27 Ocak 2026 Salı

BİNGÖL'E 5 YENİ AMBULANS VE 2 UMKE ARAÇI

Bingöl'deki ambulans sayısının 44'e yükseldiği bilgisini paylaşan Vali Usta, tahsis edilen 5 ambulanstan üçünün 4x4, ikisinin ise 4x2 özellikte olduğunu belirtti. Vali Usta, program sonunda test sürüşü de yaptı.

05 ARALIK 2025 CUMA 18:02
0
542
0
AA aa
BİNGÖL`E 5 YENİ AMBULANS VE 2 UMKE ARAÇI

Sağlık Bakanlığı tarafından Bingöl'e 5 adet 2025 model tam donanımlı acil yardım ambulansı ile 1 adet UMKE personel aracı ve 1 adet UMKE haberleşme aracı tahsis edildi. Bingöl UMKE alanında düzenlenen törene Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, İl Genel Meclis Başkanı Nihat Doğu, İl özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Samet Tatlı, İl Müftüsü Orhan İmamoğlu ve sağlık yöneticileri katıldı

Yeni araçların hizmete alınması kapsamında düzenlenen programda konuşan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, sağlık alanında Bingöl'de son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Vali Usta, tahsis edilen 5 ambulanstan 3'ünün 4x4, 2'sinin ise 4x2 özellikte olduğunu ifade ederek, "4x4 araçları Solhan, Genç ve Karlıova ilçelerimize birer tane gönderiyoruz. İki aracı da merkezde hizmete alıyoruz. Bu araçlarla birlikte ilimizdeki ambulans sayısı 39'dan 44'e yükseldi. Bunların 3'ü de paletli ambulans. Merkezde 20, Genç'te 6, Solhan'da 4, Karlıova'da 5 ve diğer ilçelerimizde birer ambulans görev yapıyor" dedi.

Yeni Devlet Hastanesinin tamamlanmasıyla birlikte hasta nakli ihtiyacının önemli ölçüde azalacağına dikkat çeken Usta, ilçelere verilen 4x4 ambulanslarla sağlık hizmetlerine erişimin daha hızlı olacağını kaydetti.

Ayrıca tahsis edilen iki yeni UMKE aracından birinin tam donanımlı haberleşme aracı, diğerinin ise personel nakil aracı olduğuna değinen Usta, "İnşallah ihtiyaç olmaz ama afet anlarında haberleşme aracımız çok kritik bir görev üstlenecek" ifadelerini kullandı.

Vali Usta, Bingöl'e kazandırılan araçlarda emeği geçen Cumhurbaşkanı Yardımcısına, milletvekillerine, Sağlık Bakanına ve İl Sağlık Müdürüne teşekkür ederek, "112 çalışanlarımıza ve doktorlarımıza güç kuvvet versin. Ambulanslarımız ilimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Samet Tatlı ise yeni araçların sahadaki çalışma şartlarını güçlendireceğini belirterek, "Sağlık camiamızın göz bebeği kıymetli 112 çalışanlarımızın sahadaki çalışma şartlarını daha kolay hale getirecek ve vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşmamızı sağlayacak yeni ambulanslarımızın 112 ailemize ve Bingöl'ümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu

VALİ USTA'DAN TEST SÜRÜŞÜ

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Orhan İmamoğlu tarafından okunan dua sonrasında protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek ambulansların teslimi gerçekleştirildi.

Tam donanımlı ambulanslardan birinin direksiyonuna geçerek test sürüşü yapan Vali Usta, daha sonra haberleşme sistemine sahip UMKE aracında incelemelerde bulunarak araçlar hakkında teknik personelden bilgi aldı.

HABER:SİNAN ATAN

.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.01.2026
12:12
VALİ ÇELİK`TEN SALDIRIYA UĞRAYAN OPERATÖRE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
VALİ ÇELİK'TEN SALDIRIYA UĞRAYAN OPERATÖRE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Karla mücadele sırasında saldırıya uğrayan İl Özel İdaresi personeli Serhat Bürkek'i evinde ziyaret eden Vali Cahit Çelik, 'Personelimizin işini kolaylaştıracak destek ve anlayışı bekliyoruz' dedi.
27.01.2026
12:06
BİNGÖL`DE  İŞKUR 163 KİŞİ ALINACAK
BİNGÖL'DE İŞKUR 163 KİŞİ ALINACAK
Müftülük ve Kültür-Turizm'e alınacak katılımcılar, noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular bugün başlıyor.
27.01.2026
12:01
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AF GELİYOR
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AF GELİYOR
AK Parti tarafından hazırlanan 25 maddelik öğrenci affı düzenlemesinde sona gelindi. Yapılan çalışmaya göre af kapsamını sınırlı tutulacak. Düzenlemeden yalnızca lisans öğrencileri faydalanacak. Eğitimine ara veren kişiler, mazeretlerini resmi belgeyle ispatlamak zorunda olacak.
27.01.2026
11:55
SAĞLIKTA SIKINTILAR BİTMİYOR  4 AYDIR MALZEME YOK
SAĞLIKTA SIKINTILAR BİTMİYOR 4 AYDIR MALZEME YOK
Dört aydır ortopedi malzemesi olmadığı için ameliyat olmadığını iddia eden vatandaş, sorumluluklardan şikayetçi olduğunu beyan ederken, asıl vahim iddia ise bir başka yorumcudan ihale sürecine dair geldi: '13 milyon daha düşük fiyat veren firmayı eleyip diğer yüksek fiyat veren firmaya ihaleyi vermeyi düşünüyorlar.
26.01.2026
17:18
VALİ ZORLUOĞLU`NDAN GENÇ`E ZİYARET
VALİ ZORLUOĞLU'NDAN GENÇ'E ZİYARET
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Bingöl İl Başkan Yardımcısı Arif Andiç'in vefat eden yeğeni için Genç ilçesinde taziye ziyaretinde bulundu.
22.01.2026
13:37
BİNGÖL İÇİN YOGUN KAR UYARISI
BİNGÖL İÇİN YOGUN KAR UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dondurucu soğukların etkili olduğu Bingöl için yoğun kar uyarısında bulundu.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın