28 Nisan 2026 Salı

BÖLGEDE BU BELGEYE SAHİP TEK BİRLİK

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2025 yılı derecelendirme sonuçlarına göre Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye'de bu belgeyi alan 7 birlikten biri oldu. Birliğin bu başarısı arıcılara kovan başına 28 TL ek destek sağlayacak.

05 ARALIK 2025 CUMA 18:11
0
794
0
AA aa
BÖLGEDE BU BELGEYE SAHİP TEK BİRLİK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Tarımsal Amaçlı Örgütlerin Derecelendirilmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında 2025 yılı başvuru süreci tamamlandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Türkiye genelinde 145 tarımsal örgüt “Birinci Derece Tarımsal Örgüt Belgesi” almaya hak kazandı. Bu kapsamda, daha önce ikinci derece statüsünde bulunan Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği de Aralık ayı başında alınan kararla birinci dereceye yükseltildi.

Belge almaya hak kazanan örgütler, sertifikalarını 1 Ocak 2026 – 31 Aralık 2026 tarihleri arasında geçerli olmak üzere kullanabilecek. Bu karar doğrultusunda Bingöllü arıcılara sağlanan destekler de artırıldı. Birliğin birinci dereceye yükselmesiyle birlikte kovan başına verilen destek miktarı 28 TL artırılacak.

BÖLGEDE BU BELGEYE SAHİP TEK BİRLİK

Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Arıcılar Birliği'nin elde ettiği başarının kent adına önemli bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bingöl'ü layık olduğu yerlere hep beraber taşıyoruz. Bingöl Arıcılar Birliğimiz bu yıl olduğu gibi gelecek yıl için de birinci derece tarımsal örgüt belgesi almaya hak kazandı. Türkiye genelinde bu belgeyi kazanan 7 Arıcılar Birliğinden biri olan Birliğimiz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise bu belgeye sahip tek birliktir. Bingöl'ü en güzel şekilde temsil eden Birlik Başkanımız Sn. Mehmet Ali Aba'ya, Birlik çalışanlarına ve tüm arıcılarımıza tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum.”

KOVAN BAŞINA 28 TL EK DESTEK VERİLECEK

Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba da kararın arıcılara önemli bir destek sağlayacağını belirterek,

“Birinci Derece Tarımsal Örgüt derecelendirmesine Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği olarak hak kazandık. Birliğimize ve üyelerimize hayırlı olsun. Arılı kovan destekleme miktarımıza, birinci derece örgüt olduğumuz için kovan başına 28 TL ek destek verilecek,” dedi.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2026
18:28
HALAYLAR TÜRKİYE FİNALLERİ İÇİN
HALAYLAR TÜRKİYE FİNALLERİ İÇİN
Kulüpler arası halk oyunları grup finali Bingöl'de gerçekleştirildi. Üç ilden 11 ekibin sahne aldığı yarışmada, Bingöl'den 2 ekip Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
27.04.2026
18:21
YEDİSU DEPREMİNDEN SONRA UZMANLAR İKİYE BÖLÜNDÜ
YEDİSU DEPREMİNDEN SONRA UZMANLAR İKİYE BÖLÜNDÜ
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
27.04.2026
18:14
SOĞUK HAVA YAYLA SEZONUNU GECİKTİRDİ BESİCİLER ZORDA
SOĞUK HAVA YAYLA SEZONUNU GECİKTİRDİ BESİCİLER ZORDA
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
27.04.2026
18:01
ÖĞRENCİLERE AFAD GÖNÜLLÜLÜK EĞİTİMİ
ÖĞRENCİLERE AFAD GÖNÜLLÜLÜK EĞİTİMİ
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor
27.04.2026
17:56
BİNGÖL`DE ÇİFTÇİ VE YATIRIMCIYA HİBE DESTEGİ ANLATILACAK
BİNGÖL'DE ÇİFTÇİ VE YATIRIMCIYA HİBE DESTEGİ ANLATILACAK
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
26.04.2026
17:01
HELİN ÇATKIN`DAN ÇİFTE ZAFER! TÜRKİYE ŞAMPİYONASİNA KATILMAYA HAK KAZANDI
HELİN ÇATKIN'DAN ÇİFTE ZAFER! TÜRKİYE ŞAMPİYONASİNA KATILMAYA HAK KAZANDI
24-25 Nisan tarihlerinde Diyarbakır'da düzenlenen Okul Sporları Atletizm Gençler B Grubu müsabakalarında büyük bir başarıya imza atıldı
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın