11 Ağustos 2026 Salı

BİTSİN ARTIK BU ÇİLEMİZ!

Genç ilçesine bağlı Çaytepe köyünde yıllardır yaşanan su sorunu nedeniyle çile bülbülüne döndüklerini ifade eden Veysel Başçık, Kovid 19 hastalığına yakalanmamızla beraber çektiğimiz çile 2'ye katlandı. Yetkililerden tek ricamız su sorununun bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır

19 HAZİRAN 2021 CUMARTESİ 14:18
0
2073
0
AA aa
BİTSİN ARTIK BU ÇİLEMİZ!

Genç İlçesine bağlı Çaytepe Köyünde yaşanan sorunlar bitmek bilmiyor. Bir yandan yıllardır yaşanan su sorunu diğer yandan ise Kovid 19 hastalığına yakalananların hastalıkla mücadele de bulamadıkları su sorunu. Kovid ile mücadele de en önemli etkenlerden biri olan hijyen konusunun kendileri açısından çok büyük sıkıntılar doğurduğunu ifade eden köylülerden Veysel Başçık, hastalığa yakalanmamızla beraber çektiğimiz çile 1 iken 2'ye katlandı. Tek isteğimiz su sorununun artık Çaytepe gündeminden kaldırılmasıdır.

"EVDE DAMLA SU YOK"

Köyde yaşayan Başçık ailesi yaklaşık bir haftadır karantinada. Aile mensubu Veysel Başçık, yaptığı sitem dolu açıklamada hayatlarının hastalık ile birlikte çekilmez bir hal aldığını söyledi.

Başçık, yaptığı açıklamada,"Genç ilçesi Çaytepe köyünde ikamet etmekteyim.Köyümüzde yıllardır yaşanan içme suyu sorunu son yıllarda daha şiddetli bir şekilde yaşanmaktadır.Yıllar içinde geçici çözümler(sondaj vb.) bulunmaya çalışılmışsa da devletin kaynaklarını heba etmekten öteye gitmemiştir.Su kaynakları bakımından coğrafyamızda yeterli kaynaklar bulunmasına rağmen kangrenleşmiş bu soruna kalıcı çözümler bulunamamıştır.Öyle ki kısa sürede çözülebilecek bu sorun yıllardır devam ettiği için bölgeden yoğun bir göçün de önüne geçilememiştir.

Özellikle covid-19 salgını sürecinde temizlik kaynağı olan suya yeteri kadar ulaşamamak bizleri hem üzmekte hem tedirgin etmektedir. Şu an aynı evde Kovid testleri pozitif çıkan bir aile olarak evimizde su olmadığını ifade etmek isterim. Zorunlu ve vicdani olarak karantina sürecine uymakla beraber temiz suyumuz olmadığı için zor durumda olduğumuzu, acilen ve kalıcı olarak temiz suya ihtiyacımız olduğunu ifade etmek isterim. Tek isteğimiz bir an önce köyümüzün suya kavuşmasıdır” diye sitemli sözlerde bulundu.

Haber: Sinan Atan

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
10:23
VALİLİK AÇIKLAMASINDA  LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
VALİLİK AÇIKLAMASINDA LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
Genç ilçesindeki 16 derslikli İnönü Ortaokulu inşaatında ortaya çıkan beton görüntülerine ilişkin tartışmaların ardından Bingöl Valiliği açıklama yaptı. Valilik, beton dökümünün teknik şartnamelere uygun gerçekleştirildiğini, tespit edilen boşlukların ise lokal imalat kusuru olduğunu bildirdi.
10.08.2026
10:18
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi de yer aldı.
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın