06 Ağustos 2026 Perşembe

BU DAVRANŞ ALKIŞLANIR!

Eğitimci Bilal Salcı, gerçekleştirdiği yardım kampanyasıyla Genç ilçesine bağlı Elmagünü köyünde ikamet eden bir aileye temel ihtiyaç yardımı yerine bir inek aldı ve aileyi üretime teşvik ederek örnek bir davranışa imza attı.

06 OCAK 2020 PAZARTESİ 13:32
0
2984
0
AA aa
BU DAVRANŞ ALKIŞLANIR!

Genç ilçesinde farklı bir yardımlaşma kampanya başlatan eğitimci Bilal Salcı ve İbrahim Koç, yardımsever insanları örgütleyerek farklı bir yardım kampanyasına imza attı.

''Yaşamak için değil, yaşatmak için'' sloganıyla başlattıkları kampanya ile gönülleri bir araya getirmeyi başaran yardımseverler muhtaç bir aileye umut oldular.

Genç ilçesine bağlı Elmagünü köyünde ikamet eden bir aileye temel ihtiyaç yardımı yerine bir inek alarak, aileyi üretime teşvik etmek istediklerini aktaran Salcı, alınan ineğin kış boyunca beslenme ihtiyaçlarının da karşılanacağını aktardı.

Ailenin giyim veya beslenme ihtiyacını öncelemek yerine aileye ekmek kapısı açmanın daha anlamlı olduğunu söyleyen Salcı,  aileye kalıcı çözüm üretmenin daha insani bir görev olarak benimsediklerini söyledi.

YAŞAMAK İÇİN DEĞİL, YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Topluma ve STK'lara seslenen Salcı, yaşamak için değil Yaşatmak için mücadele etmenin sağlıklı bir toplum gelişimi için daha doğru bir felsefe olarak gördüğünü söyledi.

Salcı; “Yaşatmak yönünde refleks geliştirmenin ve bunu uygulamanın daha olumlu sonuçlar oluşturacağı kanaatindeyiz. İneğin 3 aylık kış mevsimi boyunca barınma, beslenme ve diğer bakım ihtiyaçları başka bir yardımsever olan Yılmaz Salcı tarafından sağlanacak.  Ailenin ineğini ilkbaharda yavrusuyla birlikte teslim etmeyi umut ediyoruz. Üretim öneminin farkında olarak bu eylemi gerçekleştirdik” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
05.08.2026
17:53
FIRAT KALKINMA`DAN ARILAR BİRLİGİNE ZİYARET
FIRAT KALKINMA'DAN ARILAR BİRLİGİNE ZİYARET
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, beraberindeki heyetle Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret ederek yürütülen projeler ile Apiturizm Projesi kapsamında hayata geçirilebilecek iş birliklerini değerlendirdi.
30.07.2026
11:04
EĞİTİM-SEN  GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
EĞİTİM-SEN GÜÇLENDİRMEYE EVET PLANSIZLIĞA HAYIR
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın