13 Mayıs 2026 Çarşamba

BİTSİN ARTIK BU ÇİLEMİZ!

Genç ilçesine bağlı Çaytepe köyünde yıllardır yaşanan su sorunu nedeniyle çile bülbülüne döndüklerini ifade eden Veysel Başçık, Kovid 19 hastalığına yakalanmamızla beraber çektiğimiz çile 2'ye katlandı. Yetkililerden tek ricamız su sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır

19 HAZİRAN 2021 CUMARTESİ 14:18
0
2033
0
AA aa
BİTSİN ARTIK BU ÇİLEMİZ!

Genç İlçesine bağlı Çaytepe Köyünde yaşanan sorunlar bitmek bilmiyor. Bir yandan yıllardır yaşanan su sorunu diğer yandan ise Kovid 19 hastalığına yakalananların hastalıkla mücadele de bulamadıkları su sorunu. Kovid ile mücadele de en önemli etkenlerden biri olan hijyen konusunun kendileri açısından çok büyük sıkıntılar doğurduğunu ifade eden köylülerden Veysel Başçık, hastalığa yakalanmamızla beraber çektiğimiz çile 1 iken 2'ye katlandı. Tek isteğimiz su sorununun artık Çaytepe gündeminden kaldırılmasıdır.

"EVDE DAMLA SU YOK"

Köyde yaşayan Başçık ailesi yaklaşık bir haftadır karantinada. Aile mensubu Veysel Başçık, yaptığı sitem dolu açıklamada hayatlarının hastalık ile birlikte çekilmez bir hal aldığını söyledi.

Başçık, yaptığı açıklamada,"Genç ilçesi Çaytepe köyünde ikamet etmekteyim.Köyümüzde yıllardır yaşanan içme suyu sorunu son yıllarda daha şiddetli bir şekilde yaşanmaktadır.Yıllar içinde geçici çözümler(sondaj vb.) bulunmaya çalışılmışsa da devletin kaynaklarını heba etmekten öteye gitmemiştir.Su kaynakları bakımından coğrafyamızda yeterli kaynaklar bulunmasına rağmen kangrenleşmiş bu soruna kalıcı çözümler bulunamamıştır.Öyle ki kısa sürede çözülebilecek bu sorun yıllardır devam ettiği için bölgeden yoğun bir göçün de önüne geçilememiştir.

Özellikle covid-19 salgını sürecinde temizlik kaynağı olan suya yeteri kadar ulaşamamak bizleri hem üzmekte hem tedirgin etmektedir. Şu an aynı evde Kovid testleri pozitif çıkan bir aile olarak evimizde su olmadığını ifade etmek isterim. Zorunlu ve vicdani olarak karantina sürecine uymakla beraber temiz suyumuz olmadığı için zor durumda olduğumuzu, acilen ve kalıcı olarak temiz suya ihtiyacımız olduğunu ifade etmek isterim. Tek isteğimiz bir an önce köyümüzün suya kavuşmasıdır” diye sitemli sözlerde bulundu.

Haber: Sinan Atan

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
19:12
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinden İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına kurbanlık büyükbaş hayvan sevklerinin başladığını duyurdu
12.05.2026
18:59
HACI ADAYLARI BİNGÖL`DEN DUALARLA UĞURLANDI
HACI ADAYLARI BİNGÖL'DEN DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında 2026 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Bingöllü hacı adayları, düzenlenen uğurlama programıyla dualar eşliğinde yolcu edildi
11.05.2026
19:17
BİNGÖL İŞKUR`DAN İUP İLANI   85 KİŞİ  İŞE ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR'DAN İUP İLANI 85 KİŞİ İŞE ALINACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
18:15
BİNGÖL`DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
BİNGÖL'DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
11.05.2026
18:09
MİNİK SÜMEYYE`NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
MİNİK SÜMEYYE'NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
11.05.2026
18:02
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın