15 Ağustos 2026 Cumartesi

BİŞHAK, BLOKENİN KALDIRILMASINI KINADI

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, 'PKK'nın siyasi kanadı olan HDP'nin Hazine Yardımına konulan blokenin kaldırılmasını manidar buluyor ve esefle kınıyoruz' dedi.

14 MART 2023 SALI 12:14
2
1430
1
AA aa
BİŞHAK, BLOKENİN KALDIRILMASINI KINADI

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, HDP'nin hazine yardımı blokesinin kaldırılmasını kınadı. 

Baysal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
“Cennet vatanımızın birlik ve bütünlüğü için hayatını vererek ebediyete irtihal etmiş Şehitlerimiz ve naciz vücudunun birer parçası olan uzuvlarını kutsal vatan toprağının bölünmemesi için feda eden Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Bizler her karış toprağı şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu aziz ve mübarek vatanımızın ve milletimizin birlik ve beraberliği için yüreği çarpan herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak Anayasa Mahkemesi, PKK/KCK'nın siyasi temsilcisi olan HDP' nin kapatılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyeti Başsavcılığınca Anayasa Mahkemesinde dava açılmışken, AYM' nin apar topar toplanarak PKK'nın siyasi kanadı olan HDP'nin Hazine Yardımına konulan blokenin kaldırılmasını manidar buluyor ve esefle kınıyoruz. HDP'ye yapılacak hazine yardımıyla PKK/KCK'ya finansman sağlanacağı endişesi içerisindeyiz, hakkın da kapatma davası olan ve yargılaması devam eden bir partiye hazine yardımının yapılmasını doğru bulmuyor ve esefle kınıyoruz Şehitlerimizin ve ahirette irtihal eden Gazilerimizin ruhlarının huzur bulması ve kemiklerinin sızlamaması ve hayata olan gazilerimizin de huzur içinde hayatlarını sürdürmeleri için AYM tarafından alınan bu kararı yok hükmünde sayıyor ve düzeltmesini istiyoruz.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_125)
14 Mart 2023 Salı 12:36
Kaç gün olmuş yeni mi tepki veriyorsunuz. İnandırıcı değilsiniz. Şuan Şehit aileleri ve Gazilerin durumunu düşünemiyorum Allah yardımcıları olsun
Beğendim (1) Beğenmedim (0)Cevapla
10.08.2026
10:23
VALİLİK AÇIKLAMASINDA  LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
VALİLİK AÇIKLAMASINDA LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
Genç ilçesindeki 16 derslikli İnönü Ortaokulu inşaatında ortaya çıkan beton görüntülerine ilişkin tartışmaların ardından Bingöl Valiliği açıklama yaptı. Valilik, beton dökümünün teknik şartnamelere uygun gerçekleştirildiğini, tespit edilen boşlukların ise lokal imalat kusuru olduğunu bildirdi.
10.08.2026
10:18
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi de yer aldı.
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın