26 Nisan 2024 Cuma

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

İşadamı Şevket Övün, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) İl Genel Meclis Üyeliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Kalabalık davetlilerin katılımıyla yaptığı başvuruda konuşan Övün, Allah'ın izni ile Genç tarihinde bir ilki gerçekleştirerek MHP'den bir il encümeni seçeceğiz ve bunu herkeste görecek. dedi.

31 ARALIK 2018 PAZARTESİ 13:19
2
1688
0
AA aa
BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Milliyetçi Hareket Partisi Genç İlçe Teşkilatı'nda başvuru dilekçesini İlçe Başkanı Mehmet Ali Karayel'e sunan Şevket Övün, burada yaptığı açıklamada, yer alması ve seçilmesi halinde MHP'den Genç tarihinde bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi.

Aylar öncesinden böyle bir karar aldığını ve çevresindeki herkese bu görüşünü aktardığını söyleyen aday adayı Övün, “Aylar öncesinden ailemle istişare edip bir karar aldım. İlçe başkanıma,  Allah nasip ederse, ilçeme faydalı olabilmem için il Encümeni olmayı düşünüyorum. Ne düşünüyorsun? dedim niye olmasın dedi. Çalışmalara hemen başla dedi. Ben de üç aydır Genç'te ulaşmadığım, kanaat önderi, eş, dost ve değerli insanlar kalmadı. Birebir görüşüp benim böyle bir niyetim var siz ne düşünüyorsunuz diye. Bana dediler ki senin zamanın gelmişte geçmiş, seni biz artık il encümeni olarak görmek istiyoruz. Ben de böylece Allah'ın izniyle bugün Milliyetçi Hareket Partisi'nden İl Encümen aday adayı için başvuruda bulundum. İnşallah partim de uygun görürse aday olacağım.” Dedi.  

 “MHP'DEN GENÇ'TE BİR İLKİ BAŞARACAĞIZ”

Övün partisine karşı bir diyet borcu olduğunu belirterek, seçilmesi halinde ise MHP'den Genç'te bir ilki başaracaklarını ifade etti. Övün, “MHP'den niye aday olduğumu size detaylı anlatmaya gerek yok, zaten çoğunuz biliyorsunuz. Ben 1990'lı yıllarda bu ilçede Ocak başkanlığını yaptım. 1993'de rahmetli Hadi abimizin kanlı koltuğunu teslim aldım. 1993 ile 2013 yılları arasında MHP Genç İlçe Başkanlığını yürüttüm. Ve şaibesiz bir şekil de buraya kadar da alnımın akıyla getirdim. 2014 yılında da farklı partiden aday oldum ve seçilemedim. Nasip bugünmüş. İnşallah sizlerin de desteği ile bu sefer başarmaya çalışacağız. Allah'ın izni ile Genç tarih yazacak. Genç tarihinde ilk defa MHP'den bir il encümeni seçeceğiz ve bunu Bingöl halkı da görecek. Geçmişte yaptığımız çalışmalara karşı bugün bir diyet borcumu ödemek istiyorum partime. Umarım aday olup hep birlikte başaracağız.” Şeklinde konuştu.

 MHP'den aday adayı olan Övün'ün başvurusuna, MHP Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol, Genç İlçe Başkanı Mehmet Ali Karayel, Merkez İlçe Başkanı Niyazi Çağlar, Solhan İlçe Başkanı Mehmet yıldız, Adaklı İlçe Başkanı Sait Yıldırım, Karlıova İlçe Başkanı Menderes Alan, Yedisu ilçe Başkanı Binali Sünme ve çok sayıda partililer katıldı.

ŞEVKET ÖVÜN KİMDİR?

İlçede uzun yıllardır iş ve ticaret ile uğraşan Şevket Övün, 1990'lı yıllarında Genç ilçesi Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı ve 1993-2013 yılları arasında ise MHP Genç İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 2002 yılında MHP'den Bingöl Milletvekili 3'uncü sıra adayı oldu. 2014 yılı yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden İl Genel meclis adayı olan Övün, 2019 yılı seçimlerinde ise MHP'den aday adaylık başvurusunda bulundu.

Övün, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın