13 Mayıs 2026 Çarşamba

BU GURUR KADINLARIN!

Genç ilçesinde 11 kadının girişimiyle kurulan Genç Üreten Eller Kadın Girişimi Üretimi Kooperatifi, ilçedeki kadınların iş kapısı olacak.

11 NİSAN 2021 PAZAR 17:00
1
2021
0
AA aa
BU GURUR KADINLARIN!

‘Genç Üreten Eller Kadın Girişimi Üretimi Kooperatifi' 11 kadının girişimiyle kuruldu. Kooperatifin açılışına İlçe Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, Ticaret İl Müdürü A. Vahap Tanık, Aile  ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Polat, Genç SYDV Müdürü Mecitözü Elüstü, Fırat  Kalkınma Ajansı Müdürü İsa Tellimen, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Şeyma Bural, Kooperatif Başkanı Merve Nur Dağ, kooperatif üyeleri ve ilçedeki parti yöneticileri katıldı.

Kooperatifin açılışında konuşan Başkan Mehmet Zeki Dirik, “Burası taziye yeri olarak planlanmıştı. Sayın muhtarıma dedim ki, bu bina 3 katlı bina. Alt katı halı yıkama yeri olarak planlanmış, 2 katı da boş. Büyük bir bina ve muhtarım biz bu binayı değerlendirelim dedim. Taziye yeri olarak her ne kadar yapılmışsa da ayda yılda ya bir taziye çıkar ya çıkmaz. Bunun 1 katını yine taziye yeri olarak bırakalım, geri kalanını da kardeşlerimize verelim, topluma kazandırmış oluruz. Bayan kardeşlerimiz belli bir uğraş içerisinde olur hem kendilerine hem ailelerine bir katkı sağlar. Kooperatifimiz ilçemize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“KADINLARA İŞ KAPISI OLACAK”

Kadın kooperatifinin ilçede ilk olduğunu söyleyen Genç Üreten Eller Kadın Girişimi üretimi ve pazarlama kooperatifi yönetim kurulu başkanı Merve Nur Dağ ise “11 ortakla açtığımız üreten eller kooperatifi kadınların her alanda sınır tanımadan özveriyle çalışarak büyük işler başaracağının kanıtıdır. Biz 11 kişilik bir serüveni yazmaya başladık. Aldığımız ciddi desteklerle daha güzel işlerle ilerleyeceğimizin bilincindeyiz. Bu kooperatif ilçemiz kadınları için iş kapısı olmakla birlikte ilimizde ilk kadın kooperatifi olması da birçok kadına örnek teşkil etmektedir. Biz, Ticaret Bakanlığı Koop-Des'ten 150 bin liralık destek aldık. Amaç kadınlarla üretim yapıp pazarlamak” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
19:12
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
BÜYÜK ŞEHİRLERE KURBANLIK SEVKLER BAŞLADI
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinden İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına kurbanlık büyükbaş hayvan sevklerinin başladığını duyurdu
12.05.2026
18:59
HACI ADAYLARI BİNGÖL`DEN DUALARLA UĞURLANDI
HACI ADAYLARI BİNGÖL'DEN DUALARLA UĞURLANDI
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında 2026 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan Bingöllü hacı adayları, düzenlenen uğurlama programıyla dualar eşliğinde yolcu edildi
11.05.2026
19:17
BİNGÖL İŞKUR`DAN İUP İLANI   85 KİŞİ  İŞE ALINACAK
BİNGÖL İŞKUR'DAN İUP İLANI 85 KİŞİ İŞE ALINACAK
Bingöl'de İŞKUR ile İl Müftülüğü iş birliğinde düzenlenecek İşgücü Uyum Programı kapsamında 85 kişi noter kurasıyla istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak.
11.05.2026
18:15
BİNGÖL`DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
BİNGÖL'DE SÜT HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
11.05.2026
18:09
MİNİK SÜMEYYE`NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
MİNİK SÜMEYYE'NİN RÜYASI GERÇEK OLDU
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
11.05.2026
18:02
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
HER BAĞIŞ BİR HANEDE UMUT OLDU
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın