04 Ağustos 2026 Salı

BİNGÖL'DE SUMOD FİLOSU'NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, İsrail karşıtı sloganlar atıp, tekbirler getirerek PTT Kavşağı'na kadar yürüdü. Sivil toplum temsilcilerinin konuşma yaptığı protestoda, filoda bulunanlar için dualar edildi.

03 EKİM 2025 CUMA 17:27
0
827
0
AA aa
BİNGÖL`DE SUMOD FİLOSU`NA DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Sumud Filosu'na “Destek Yürüyüşü” temalı yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Program, yatsı namazının ardından Bingöl Hacı Hıdır Cami önünde toplanan kalabalığın ve cami cemaatinin bir araya gelmesiyle başladı. Katılımcılar, yürüyüşe ellerinde Filoya destek amaçlı branda, döviz ve Filistin bayrakları taşıdı. Sumud Filosuna destek vermek isteyen kalabalığa dışardan insanlarında katılmasıyla uzun bir yürüyüş kuyruğu oluştu. Sloganlar atarak tepkilerini dile getiren kalabalık Telekom kavşağına varınca basın metnini dinledi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından konuşmacıların sırasıyla konuşması gerçekleşti.

“Bu acılar, yarınların bağımsızlığına giden yoldaki fedakârlıklardır”

Programda kalabalığa hitap eden Gazze Sivil İnisiyatifi temsilcilerinden Akif Yakışır şunları söyledi;

“Kardeşlerim, değerli basın mensupları, Bugün 2 Ekim. Tarih bize bir kez daha ders veriyor; bugün, yaklaşık 837 yıl önce Selahaddin Eyyûbî Kudüs'ü fethetmiştir. Bu, somut bir dönüm noktasıdır.

Arkadaşlar, bugün bilindiği gibi abluka delinmiştir — kim ne derse desin, bu somut bir kazanımdır. Biz yola çıkarken yalnızca sonucu düşünerek çıkmayız; bir hedef ortaya koyarız, gerisini takdir-i İlahiye bırakırız. Bugün, birçok insanın hayatını hiçe sayan zorluklara rağmen, sabır ve inançla yürüyen kardeşlerimizin çabası netice verdi. Şehadet için yola çıkanlar oldu; annesini, babasını, eşini, çocuğunu geride bırakarak bu yola koyulanlar vardı. Dualarımız onlarla birlikteydi ve elhamdülillah neticeye ulaşıldı.

Kardeşlerim, sabırdır dedik; sabır, gençlik demektir; sabır, açlığa, bombardımana rağmen hayatta kalmak demektir. Evler yıkılsa da umudumuzu kaybetmeden, zaferi bekleyerek dimdik duracağız. Filistin halkı bize bunu öğretti: her adımın bir zahmeti olabilir, ama akabindeki rahmeti düşünerek zahmete katlanılır. Bu kardeşlerimiz de bugüne kadar hep böyle yaptı. Bu acılar, yarınların bağımsızlığına giden yoldaki fedakârlıklardır.”

“Vicdanı olan herkes sesini yükseltmeli”

Mehdi Değişman ise şunları dile getirdi;

“Meydanlarda, sokaklarda, limanlarda direnişi büyüten, insanları harekete geçiren kardeşlerimizle birlikteyiz. Bu mücadele, yalnızca Filistin halkının değil, insanlığın onurunun ve şerefinin savunusudur. Eğitim hakkı ellerinden alınmış, temel insanî hakları gasp edilmiş bir halkın yaşadığı zulüm, aslında tüm insanlığın vicdanına yapılmış bir saldırıdır.

Haklı olan yenilmez; zulüm ne kadar güçlü görünürse görünsün, mazlumun duası ve direnişi daha güçlüdür. Bir kez daha ilan ediyoruz: Kudüs filosunun yanında duruyoruz. Bu onurlu yolculuğu engellemeye çalışan güçlere karşı duracağız; insanın nefes alması, insanca yaşaması ve çocukların güven içinde büyümesi için sesimizi yükselteceğiz.

Gazze'de yaşananları sadece birkaç saniyelik haberlere indirgemeyin — bu bir insanlık dramıdır. Sessiz kalmak zulme ortak olmaktır. Vicdanı olan herkesin sesini yükseltmesini, dayanışmasını bekliyoruz. Selam olsun direnenlere; selam olsun analara, çocuklara ve onurlu mücadeleye. Yaşasın dayanışma, yaşasın insanlık.”

İmanla harekete geçersek, Allah'ın yardımıyla yükseliriz”

Bir diğer konuşmacı Molla Sahap Korkutata ise birlik ve Gazze için kenetlenma çağrısında bulundu.

Korkutata: “Gördüğüm manzara şunu söylüyor: sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde filonun hareketi ve yaşananlar insanlarda uyanışı, dirilişi tetikliyor. Savaşlar, ne kadar yıkıcı olursa olsun, birçoğumuzda adalet duygusunu, insanlık idealini yeşertiyor.

Kur'ân-ı Kerîm'de İsrailoğulları'na ilişkin hatırlatmalar vardır; bazen ümmet uyuyordu, davasından bihaberdi — fakat mücahitler, fedakâr insanlar hepimizi uyandırdı ve saf tuttuğumuz yerleri gösterdi. Değerli Müslümanlar; Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün Şerifi ümmetimizin başını kaldıracak, onurunu yükseltecek. Peygamber Efendimiz'den gelen mirasın izinde yürüyenler sayesinde, ümmetin şerefi yeniden yükselecektir. Biz ne zaman samimi bir şekilde el ele verir, imanla harekete geçersek, Allah'ın yardımıyla yükseliriz. Bu yolda kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz.”

Program dua ile sona erdi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
11:04
EĞİTİM-SEN  GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
EĞİTİM-SEN GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
30.07.2026
10:58
ARI KOVANLARI ATEŞE VERİLDİ`İDDASI
ARI KOVANLARI ATEŞE VERİLDİ'İDDASI
Bingöl'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateşe verdiği öne sürülen kovanlar kullanılamaz hale geldi.
30.07.2026
10:51
BARAJ KAPAKLARI AÇILDI  MURAT NEHRİ`NDE MAHSUR KALDI
BARAJ KAPAKLARI AÇILDI MURAT NEHRİ'NDE MAHSUR KALDI
Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
30.07.2026
10:44
BİNGÖL`DE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
BİNGÖL'DE ZEHİR TACİRLERİNE DARBE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı
21.07.2026
12:43
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
21.07.2026
12:32
BİNGÖL`ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
BİNGÖL'ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın