11 Ağustos 2026 Salı

BİNLER, GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Bingöl'de 5'incisi düzenlenen Hesarek Kayak Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Kayak merkezini dolduran binlerce vatandaş halay ve konserler eşliğinde eğlenerek unutulmaz bir gün yaşadı.

26 ŞUBAT 2022 CUMARTESİ 15:11
6
2107
0
AA aa
BİNLER,  GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Bingöl Belediyesi'nce geleneksel hale getirilen ancak pandemi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştirilemeyen Hesarek Kayak Festivali'nin 5'incisi düzenlendi.

Merkez Dikme köyündeki Hesarek Kayak Merkezi'ne gelen binlerce vatandaş, halaylar, kayak ve konserler eşliğinde doyasıya eğlendi.

Soğuk havada misafirlerini unutmayan Bingöl Belediyesi, sucuk ekmek ve çorba ikramında da bulunarak vatandaşların dolu dolu bir gün geçirmesini sağladı.

Huzur ve güven ortamına değinen TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ise, “Huzurun olmadığı bir yerde hiçbir şey olmuyor, güvenin olmadığı yerde hiçbir şey olmuyor. Huzur ve güven ortamı yaşam kalitemiz açısından da, kalkınmamız açısından da vazgeçilmez önemde. Gençlerimize hem daha iyi bir yaşam ortamı hem de iş, istihdam ortamı sağlama bakımından çok kıymetlidir huzur ortamı. Aynı şekilde doğuda, güneydoğuda, Bingöl'ümüzde son dönemlerde çok ciddi bir hareketlilik var. Pandemi sonrası yeni yatırımlarla, yeni faaliyetlerle yolumuza devam edeceğiz inşallah” dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “Bu yaptığımız organizasyona çok ciddi bir katılım sağlandı. Buradaki gençlerimizi, halkımızı yerel sanatçılarımız ve ulusal grup Gripin ile buluşturduk. Büyük bir coşku var. Bu coşkuyu her geçen yıl arttırmak için yeni çalışmalarla inşallah halkımızı bu organizasyonların içine çekeceğiz.”

Helin Anşin, “Bingöl 5'inci Hesarek Festivalini yapıyor. Gelmiş geçmiş en güzel festivallerden biri. Çok eğlendik. Normalde İzmir'de üniversite okuyorum tatil için gelmiştim ama gripin için bir gün daha biletimi yaktım ve kaldım. Çok mutlu oldum ve çok eğlendim. Daha güzel festivaller ve konserler görmek istiyoruz.”

Hatice Atçı, “İstanbul'dan geldim konser için şuan herşey çok güzel gidiyor. Gerçekten çok güzel bir etkinlik. Kayak ve spor alanında çok gelişmiş bir tesis. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

Veysel Avcı, “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok eğlendik. Binlerce insanın katılımıyla gerçekleşti. Çok iyidi, çok güzeldi.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
10:23
VALİLİK AÇIKLAMASINDA  LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
VALİLİK AÇIKLAMASINDA LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
Genç ilçesindeki 16 derslikli İnönü Ortaokulu inşaatında ortaya çıkan beton görüntülerine ilişkin tartışmaların ardından Bingöl Valiliği açıklama yaptı. Valilik, beton dökümünün teknik şartnamelere uygun gerçekleştirildiğini, tespit edilen boşlukların ise lokal imalat kusuru olduğunu bildirdi.
10.08.2026
10:18
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi de yer aldı.
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın