21 Mart 2026 Cumartesi

BİNGÖL'DE SUMOD FİLOSU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, İsrail karşıtı sloganlar atıp, tekbirler getirerek PTT Kavşağı'na kadar yürüdü. Sivil toplum temsilcilerinin konuşma yaptığı protestoda, filoda bulunanlar için dualar edildi.

03 EKİM 2025 CUMA 17:27
0
649
0
AA aa
BİNGÖL`DE SUMOD FİLOSU`NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Sumud Filosu'na “Destek Yürüyüşü” temalı yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Program, yatsı namazının ardından Bingöl Hacı Hıdır Cami önünde toplanan kalabalığın ve cami cemaatinin bir araya gelmesiyle başladı. Katılımcılar, yürüyüşe ellerinde Filoya destek amaçlı branda, döviz ve Filistin bayrakları taşıdı. Sumud Filosuna destek vermek isteyen kalabalığa dışardan insanlarında katılmasıyla uzun bir yürüyüş kuyruğu oluştu. Sloganlar atarak tepkilerini dile getiren kalabalık Telekom kavşağına varınca basın metnini dinledi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından konuşmacıların sırasıyla konuşması gerçekleşti.

“Bu acılar, yarınların bağımsızlığına giden yoldaki fedakârlıklardır”

Programda kalabalığa hitap eden Gazze Sivil İnisiyatifi temsilcilerinden Akif Yakışır şunları söyledi;

“Kardeşlerim, değerli basın mensupları, Bugün 2 Ekim. Tarih bize bir kez daha ders veriyor; bugün, yaklaşık 837 yıl önce Selahaddin Eyyûbî Kudüs'ü fethetmiştir. Bu, somut bir dönüm noktasıdır.

Arkadaşlar, bugün bilindiği gibi abluka delinmiştir — kim ne derse desin, bu somut bir kazanımdır. Biz yola çıkarken yalnızca sonucu düşünerek çıkmayız; bir hedef ortaya koyarız, gerisini takdir-i İlahiye bırakırız. Bugün, birçok insanın hayatını hiçe sayan zorluklara rağmen, sabır ve inançla yürüyen kardeşlerimizin çabası netice verdi. Şehadet için yola çıkanlar oldu; annesini, babasını, eşini, çocuğunu geride bırakarak bu yola koyulanlar vardı. Dualarımız onlarla birlikteydi ve elhamdülillah neticeye ulaşıldı.

Kardeşlerim, sabırdır dedik; sabır, gençlik demektir; sabır, açlığa, bombardımana rağmen hayatta kalmak demektir. Evler yıkılsa da umudumuzu kaybetmeden, zaferi bekleyerek dimdik duracağız. Filistin halkı bize bunu öğretti: her adımın bir zahmeti olabilir, ama akabindeki rahmeti düşünerek zahmete katlanılır. Bu kardeşlerimiz de bugüne kadar hep böyle yaptı. Bu acılar, yarınların bağımsızlığına giden yoldaki fedakârlıklardır.”

“Vicdanı olan herkes sesini yükseltmeli”

Mehdi Değişman ise şunları dile getirdi;

“Meydanlarda, sokaklarda, limanlarda direnişi büyüten, insanları harekete geçiren kardeşlerimizle birlikteyiz. Bu mücadele, yalnızca Filistin halkının değil, insanlığın onurunun ve şerefinin savunusudur. Eğitim hakkı ellerinden alınmış, temel insanî hakları gasp edilmiş bir halkın yaşadığı zulüm, aslında tüm insanlığın vicdanına yapılmış bir saldırıdır.

Haklı olan yenilmez; zulüm ne kadar güçlü görünürse görünsün, mazlumun duası ve direnişi daha güçlüdür. Bir kez daha ilan ediyoruz: Kudüs filosunun yanında duruyoruz. Bu onurlu yolculuğu engellemeye çalışan güçlere karşı duracağız; insanın nefes alması, insanca yaşaması ve çocukların güven içinde büyümesi için sesimizi yükselteceğiz.

Gazze'de yaşananları sadece birkaç saniyelik haberlere indirgemeyin — bu bir insanlık dramıdır. Sessiz kalmak zulme ortak olmaktır. Vicdanı olan herkesin sesini yükseltmesini, dayanışmasını bekliyoruz. Selam olsun direnenlere; selam olsun analara, çocuklara ve onurlu mücadeleye. Yaşasın dayanışma, yaşasın insanlık.”

İmanla harekete geçersek, Allah'ın yardımıyla yükseliriz”

Bir diğer konuşmacı Molla Sahap Korkutata ise birlik ve Gazze için kenetlenma çağrısında bulundu.

Korkutata: “Gördüğüm manzara şunu söylüyor: sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde filonun hareketi ve yaşananlar insanlarda uyanışı, dirilişi tetikliyor. Savaşlar, ne kadar yıkıcı olursa olsun, birçoğumuzda adalet duygusunu, insanlık idealini yeşertiyor.

Kur'ân-ı Kerîm'de İsrailoğulları'na ilişkin hatırlatmalar vardır; bazen ümmet uyuyordu, davasından bihaberdi — fakat mücahitler, fedakâr insanlar hepimizi uyandırdı ve saf tuttuğumuz yerleri gösterdi. Değerli Müslümanlar; Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün Şerifi ümmetimizin başını kaldıracak, onurunu yükseltecek. Peygamber Efendimiz'den gelen mirasın izinde yürüyenler sayesinde, ümmetin şerefi yeniden yükselecektir. Biz ne zaman samimi bir şekilde el ele verir, imanla harekete geçersek, Allah'ın yardımıyla yükseliriz. Bu yolda kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz.”

Program dua ile sona erdi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.03.2026
14:25
SAADET PARTİSİ GENÇ İLÇE BAŞKANLIĞIN`DA GÖREV DEGİŞİMİ
SAADET PARTİSİ GENÇ İLÇE BAŞKANLIĞIN'DA GÖREV DEGİŞİMİ
Saadet Partisi Bingöl'ün Genç ilçesinde ilçe başkanlığı görevine Nihat Turhan getirildi. Uzun yıllardır görev yapan Suat İşcan, görevi Turhan'a devretti.
21.03.2026
14:18
METEOROLOJİ`DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
21.03.2026
14:08
BİNGÖL`E NÜKLEER TIP MERKEZİ PROGRAMA ALINDI
BİNGÖL'E NÜKLEER TIP MERKEZİ PROGRAMA ALINDI
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
17.03.2026
16:40
BURAK  BURULDAY`A TEŞEKKÜR PLAKETİ
BURAK BURULDAY'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın anne ve babası adına yaptırdığı okul ile Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi projelerinde görev alan İnşaat Mühendisi Burak Burulday, projeye sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür plaketiyle onurlandırıldı.
17.03.2026
16:33
HALEPÇE`Yİ UNUTMADIK
HALEPÇE'Yİ UNUTMADIK
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
16:22
EN GÜZEL SESLER  YARIŞTI
EN GÜZEL SESLER YARIŞTI
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın