19 Nisan 2024 Cuma

BU İLLET GENÇ'İN KADERİ Mİ?

Uyuşturucunun merkezine dönüşen Genç İlçesi'nde metruk binalar tacirlerin meskeni haline dönüşmüş durumda. Çocuklarının geleceği için kaygılanan aileler ise isyanda!

24 MART 2022 PERŞEMBE 12:48
3
1673
0
AA aa
BU İLLET GENÇ`İN KADERİ Mİ?

Sosyal ve kültürel aktivitelerin yetersizliği ve gençliğin bu alanda göz ardı edilmesi, istihdam alanlarının bulunmayışı ve daha birçok etken nedeniyle boşlukta kalan gençler, ilçeyi sarmalayan uyuşturucu tacirlerinin tuzağına düşmeye devam ediyor.

Bir türlü yıkılmayan metruk binaları mesken edinen uyuşturucu tacirlerine adeta özel mekân sunulmasının yarattığı korku ise ailelerin tedirginliğini daha da arttırıyor. Yetkili makamları duyarlı olmaya çağıran aileler, birilerinin canı yanmadan ve gençliğin yok olup gitmeden harekete geçilmesini istedi.

 “ÇOCUKLARIMIZ İÇİN KAYGILIYIZ!”

Genç İlçesi Kültür Mahallesi'ndeki eskiyen ve çoğunlukla kullanılmayan cezaevi konutlarının madde bağımlılarının meskeni haline dönüştüğünü, semt sakinleri olarak korku ve tedirginlik yaşadıklarını belirten vatandaşlar; “Çocuklarımız için kaygılıyız! Metruk binalar madde bağımlılarının meskeni olmuş. Kimse tedbir almıyor, müdahale etmiyor. Bu duyarsızlıkla gençliği nasıl koruyacaklar? Aileler olarak ne kadar tedbir alsak da, bağımlıların alanı kısıtlanmadıkça gençliği zehirlemeye devam edeceklerdir. Gerek kamunun, gerek sivil toplumun, gerekse kamuoyunun bu konuda artık net ve kararlı bir duruş göstermesini bekliyoruz. Bu suskunluk devam ettiği taktirde gençlerimizi bu illetten korumamız imkansızlaşacaktır.”

Terk edilen konutların sahiplerine de seslenen vatandaşlar: “Ya kendileri tedbir alsın, ya da kiracı bulup evleri bu halden kurtarsınlar. Ev sahipleri çözüm bulmuyorsa, devlet buna çözüm üretsin” diye konuştular.

GENÇ'İN ÜZERİNDE KARA LEKEDİR!

Kırsaldaki uyuşturucu üretimi ve basına yansıyan haberler nedeniyle Genç İlçesi'nin sürekli uyuşturucu maddelerle anıldığını ve bundan ciddi rahatsızlık duyduklarını de vurgulayan vatandaşlar, bu illetin ilçe adıyla anılmasının önüne geçilmesi için topyekûn bir mücadelenin başlatılması çağrısında da bulundular.

‘Bu illet ilçemizin kaderi değildir, olmamalıdır' diyen vatandaşlar: “Birileri bu zehirle kazanç sağlıyor olabilir ama ilçe halkı olarak bunlara müsaade etmemeliyiz, göz yummamalıyız. Gerek Kaymakamlık, Belediye, gerek emniyet, gerekse sivil toplum örgütleri artık ayağa kalkıp tacirlere fırsat vermeden, gençliği koruma altında tutarak yarınlarımızı kurtarmada etkin rol almalıdır!”

SİNAN ATAN / ÖZEL HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın