13 Ağustos 2026 Perşembe

BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI

Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.

25 HAZİRAN 2026 PERŞEMBE 18:56
0
338
0
AA aa
BÖBREK ALINMADAN KANSER AMELYATI YAPILDI

Bingöl Devlet Hastanesi, sağlık alanında önemli bir operasyona ev sahipliği yaptı. Hastanenin Üroloji Kliniğinde ilk kez tamamen kapalı yöntemle (laparoskopik) böbrek koruyucu kanser ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Üroloji Uzmanları Op. Dr. Rıdvan Cantürk ve Op. Dr. Yakup Altundaş tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 75 yaşındaki erkek hastanın böbreğinde tespit edilen yaklaşık 3,5 santimetrelik tümör alındı. Operasyonda böbreğin tamamı yerine sadece tümörlü doku çıkarılarak organın korunması sağlandı.

Böbrek fonksiyonları korundu

Kapalı yöntemle gerçekleştirilen ameliyat sayesinde hastanın böbrek fonksiyonları korunurken, operasyon başarıyla tamamlandı. Uzmanlar, bu yöntemin uygun hastalarda hem tedavi başarısını artırdığını hem de yaşam kalitesine olumlu katkı sunduğunu belirtti.

“İlimiz adına önemli bir kazanım”

Operasyonu gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Rıdvan Cantürk, böbrek tümörlerinde uygun hastalarda böbreğin tamamını almak yerine yalnızca tümörlü dokunun çıkarılmasının tercih edildiğini söyledi.

Cantürk, “Kapalı yöntem sayesinde hastalarımız daha az ağrı hissediyor, daha kısa sürede taburcu oluyor ve günlük yaşamlarına daha hızlı dönebiliyor. Bu ameliyatın hastanemizde ilk kez başarıyla uygulanmış olması hem hastalarımız hem de ilimiz adına önemli bir kazanımdır” dedi.

Başhekimden değerlendirme

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Reha Sermed Aygören ise operasyonun hastanenin ulaştığı sağlık altyapısı ve uzmanlık seviyesini gösterdiğini belirtti.

Aygören, amaçlarının vatandaşların ileri düzey tanı ve tedavi hizmetlerine kendi şehirlerinde ulaşabilmelerini sağlamak olduğunu ifade ederek, bu sayede il dışı sevklerin azaltılmasına katkı sunduklarını kaydetti.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
10:23
VALİLİK AÇIKLAMASINDA  LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
VALİLİK AÇIKLAMASINDA LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
Genç ilçesindeki 16 derslikli İnönü Ortaokulu inşaatında ortaya çıkan beton görüntülerine ilişkin tartışmaların ardından Bingöl Valiliği açıklama yaptı. Valilik, beton dökümünün teknik şartnamelere uygun gerçekleştirildiğini, tespit edilen boşlukların ise lokal imalat kusuru olduğunu bildirdi.
10.08.2026
10:18
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi de yer aldı.
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın