25 Nisan 2024 Perşembe

BÜTÜN MEMLEKET Mİ İŞSİZ?

Belediyeler ve çeşitli kamu kuruluşlarında 6 ay süreli geçici işte çalışmak isteyenler, uzun kuyruklar oluşturdu. Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflar üzerine Bütün memleket mi işsiz? sorusu tartışmaya açıldı.

25 ARALIK 2018 SALI 13:47
1
1389
0
AA aa
BÜTÜN MEMLEKET Mİ İŞSİZ?

Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında il genelinde 460'ı belediyelerde, 440'ı ise diğer kamu kurumlarında olmak üzere toplam 900 kişiyi işe alacağını duyurdu.

İşçilerin maaş ve sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacak programdan faydalanmak isteyenler İŞKUR İl Müdürlüğü'nde uzun kuyruklar oluşturdu.

İŞKUR yetkilileri başvuru yoğun olunca, adayları sırayla içeriye aldı. Kuruma giren vatandaşlar, başvurularını yaparken, yetkililer işe alınacak kişilerin noter huzurunda kura çekimi ile belirleneceğini bildirdi.

BÜTÜN MEMLEKET İŞSİZ!

Başvuruların alındığı İŞKUR İl Müdürlüğü'nde kuyrukta bekleyenlerin çoğunluğunun kadınlardan oluşması dikkatlerden kaçmazken, fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasının ardından farklı yorumlar ortaya çıktı.

‘Bingöl'de işsizlik sorunu var diyorduk kimse inanmıyordu', ‘Bütün memleket işsiz' gibi yorumlar yapılırken, işsizliği bu denli fazla olması ise tepkileri daha da arttırdı.

Başvuru süresinin dün başlaması ile birlikte 900 kişinin alınacağı işe iki günde binlerce kişinin başvurunun yaptığı öğrenildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın