21 Temmuz 2026 Salı

BİNGÖLLÜ ÇİFTÇİLERE KRTİK UYARI

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, son dönemde etkili olan yoğun yağışların ardından hububat ekili alanlarda yabancı ot artışı ve kök boğazı çürüklüğü riskine karşı üreticilere herbisit ve fungisit uygulamalarını zamanında yapmaları çağrısında bulundu.

23 NİSAN 2026 PERŞEMBE 18:17
0
443
0
AA aa
BİNGÖLLÜ ÇİFTÇİLERE KRTİK UYARI

Bingöl'de son dönemde etkili olan yoğun ve aşırı yağışların ardından hububat ekili alanlarda yapılan fenolojik gözlemlerde dikkat çeken bulgular elde edildi. Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerinin sahada gerçekleştirdiği incelemelerde, özellikle yabancı ot yoğunluğunda belirgin bir artış tespit edildi.

Yetkililer, yabancı otların bitkisel üretimde verim ve kalite kayıplarına yol açmaması için üreticilerin herbisit uygulamalarına gerekli hassasiyeti göstermesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Yaprak Gübrelemesi Tavsiyesi

Yabancı ot mücadelesi kapsamında yapılacak ilaçlamalarla birlikte çinko içerikli gübreler, amino asit takviyeleri ve 20-20-20+ME kompoze yaprak gübrelerinin kullanılmasının bitki gelişimini destekleyeceği ifade edildi. Bu uygulamaların stres koşullarının etkisini azaltarak verim artışına katkı sağlayacağı kaydedildi.

Geç Ekim Alanlarında Hastalık Riski

Aşırı yağışlara bağlı olarak özellikle geç ekim yapılan alanlarda çıkışların zayıf olduğu gözlemlenirken, bu durumun bitkilerde kök boğazı çürüklüğü riskini artırdığı bildirildi. Söz konusu hastalıkların önüne geçilebilmesi için üreticilerin gerekli fungisit uygulamalarını zamanında ve uygun dozlarda yapmaları gerektiği vurgulandı.

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, teknik ekiplerin sahadaki takip ve bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, üreticilerin mağduriyet yaşamamaları adına belirtilen hususlara dikkat etmeleri gerektiğini duyurdu.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.07.2026
12:43
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
UMRE VİZESİNDE YENİ DÜZENLEME
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
21.07.2026
12:32
BİNGÖL`ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
BİNGÖL'ÜN 5 İLÇESİ YARARLANACAK
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları
20.07.2026
14:09
DEVLET DESTEKLİ KURDUGU BESİ ÇİFTİLİĞİNDE TAM KAPASİTE ÜRETİM YAPILYOR
DEVLET DESTEKLİ KURDUGU BESİ ÇİFTİLİĞİNDE TAM KAPASİTE ÜRETİM YAPILYOR
Devlet desteğiyle Bingöl'de kurulan modern besi çiftliğinde 250 baş kapasiteyle üretim sürüyor. Yaklaşık 29 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesise, 22 milyon lira hibe desteği sağlandığı bildirildi.
20.07.2026
14:04
BİNGÖL`DE BİR HAFTADA 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI
BİNGÖL'DE BİR HAFTADA 23 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de polis ekiplerince 10-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalarda, aranan 10 kişi ile çeşitli suçlara karıştığı belirlenen 13 şüpheli yakalandı.
20.07.2026
13:56
GENÇ`TE 810 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU İÇİN İLK KAZMA VURULDU
GENÇ'TE 810 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU İÇİN İLK KAZMA VURULDU
Genç ilçesinde yapımı planlanan 810 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu projesinde kazı çalışmalarına başlandı.
20.07.2026
13:47
JANDARMA`DAN OPERASYON 7 TUTUKLAMA
JANDARMA'DAN OPERASYON 7 TUTUKLAMA
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10-17 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 kişi yakalanarak tutuklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın