13 Eylül 2025 Cumartesi

BİNGÖL'DE DEFİNECİLER YAKALANDI

Bingöl merkez ilçede Jandarma tarafından yürütülen çalışma neticesinde kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığına ilişkin 2 şüpheli, suça konu malzemelerle birlikte yakalandılar.

06 OCAK 2025 PAZARTESİ 16:11
0
716
0
AA aa
BİNGÖL`DE DEFİNECİLER YAKALANDI

Bingöl Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında define avcısı 2 şüphelinin, suça konu malzemelerle birlikte yakalandığını bildirdi.

Valilik'ten yapılan açılamada, şu bilgi ve ifadeler yer aldı;

“Bingöl il Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde kaçak kazı ve tarihi eser kaçakçılığı olaylarının önlenmesini sağlamak amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam edilmektedir. Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde Merkez ilçe mülki sinırlar1 içerisinde kaçak kazı yaptığı tespit edilen 2 şüpheli şahıs yakalanarak suça konu muhtelif malzeme ele geçirilmiştir. Söz konusu olaylarda yakalanan şüpheli şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanılmıştır. Kaçakçılık olaylarının önlenmesi ve tarihi ve kültürel mirasımızı korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir.”

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.09.2025
14:27
SEYFAN-DER GENÇ İLÇE TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
SEYFAN-DER GENÇ İLÇE TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI
Genç ilçesinde Seyfan Derneği ilçe temsilciliği düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
12.09.2025
17:44
HÜDA PAR GAZZE İÇİN DUA PROGRAMI DÜZENLEDİ
HÜDA PAR GAZZE İÇİN DUA PROGRAMI DÜZENLEDİ
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
17:40
ZIKTE SÜRKAP`TA ATALAY DÖNEMİ
ZIKTE SÜRKAP'TA ATALAY DÖNEMİ
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
11.09.2025
14:08
GİBS DER ÖGRENCİLERE KIRTASİYE DESTEGİ SAĞLADI
GİBS DER ÖGRENCİLERE KIRTASİYE DESTEGİ SAĞLADI
Genç İçin Bir Saat Derneği, Öğrencilere Kırtasiye Desteği Sağladı
11.09.2025
12:42
TÜRKİYE`DE KURAKLIK HARİTASI BİNGÖL
TÜRKİYE'DE KURAKLIK HARİTASI BİNGÖL
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
11.09.2025
12:37
SON BİR AYDA 230 BAŞVURU
SON BİR AYDA 230 BAŞVURU
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın