26 Nisan 2024 Cuma

ÇALIŞMALAR NİHAYET BAŞLADI

Yıllardır yaşanan yol sorununda nihayet çalışma başlatıldı. Genç-Bingöl ile Genç Diyarbakır Karayolunun sınırları içerisinde yer alan 41 kilometrelik yolda başlatılan Bütümlü Sıcak Karışımlı (BSK) asfalt çalışmalarının 2023 yılının sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

18 EYLÜL 2022 PAZAR 17:03
1
1482
0
AA aa
ÇALIŞMALAR NİHAYET BAŞLADI

Yol yapım çalışmalarındaki yetersizliği ile yıllarca gündemde kalan Genç ilçesinin mevcut sorunu geçtiğimiz aylarda yapılan girişimler sonucu nihayete erdirildi ve ayrılan ödenekler ile beraber yolda hummalı bir çalışma başlatıldı. Diyarbakır yolunda yürütülen çalışmaların yanı sıra Genç -Bingöl yolunda da sıcak asfalt için çalışmalar hızlandırıldı ve İçmeler Mahallesine kadar olan kısmın en kısa zamanda tamamlanması amaçlanıyor.

“2023 YILININ SONUNA KADAR BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR”

Yıllardır Bütümlü Sıcak Asfalt (BTK) yapılacak denilen Genç Bingöl yolunun her defasında mıcır çalışması ile geçiştirilmesi, ilçe kamuoyunun tepkisini çekmiş ve bunun üzerine yetkili kurumlar hızlandırma çalışması yaparak yolun bir an önce tamamlanması ve BSK asfaltla kaplanması için gerekli ödeneği aktarmıştı. Ödenek aktarılan firma ise hem Genç Diyarbakır hem de Genç Bingöl yolunda çalışmalarını hızlandırarak 2023 yılının sonuna kadar çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor.

“VİYADÜK'TE ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI”

40,6 kilometrelik yol ile beraber başlatılan viyadük çalışmalarına da hız verildi. Yol ile beraber eş zamanlı bitirilmesi planlanan ve çalışmaların buna göre yürütüldüğü öğrenilirken, firma yetkililerinden edinilen bilgiye göre, İçmeler kavşağından başlayarak Genç ilçe merkezinden Diyarbakır yolunda Bingöl sınırı olan Reş Deresi'ne kadar toplam 40,6 kilometrelik yolun Bitümlü Sıcak Karışımlı (BSK) asfalt yol yapımının yanı sıra 622 metrelik viyadük yapımı çalışmalarına hız verilerek her iki çalışmanın da 2023 yılı sonuna yetiştirilmesi için hummalı çalışma yürütülüyor.

Haber: Sinan Atan

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın