı'na devredilecek.

Tüm yapım giderlerinin hayırsever firma tarafından karşılanacağı anaokulunun, inşaat başlangıcından itibaren en geç 12 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

“Hayırsever Destekleri Bizim İçin Çok Önemli”

İmza töreninin ardından değerlendirmelerde bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, hayırseverlerin eğitime verdiği desteğin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Vali Çelik, “Hayırseverlerimizin özellikle eğitim dünyamıza yaptıkları destekler bizim için çok önemli. İlimizde hayırseverlerimizce inşaatı devam ettirilen beş okulumuz vardı, bu da altıncı oldu. Bingöl'ümüzün ve çocuklarımızın yarınları için verilen bu destekler için iş insanlarımıza minnettarız.” ifadelerini kullandı.

İnalı Mahallesi'nde yapılacak anaokulunun tamamlanmasının ardından bölgedeki okul öncesi eğitim kapasitesinin artırılmasına katkı sağlaması bekleniyor.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2026
17:01
HELİN ÇATKIN`DAN ÇİFTE ZAFER! TÜRKİYE ŞAMPİYONASİNA KATILMAYA HAK KAZANDI
HELİN ÇATKIN'DAN ÇİFTE ZAFER! TÜRKİYE ŞAMPİYONASİNA KATILMAYA HAK KAZANDI
24-25 Nisan tarihlerinde Diyarbakır'da düzenlenen Okul Sporları Atletizm Gençler B Grubu müsabakalarında büyük bir başarıya imza atıldı
26.04.2026
16:58
MURATSPOR: BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ!
MURATSPOR: BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ!
Ligde kalma mücadelesinde 'ya tamam ya devam' maçına çıkan Genç Muratspor, Bulanık Kopspor'u 5-2 gibi tarihi bir skorla geçerek kaderini son haftaya taşıdı. Tüm zorluklara rağmen sahada destan yazan temsilcimiz, Doğubeyazıt karşılaşması öncesi şehri tek yürek olmaya çağırdı
25.04.2026
13:13
ASAYİŞ UYGULAMASINDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI
ASAYİŞ UYGULAMASINDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
23.04.2026
18:55
OKULLARDA 7 BASAMAKLI GÜVENLİK MODELİ
OKULLARDA 7 BASAMAKLI GÜVENLİK MODELİ
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak
23.04.2026
18:43
HÜDA PAR MİLLETVEKİLİ ŞAHZADE DEMİR ILICALAR BELDESİNDEKİ SIKINTILARI MECLİSE TAŞIDI
HÜDA PAR MİLLETVEKİLİ ŞAHZADE DEMİR ILICALAR BELDESİNDEKİ SIKINTILARI MECLİSE TAŞIDI
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi
23.04.2026
18:35
BİNGÖL DAHİL 41 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU 111 GÖZALTI
BİNGÖL DAHİL 41 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU 111 GÖZALTI
Diyarbakır merkezli 41 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu illerde 111 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin toplam işlem hacminin 35 milyar 861 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın