05 Aralık 2025 Cuma

BÖLGEDE BU BELGEYE SAHİP TEK BİRLİK

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2025 yılı derecelendirme sonuçlarına göre Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye'de bu belgeyi alan 7 birlikten biri oldu. Birliğin bu başarısı arıcılara kovan başına 28 TL ek destek sağlayacak.

05 ARALIK 2025 CUMA 18:11
0
196
0
AA aa
BÖLGEDE BU BELGEYE SAHİP TEK BİRLİK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında 2025 yılı başvuru süreci tamamlandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Türkiye genelinde 145 tarımsal örgüt “Birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesi” almaya hak kazandı. Bu kapsamda, daha önce ikinci derece statüsünde bulunan Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği de Aralık ayı başında alınan kararla birinci dereceye yükseltildi.

Belge almaya hak kazanan örgütler, sertifikalarını 1 Ocak 2026 – 31 Aralık 2026 tarihleri arasında geçerli olmak üzere kullanabilecek. Bu karar doğrultusunda Bingöllü arıcılara sağlanan destekler de artırıldı. Birliğin birinci dereceye yükselmesiyle birlikte kovan başına verilen destek miktarı 28 TL artırılacak.

BÖLGEDE BU BELGEYE SAHİP TEK BİRLİK

Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Arıcılar Birliği'nin elde ettiği başarının kent adına önemli bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bingöl'ü layık olduğu yerlere hep beraber taşıyoruz. Bingöl Arıcılar Birliğimiz bu yıl olduğu gibi gelecek yıl için de birinci derece tarımsal örgüt belgesi almaya hak kazandı. Türkiye genelinde bu belgeyi kazanan 7 Arıcılar Birliğinden biri olan Birliğimiz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise bu belgeye sahip tek birliktir. Bingöl'ü en güzel şekilde temsil eden Birlik Başkanımız Sn. Mehmet Ali Aba'ya, Birlik çalışanlarına ve tüm arıcılarımıza tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum.”

KOVAN BAŞINA 28 TL EK DESTEK VERİLECEK

Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba da kararın arıcılara önemli bir destek sağlayacağını belirterek,

“Birinci Derece Tarımsal Örgüt derecelendirmesine Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği olarak hak kazandık. Birliğimize ve üyelerimize hayırlı olsun. Arılı kovan destekleme miktarımıza, birinci derece örgüt olduğumuz için kovan başına 28 TL ek destek verilecek,” dedi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.12.2025
18:15
VALİ USTA`DAN SERT UYARI BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMİYECEK
VALİ USTA'DAN SERT UYARI BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMİYECEK
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki toplantıda sağlık yöneticilerine adeta ültimatom veren Vali Usta, aksaklıkların bizzat takipçisi olacağını söyledi.
05.12.2025
18:07
BİNGÖL HAVALİMANI İHALESİ SONUÇLANDI
BİNGÖL HAVALİMANI İHALESİ SONUÇLANDI
Pist ve PAT sahalarındaki bozulmalar nedeniyle üç kez iptal edilen Bingöl Havalimanı onarım ihalesi, dördüncü kez yapılan süreçte tamamlandı. Toplam 15 firmanın yarıştığı ihalede en avantajlı teklifi veren ortaklık, 'muhtemel kazanan' oldu.
05.12.2025
18:02
BİNGÖL`E 5 YENİ AMBULANS VE 2 UMKE ARAÇI
BİNGÖL'E 5 YENİ AMBULANS VE 2 UMKE ARAÇI
Bingöl'deki ambulans sayısının 44'e yükseldiği bilgisini paylaşan Vali Usta, tahsis edilen 5 ambulanstan üçünün 4x4, ikisinin ise 4x2 özellikte olduğunu belirtti. Vali Usta, program sonunda test sürüşü de yaptı.
04.12.2025
18:19
GÜZEL`DEN  3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜN` DE  HANE ZİYARETLERİ
GÜZEL'DEN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜN' DE HANE ZİYARETLERİ
Kaymakam Muhammet GÜZEL, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ilçemiz Kültür ve Yenişehir Mahallelerinde ikamet eden engelli çocuklarımızı ve ailelerini evlerinde ziyaret etti.
04.12.2025
17:06
750 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
750 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
Genç ilçesinde 2021 yılında yıkılan kapalı spor salonunun yerine yapılacak 750 kişilik yeni kapalı spor salonu için protokol imzalandı.
02.12.2025
16:52
VALİ USTA`DAN MÜHENDİSLERE KRİTİK UYARI
VALİ USTA'DAN MÜHENDİSLERE KRİTİK UYARI
Bingöl'de düzenlenen 'Deprem Yönetmeliği Uygulama Eğitimi' programında konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta, mühendisleri uyardı! 'Emin olmadığınız hiçbir belgeye, rapora, plana imza atmayın. Çünkü bunun dönüşü can kaybı ve büyük acılar oluyor; Bingöl bunu geçmişte çok ağır şekilde yaşadı'
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın