14 Temmuz 2026 Salı

BİNGÖL'ÜN 9 PROJESİNE IPARD DESTEĞİ

IPARD III kapsamında, 687 proje 3,7 milyar TL hibe desteği almaya hak kazanırken, Bingöl'ün arıcılıkla ilgili 9 projesine destek verilecek.

11 MART 2025 SALI 15:22
0
2415
0
AA aa
BİNGÖL`ÜN 9 PROJESİNE IPARD DESTEĞİ

IPARD III ikinci çağrı döneminde destek almaya hak kazanan projeler açıklandı. Program kapsamında Türkiye genelinde 687, Bingöl'de 9 proje destek almaya hak kazandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD III Programı kapsamında 687 yeni projeye toplam 3 milyar 740 milyon TL hibe ödeneceğini açıkladı.

Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Yüzyılı'nda kırsal kalkınma hamlesinin tüm hızıyla devam ettiğine işaret etti.

Bu minvalde tarım ve kırsal kalkınma alanında 687 yeni projenin daha ülkeye kazandırılacağını belirten Yumaklı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“IPARD III Programı kapsamında bitkisel üretim, seracılık, zanaatkârlık, arıcılık, kırsal turizm ve su ürünleri yetiştiriciliği gibi sektörlerde değerlendirme süreci tamamlanan 687 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Toplam 3 milyar 740 milyon TL hibe desteği ödenecek bu projelerin yatırım süreci tamamlandığında ise yaklaşık 5,4 milyar TL tutarında yatırım, ülke ekonomisine kazandırılmış olacak.”

Bakan Yumaklı, geçen yıl uygulanmaya başlanan IPARD III kapsamında desteklenen toplam proje sayısının 1079'a, toplam hibe tutarının 7,2 milyar TL'ye, toplam yatırım tutarının ise 12 milyar TL'ye ulaştığını kaydetti.

BİNGÖL'ÜN 9 PROJESİ DESTEKLENECEK

İlk kez geçen yıl IPARD Programı kapsamına alınan Bingöl, geçen süre zarfından birçok projeye destek aldı. IPARD III kapsamında uygulanan Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi kapsamında da Bingöl'ün 9 projesi destek almaya hak kazandı.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
13:50
YANGIN ALARM SİSTEMLERİ KURULACAK
YANGIN ALARM SİSTEMLERİ KURULACAK
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
13.07.2026
13:44
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
KESİNLEŞMİŞ CEZASI BULUNAN 4 HÜKÜMLÜ YAKALANDI
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi
13.07.2026
11:37
DSİ`YE ÇAĞRI: VERİLEN SÖZLER TUTULSUN, İHALE GECİKMESİN
DSİ'YE ÇAĞRI: VERİLEN SÖZLER TUTULSUN, İHALE GECİKMESİN
Genç ilçesinde yıllardır çözüm bekleyen dere geçişleri sorunu, ilçe halkının en önemli gündem maddelerinden biri olmayı sürdürüyor.
10.07.2026
13:34
BİNGÖL`DE 115 MİLYON LİRALIK  İŞGEM YATIRIM İMZALARI ATILDI
BİNGÖL'DE 115 MİLYON LİRALIK İŞGEM YATIRIM İMZALARI ATILDI
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
08.07.2026
18:40
BİNGÖL İSLAMİ KARDEŞLİK PLATFORMU`NDAN NATO  TEPKİSİ
BİNGÖL İSLAMİ KARDEŞLİK PLATFORMU'NDAN NATO TEPKİSİ
NATO'nun küresel barış ve güvenliği sağlama iddiasına rağmen bugüne kadar müdahil olduğu savaşlarda barış yerine yıkım ve istikrarsızlık ürettiği vurgulayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Afganistan, Irak ve Libya'nın ardından Gazze, Suriye, Lübnan ve İran'da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, NATO'nun temel misyonunun barış değil savaş üretmek olduğunun altını çizdi.
08.07.2026
18:32
203 MİLYON LİRALIK VURGUN
203 MİLYON LİRALIK VURGUN
Sakarya merkezli Bingöl dahil 14 ilde düzenlenen operasyonda, internet üzerinden sahte yedek oto parça ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin hesaplarında 203 milyon liralık işlem hacmi tespit edilirken, 13 zanlı tutuklandı
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın