21 Mart 2026 Cumartesi

BU ÇAGRI'YA KULAK VERMEMİZ GEREKİYOR

85 milyona, hatta Ortadoğu'ya kadar fayda sağlayabilecek geniş ve önemli bir çağrıdır. Bu nedenle bu çağrıya kulak vermemiz gerekiyor.'

16 NİSAN 2025 ÇARŞAMBA 10:28
0
685
0
AA aa
BU ÇAGRI`YA KULAK VERMEMİZ GEREKİYOR

Bingöl'de 09 Mart 2025 günü yönetim görevini devralan İl Eş Başkanları Neriman Bolkan ve Sedat Ormangören'in öncülüğündeki DEM Parti Bingöl İl Örgütü, basınla buluştu. Yerelden genele değerlendirmelerin paylaşıldığı toplantıda, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan ve Abdullah Öcalan'ın barış ve demokratik çözüm çağrısıyla boyutlanan yeni sürecin önemi üzerinde duruldu ve toplumun tüm kesimlerinin bu süreci sahiplenip desteklemesi gerektiği vurgulandı.

“BARIŞI YAŞANIR HALE GETİRMELİYİZ”

Yeni sürece dair değerlendirmelerini paylaşan İl Eş Başkanlarından Neriman Bolkan, barış ve demokratik çözüm çağrısına dikkat çekerek;

“Bu çağrı bizler için çok kıymetli ve çok anlamlı. Bingöl gibi bölgeler, geçmişte bu sorunlardan büyük acılar yaşamış yerler. Bu nedenle barışı toplumsallaştırmak ve tüm kesimlerin ortak talebi haline getirmek zorundayız. Artık barışı konuşmanın ötesine geçip, yaşanır hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ORTADOĞU'YA KADAR FAYDA SAĞLAYABİLECEK GENİŞ BİR ÇAĞRIDIR”

Türkiye'de yıllardır süregelen PKK meselesi, Abdullah Öcalan'ın örgütün dağılması ve silahlı mücadelenin sona ermesi yönündeki barış ve demokratik çözüm çağrısının önemine dikkat çeken ve bugünün sadece Kürtleri ilgilendirdiği algılarının yanlış olduğunu vurgulayan İl Eş Başkanlarından Sedat Ormangören, bu çağrının Ortadoğu'ya kadar geniş bir coğrafyayı etkilediğinin altını çizdi.

Ormangören: “Barış ve demokratik çağrı, 1 Ekim 2024'te Devlet Bahçeli'nin Meclis'te DEM Parti grubumuza gelerek bu süreci başlatmasıyla gündeme geldi. Şöyle bir algı var: Barış ve demokratik çağrı sadece Kürtlere fayda sağlayacakmış gibi düşünülüyor. Bu kesinlikle böyle bir şey değil. Edirne'den Hakkâri'ye kadar, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Çerkes'iyle, Türk'üyle herkesi kapsayacak kadar önemli bir çağrıdır. Bu nedenle bu çağrıya kulak vermemiz gerekiyor. Bu çok ciddi, çok önemli bir sorun. Herkesin faydasına olabilecek bir şey. Bu sadece Kürtlere bir kazanım sağlamayacak; 85 milyona, hatta Ortadoğu'ya kadar fayda sağlayabilecek geniş bir çağrıdır. Biz yönetim olarak ‘biz yapacağız' değil, ‘hep birlikte yapacağız' diyoruz. Bu süreci tüm toplumsal kesimlerle birlikte örmek istiyoruz” dedi. Toplantıda, Bingöl'deki uyuşturucu, kadına şiddet olayları ile artan toplumsal şiddet, bıçaklı yaralanmalar ve sosyal yozlaşmaya dair değerlendirmeler de paylaşılıp, çözüm için mücadelenin aratarak sürdürüleceği vurgusu da aktarıldı.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.03.2026
14:25
SAADET PARTİSİ GENÇ İLÇE BAŞKANLIĞIN`DA GÖREV DEGİŞİMİ
SAADET PARTİSİ GENÇ İLÇE BAŞKANLIĞIN'DA GÖREV DEGİŞİMİ
Saadet Partisi Bingöl'ün Genç ilçesinde ilçe başkanlığı görevine Nihat Turhan getirildi. Uzun yıllardır görev yapan Suat İşcan, görevi Turhan'a devretti.
21.03.2026
14:18
METEOROLOJİ`DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
21.03.2026
14:08
BİNGÖL`E NÜKLEER TIP MERKEZİ PROGRAMA ALINDI
BİNGÖL'E NÜKLEER TIP MERKEZİ PROGRAMA ALINDI
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
17.03.2026
16:40
BURAK  BURULDAY`A TEŞEKKÜR PLAKETİ
BURAK BURULDAY'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın anne ve babası adına yaptırdığı okul ile Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi projelerinde görev alan İnşaat Mühendisi Burak Burulday, projeye sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür plaketiyle onurlandırıldı.
17.03.2026
16:33
HALEPÇE`Yİ UNUTMADIK
HALEPÇE'Yİ UNUTMADIK
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
16:22
EN GÜZEL SESLER  YARIŞTI
EN GÜZEL SESLER YARIŞTI
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın