29 Nisan 2024 Pazartesi

BİNGÖLLÜLERİN SICAK YUVASI;

Bingöllülerin tek çatı altında toplanması, birlik ve beraberliğin sağlanıp kaynaşmanın pekiştirilmesi amacıyla Ankara'da 14 yıl önce kurulan Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği (Ankara BİNYAR) Başkanı, mütevazı kişilik, gönül insanı Cemal Koçakelçi'ye misafir olduk

11 MART 2021 PERŞEMBE 14:20
5
4969
0
AA aa
BİNGÖLLÜLERİN SICAK YUVASI;

Bingöllülerin tek çatı altında toplanması, birlik ve beraberliğin sağlanıp kaynaşmanın pekiştirilmesi amacıyla Ankara'da 14 yıl önce kurulan Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği (Ankara BİNYAR) Başkanı, mütevazı kişilik, gönül insanı Cemal Koçakelçi'ye misafir olduk. Derneğin kuruluşundan buyana geçen süreci, yoğun uğraşlar neticesinde dernek binasının satın alınıp kurumsal yapının tamamlanmasına, eğitim faaliyetlerinden sosyal etkinliklere kadar hemen herşeyi konuştuk.

İşte o söyleşiden öne çıkanlar…

1- Öncelikle Cemal KOÇAKELÇİ'yi tanıyalım, Cemal KOÇAKELÇİ kimdir?

1967 yılında Bingöl'de doğdum. İlköğrenimimi Diyarbakır, Orta ve Lise öğrenimimi Bingöl'de tamamladım. Sosyal Bilimler ve Sosyoloji mezunuyum. Bir süre öğretmen olarak görev yaptıktan sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı çeşitli kuruluşlarda Kuruluş Müdürü ve İl Müdür Yardımcısı olarak görev yaptım. Halen Ankara'da aynı bakanlığa bağlı bir kuruluşta müdürlük görevinin yanı sıra, sosyal sorumluluk duygusundan hareketle Ankara BİNYAR Derneği'nde Dernek Başkanı olarak gönüllü sivil toplum çalışmaları yürütmekteyim.

 

2- Bu güne kadar ki iş hayatınız tecrübeleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

1990 yılında Çukurova Üniversitesinde Bilgisayar İşletmeni olarak göreve başladım. Önümde beni bekleyen uzun bir çalışma hayatı dururken elbette bu unvan ile emekli olmam düşünülemezdi. Derken görevde yükselmeye yönelik sürekli göstermiş olduğum çabalar neticesinde sırasıyla Öğretmen, Kuruluş Müdür Yardımcısı, Kuruluş Müdürü, Şube Müdürü ve İl Müdür Yardımcısı görevlerine yükseldim.

3- Peki Ankara'ya ne zaman geldiniz? Sizi Ankara'ya getiren ne oldu?

Ankara'ya yaklaşık 7 yıl önce geldim. Kentin iyi eğitim olanakları sunuyor olması ve çocuklarımın da bu olanaklardan istifade etmeleri gerektiği düşüncesi ile geldim. Ankara'ya gelmiş olmamın, kendi çocuklarımın yararı adına isabetli olmakla beraber, Bingöllü öğrenci ve hemşerilerimize yönelik sivil toplum hizmeti sunma fırsatı tanıdığı için de ayrıca isabetli olduğu düşüncesindeyim.

4- Ankara BİNYAR'a gelelim, derneğin kuruluşu ve sizin dernekle tanışma sürecinizi aktarır mısınız?

Ankara BİNYAR Derneği (Bingöl İli ve İlçeleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği) 2006 yılında bir araya gelen inisiyatif sahibi değerli hemşerilerimizden oluşan kurucular kurulu tarafından kurulmuş, kurucu başkanlığa ve aynı zamanda Nisan-2006 yılında yaptıkları genel kurul seçiminde ilk başkanlığına değerli hemşerimiz Sayın Hasan BAYRAM Bey seçilmiştir.

 

Dernekçilik ve sivil toplum faaliyetleri ile tanışıklığım 2000 yılının başlarına dayanmaktadır.  O yıllarda Mersin ilinde ikamet etmekteydim. Mersin'de ciddi bir hemşeri kitlemizin olduğunu, ancak bunların birbirlerinden kopuk yaşadıklarını, hemşerilerimiz ile ilgili yaşanan gelişmelerden bazılarının uzun süre sonra haberdar olabildiğini fark ettik. Bunun üzerine bir grup Bingöllü arkadaş bir araya gelerek bu durumu tartışmaya başladık. Yaptığımız istişareler sonucu, bizleri bir çatı altında toplayacak; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sağlayacak bir derneğimizin olması gerektiği kanaatine vardık ve yaptığımız çalışmalara müteakip kısa bir süre sonra derneğimizi kurduk.

Derneğimizi kurduktan sonra üye kaydı yapmak üzere hemşerilerimizi ziyaretlere başladık. Gittiğimiz ziyaretlerde bazı hemşerimizin bizlere ‘'dernek bize ne verecek'' soruları ile karşılaştık. Bu durum bizlere hemşerilerimizin sivil toplum bilincine dair yeterli bilgi sahibi olmadıklarını ve bu durumun kendilerine iyi anlatılması gerektiği kanısına vardık ve anlattıkça insanlarımızın bakış açılarında müspet yönde değişim göstermeye başladıklarını gördük.

2010 yılında Kocaeli ilinde ikamet ederken burada da Mersin'de olduğu gibi yoğun bir hemşeri kitlemizin olduğunu, ancak bunların da birbirlerinden kopuk ilişkiler içerisinde yaşadığını görmemiz üzerine bir grup Bingöllü hemşerilerimiz ile bir araya gelerek bu durumun böyle devam etmemesi gerektiğini, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sağlayacak bir derneğin kaçınılmaz olduğunu müşahede ettik. Akabinde arkadaşlarımızla bugünkü Kocaeli Bingöllüler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğimizi kurduk. Kurucular kurulumuzun teveccühleri ile kurucu başkan seçildim.

5- Yeni bir yönetim devraldınız ve bir dernek yönetimiydi bu. Peki, hiç sorumluluklar ve yaşayabileceğiniz sorunlardan korktunuz mu? Yani bir tereddüttünüz oldu mu?

Tabi ki hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olunmayan işlerde olur olmaz sorumluluklar altına girmek doğru olmasa gerek. Ancak bunun uzak olduğum bir konu olmaması ve daha önce hakkında tecrübe sahibi olduğum bir konu olması hasebiyle mevcut yönetimi devir almada tereddüt yaşamadım.

Mevcut yönetimi devir alır almaz, arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz ilk yönetim kurulu toplantımızda, derneğimizin önemli ve elzem olan sorunlarının tespiti ve köklü çözüm yollarına yoğunlaştık. Ortak akıl ile yapmış olduğumuz istişareler sonucu, bu hususta yapacağımız en anlamlı işin, yıllardır kiracı statüsünde olan derneğimizi bu statüden kurtarmak ve kendisine ait bir gayrimenkule kavuşturmak olacağı kanaatine vardık. Alenen harekete geçerek yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde; eski-yeni siyasilerimiz ve hayırsever iş insanlarımızın da desteklerini alarak, yönetimimizin ilk üç ayı içerisinde, tapusu kendi adına olmak üzere derneğimizi kiracı statüsünden kurtararak gayrimenkule kavuşturduk. Bu hususta bizleri yalnız bırakmayan eski-yeni siyasilerimiz ve hayırsever iş adamlarımıza anlamlı desteklerinden ötürü müteşekkiriz.

Dernekler; üyelerinden güç alarak, hemşeri ilişkileri ile toplumu bir araya getirmesi, sosyal faaliyetlerde ve etkinliklerde bulunması, kendi aralarında dayanışma içerisinde olmalarını sağlarlar. Bizlerin de Ankara Binyar olarak hemşerilik anlayışımız; bütün değerleri ve dengeleri koruyarak, değişimi ve gelişimi yapmak, bunu yaparken, bizim gibi düşünmeyen insanları anlayışla karşılamak, farklılıkları zenginlik olarak kabullenmek ve bunu olması gereken bir erdemlilik olarak görmektir.

Önemle baktığımız bir başka husus da, bu mekânı;  insanımızın boş zamanlarında uğrayıp, sıcak çaylarını içebilecekleri, hemşeri ve dostlarıyla buluşup sohbet edebilecekleri, çeşitli etiklik ve faaliyetlerle bir araya gelmenin hazzına varacakları bir mekân yapabilmektir.

 Dernek yönetimi olarak bir başka arzumuz da; derneğimizi, tabela derneği olmaktan uzak, dengeleri gözeten, üyelerinin her türlü sorun ve taleplerine çözüm odaklı yaklaşan ve üyelerine ‘'Bizim Derneğimiz'' aidiyet duygusunu verebilmektir, yürüttüğümüz hizmetlerle siz hemşerilerimizin takdir ve teveccühüne layık olabilmektir.

 

6- Ankara BİNYAR'ın şuanki faaliyetlerinden bahsedecek olursak, kısaca özetleyebilir misiniz?

Son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına alan COVID 19 salgınından dolayı dernek binamızda gerçekleştirdiğimiz birçok çalışmalarımıza ara verdik. Ancak bu dönemde bile maddi imkânsızlıklar nedeniyle en temel ihtiyaçlara erişemeyen Ankara'daki hemşerilerimize her konuda destek sağlayarak onlarla beraber olduk. Derneğimize başvuran ailelerin, sosyal incelemelerimiz sonucunda ihtiyaçlarını tespit edip, bu ailelere maddi-manevi destek verdik. Bizlere başvuran iki engelli kardeşimizin ihtiyacı olan akülü arabaya ve bir engelli kardeşimizin ihtiyaç duyduğu protezine kavuşmasına, Bingöl'de okuyan ve ekonomik imkânsızlıktan ötürü derslerini EBA üzerinden takip edemeyen öğrencilerimize tablet desteği sağlamaya vesile olmanın mutluluğunu yaşadık. Pandemi yasaklarından dolayı memlekete gidemeyen vatandaşlarımız ve öğrenci kardeşlerimize gerekli destekler sağlanarak ulaşımları gerçekleştirildi. Yine hemşerilerimizi mutlu günlerinde (düğün, işyerlerinin açılışı vs.) yalnız bırakmayarak çelenkli katılım sağladık. Bingöl'den gelen hastalarımıza kan temini, ekonomik durumu iyi olmayan hasta yakınlarına yatacak yer temini, cenazesi olan hemşerilerimizin cenaze iş ve işlemlerinin takibi ve ilimize sevki, İlimizden çeşitli bürokratik iş ve işlemler için Ankara'ya gelen hemşerilerimize, işlerinin neticeye kavuşturulmasında yardımcı olmaktayız.

Bu dönemde özellikle derneğimiz ile hemşerilerimiz arasında köprü görevi gören yayın organımız Ankara BİNYAR Dergimizin 4. Sayısı da okurseverleriyle buluştu. Ayrıca unutulmaya yüz tutan Zazaca Dili için birçok paylaşım ve çalışma gerçekleştirdik. Bingöl Üniversitesi Geliştirme Vakfı ve Bingöl Solhan Spor yararına olmak üzere iki önemli organizasyona ev sahipliği yaptık. Bu yıl 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Ankara'da Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kayıtlı 202 Bingöllü öğrencimize burs bağlanmasına da öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz

Bundan sonra da değerli yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Ankara'ya yolu düşen bütün Bingöllü hemşerilerimize din, dil, ırk ve kimliğine bakılmaksızın hizmetlerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. İnşallah en kısa sürede salgının son bulmasıyla hemşerilerimize ve öğrenci kardeşlerimize kavuşmanın da mutluluğunu yaşarız.

Derneğimiz; üyelerinin her türlü sorun ve taleplerine çözüm odaklı yaklaşan ve yukarıda sıralanan görevleri amacına uygun yürütmeyi kendisine misyon edinen, yürüttüğü bu hizmetleriyle hemşerilerimizin takdir ve teveccühüne layık olabilme çabası ve gayreti içerisinde olan bir sivil toplum kuruluşudur. 

7- Öğrencilere burstan bahsettiniz, gençlerin bu konuda geri dönüşü nasıl oluyor? Yani Gurbette bir nevi onlara sahip çıkıyorsunuz, dertlerine ortak oluyorsunuz, onlar bu konuda ne hissediyor?

Bizler burada onlara bir aile ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Bu hususta arzu ettiğimiz başarıyı sağladığımızı, gençlerimizin bizleri gösterdikleri yoğun takdir ve memnuniyetlerinden anlayabiliyoruz. Onların bütün ihtiyaçlarında yanlarında olmak için büyük gayret gösteriyoruz. Çünkü onlar burada bizim evladımız kardeşimiz, biz onlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz ve vermek zorundayız. Onlarla sürekli ilgileniyor, onlar için en sağlıklı ortamı oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Birçoğu Bingöl'den ilk defa ayrıldıkları için memleket özlemi çekiyor ve bu özlemini Ankara'daki evleri olan burada gideriyor.

Birçok kardeşimiz mezun olup görevlerine başladılar. Aralarından çok kıymetli doktor, avukat, öğretmen, mühendis vs. bürokratlar çıktı. Hepsi de Ankara BİNYAR ile olan ilişkilerine devam ediyorlar. Birçoğu Mobil Aidat üyemiz olarak kendilerinden sonra gelecek olan kardeşlerine destek oluyor, böylece bizlerle maddi ve manevi bağlarını sürdürmeye devam ediyorlar. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor.

8- “Bingöllüler dışarıda birbirini kollar” sloganını hep duyarız. Peki, Bingöllü dışında öğrencilerimizin de hiç buraya geldiği oluyor mu? Bununla ilgili bir anınız var mı?

Az önce de bahsettiğim gibi Ankara BİNYAR burada okuyan kardeşlerimizin bir evi. Burada kütüphanemizden faydalanabiliyorlar, dev ekranda sinema-futbol günlerimiz oluyor, bilimsel konularda ve eğitimlerine fayda sağlayan seminer, konferans ve söyleşilere katılıyorlar. Bu da doğal olarak Ankara'da okuyan ve yaşayan hemşerilerimizin birbirleriyle daha fazla vakit geçirmelerine ve aralarındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamalarına neden oluyor. Son zamanlarda en çok bizi duygulandıran olaylardan birisi; malum pandemiden dolayı memlekette olan öğrenci kardeşlerimizden birçok mesaj alıyoruz. Bizleri, Ankara BİNYAR'ı özlediklerini belirten çok duygusal mesajlar alıyoruz. Sizin vesilenizle onlara da çok teşekkür eder, en kısa sürede buluşmayı ümit ettiğimizi de belirtmek isterim. Ayrıca gençlerimizin Bingöllü olmayan arkadaşları da sık sık derneğimize gelmektedirler. Örneğin bunlardan Ordu'lu olan bir kardeşimizin sosyal medya hesabında okumuş olduğum ‘'Soğuk bir kış günü Ankara'dasınız, dışarısı ayaz, kendinizi atacağınız sıcak bir limandır Ankara BİNYAR'' bu paylaşımı beni çok duygulandırmıştı.

9- Gelelim toplumsal olaylara, hastası ve cenazesi olan biri olduğunda derneğin yaklaşımı nasıl oluyor?

Yukarıda da değindiğim üzere hastası olan hemşerilerimiz bizlere ulaştıkları takdirde hem hastane işlerini kolaylaştırmak hem de ekonomik durumu iyi olmayan hasta yakınlarına konaklama vb. hususlarda desteklerimizi sunuyoruz. Kan ihtiyacı olan hastalarımıza toplu mesaj sistemimizin yanı sıra sosyal medya hesaplarımız üzerinden ihtiyaç duyulan kanı temin etmeye çalışıyoruz. Cenazeleri olan hemşerilerimizin cenaze haberini alır almaz dernek başkan ve müdürü ile yönetim kurulumuzdan arkadaşlarımız ile cenazenin bulunduğu hastaneye intikal ediyoruz. İlk etapta cenaze sahibi ailemize manevi desteğimizi sunuyoruz. Akabinde cenazenin teslim alınmasının gerektirdiği resmi prosedürleri (ölüm raporu ve yol izin belgesi) tamamladıktan sonra, temin ettiğimiz cenaze aracı ile Bingöl'e sevk etmek üzere yola çıkarıyoruz. Ankara'da defin edilecek olanların da tüm süreçlerini anlamına uygun takip ediyor ve tamamlıyoruz.

10- Taziyeler bizim toplumlarda önemli yere sahip, Ankara'da tıpkı memlekette olduğu gibi taziyeler kuruldu sanırım. Bu durum cenaze sahipleri ve burada yaşayan vatandaşlar tarafından nasıl karşılandı?

Ankara BİNYAR Derneği ‘Ankara'daki Eviniz' derken bunu laf olsun ya da slogan olsun diye söylemiyoruz. Bu gururla söylediğimiz bu cümlenin gereğini layıkıyla yapıyor ve haklı gururunu yaşıyoruz. Örneğin; derneğimizde para geçerli değil. Yönetimini devir alır almaz öğrenci ve hemşerilerimize yapılan tüm ikramlarımızı ücretsiz sunuyor ve ücretsiz sunmaya devam edeceğiz. Ankara'daki Bingöllü hemşerilerimizin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Hemşerilerimizin mutluluklarının yanı sıra acılarına da ortak oluyoruz. Dolayısıyla cenazelerimiz de oluyor ve evde taziye kurmanın kolay olmayacağı düşüncesiyle, taziyelerimizi; gayrimenkulünü satın aldığımız dernek merkezimizde Bingöl'de olduğu şekliyle kuruyoruz. Taziye sahibi ailelerimiz taziye kabullerini burada yapıyorlar. Bizlerde böylece onların acılarına ortak oluyoruz.  Bugüne kadar derneğimizde kurduğumuz tüm taziyelere yönelik gerek taziye sahibi ailelerimiz, gerekse tüm hemşerilerimizden memnuniyete dönük yoğun tepkiler aldık.

11- Burada yaşayan ama maddi durumu iyi olmayan hemşerilerimiz de var sanırım, bu konuya uzanabilme imkânınız oluyor mu?

Aslında en çok muzdarip olduğumuz konuların başında gelen durumlardan biridir bu. Biz sadece bir sivil toplum kuruluşuyuz ve maddi olarak öyle büyük bir gelirimiz yok. Sadece bağışlarla ve aidatlarla ayakta durabiliyoruz. O kaynağımızı da yukarıda bahsettiğim üzere öğrencilere, yolda kalanlara, hasta, cenaze ve taziye giderlerine harcıyoruz. Bazen yardım talebinde bulunan hemşerilerimiz oluyor. Bu konuda da değerli iş insanlarımızdan yardım talebinde bulunarak bir nebze de olsa yaralarını sarmaya gayret ediyoruz. Tabi ki gönlümüz hemşerilerimizin makul olan her türlü sorun yetişmek ve sıkıntılarına ortak olmak istiyor. Ancak bunun da yolu; üye, hemşeri ve imkân sahibi iş insanlarımızın bizlere sağlayacakları olanaklar ölçüsünde mümkün olabilecektir.

12- Bu arada Ankara BİNYAR sosyal medya imkânlarını ve basını çok iyi kullanan bir dernek, bu nasıl oldu ve size ne gibi katkıları oldu?

Günümüzde gelişen teknolojiyle ve internet kullanım alanının geniş kitlelere yayılmasıyla birlikte iletişim bir kat daha güçlü ve önemli hale geldi. Yaşam şeklimiz, alışkanlıklarımız, eğlence anlayışımız, iletişim şeklimiz çok hızlı olarak değişiyor artık. Öyle ki bu hızlı değişime ayak uydurmakta zorlanıyoruz bazen. Bütün bunlara rağmen sosyal medya hesaplarımızı oldukça aktif kullanıyoruz. Bu da yapmakta olduğumuz hizmetlerimizi değerlendirecek olan hedef kitlemiz ile paylaşma olanağı sağlıyor.  Yaptığımız faaliyetleri duyurdukça da hemşerilerimizin derneğimizin etrafında daha fazla kenetlendiğini görüyoruz. Sosyal medya hesaplarımızın takipçisinin kayda değer sayıya ulaşmış olmasını, yapmakta olduğumuz iyi işlerin göstergesi olarak görüyor ve bununla mutlu oluyoruz.

Derneğimiz bireysel çıkar ve menfaatten uzak, kişilerin siyasi düşüncesine, dünya görüşüne, mezhebine, diline, ırkına bakmaksızın birlik, beraberlik ve dayanışmayı ön plana çıkararak kapısını herkese açtığından ötürü her kesim tarafından büyük bir teveccühle takip edilmekte ve etkileşimlerle de sosyal medyada belli bir noktaya gelmiş bulunmaktadır.

Özellikle sizin aracılığınızla da bir kere daha Bingöl'deki bütün basın emekçilerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bizlerin bu ilgi ve itibara kavuşmamızda sizlerin büyük emekleriniz var. Dernek faaliyetlerimizin Bingöl halkına duyurulmasındaki bu kıymetli emeklerini görmezden gelmemiz beklenemez.

13- Biliyoruz ki, Derneklerin başarısı iyi bir yönetimle ve sahiplenmeyle daha ileri seviyelere çıkabiliyor. Sizin yönetimdeki arkadaşlarınız ve bu başarının diğer mimarlarından bahsedecek olursak, nasıl bir koordinasyon içindesiniz?

Dernek yönetimimiz ilimizin tüm bölge dengeleri gözetilerek oluşturulduğundan oldukça homojen bir yapıdadır. Yönetimdeki arkadaşlarımızın hepsi kendi alanlarında uzmanlık ve yetkinlikleri olan dostlarımız. Hal böyle olunca da birçok konuyu kendi aramızda istişare ediyor, ortak akıl ile kolay bir şekilde karara bağlayabiliyoruz. Birlik beraberlik içerisinde kenetlenerek bugüne kadar getirdiğimiz Ankara BİNYAR'ı bundan sonraki süreçte de üyelerimizin değerli görüş, öneri ve destekleriyle sürdüreceğimize gönülden inanıyorum. Bu vesile ve sizlerin aracılığınız ile de; hiçbir menfaat gözetmeksizin büyük bir özveri ve meşakkatle hemşerilerimize bu hizmetleri sunan yönetim kurulumuzun fedakâr ve cefakâr üyesi arkadaşlarıma, özellikle de öğrenci kardeşlerimizin derneğimize duydukları güven ve aidiyet duygusunun kazandırılmasında emeğini görmezden gelemeyeceğim öğrencilerden sorumlu başkan yardımcıma teşekkür etmek isterim. 

14- Ankara gibi bir yerde dernekçilik yapmak biraz zor olsa gerek. Siyasetin, idari kadronun ve koordinasyonun olduğu bir şehir. Bunun zorluklarını ya da avantajlarını yaşıyor musunuz? Sizin için nasıl bir durum?

Bürokrasinin merkezinde olmamızdan dolayı bizim açımızdan birçok anlamda çeşitli zorlukları olabiliyor. Ancak hemşerilerimiz için avantajları olduğunu da söyleyebilirim. Resmi prosedürler bazen yapacağımız işleri kilitler noktaya getirebiliyor. Ancak sağ olsunlar buradaki bürokrat hemşerilerimizin destekleriyle o engelleri de aşabiliyoruz.

15- Peki son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şeyler varsa, dinleyelim.

Bizlerden önce öğrencilerimiz ve hemşerilerimizin yararına inisiyatif alan ve kendilerine sivil toplum hizmetlerini sunan geçmiş tüm dernek başkan ve yönetimlerine anlamlı hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Öncellikle derneğimizin gayrimenkulünün satın alınması başta olmak üzere, bugünlere gelmesinde emeği olan herkese şahsım, yönetim kurulundaki arkadaşlarım ve hemşerilerim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Büyük gayret ve zorluklarla yaktığımız bu ateşin bundan sonra da büyüyerek alevlenmesini istiyoruz. İnançla ve azim ile çıkmış olduğumuz bu meşakkatli hizmet yolunda, bizleri yalnız bırakmak istemeyen duyarlı dost ve hemşerilerimiz; ayda sadece 20 TL karşılığı ‘'Mobil Aidat Abonemiz'' olabilir ve böylece bizlere katkı sunabilirler.

HABER & RÖPORTAJ: SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın