19 Nisan 2024 Cuma

ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLERLE KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümü Genç'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

18 MART 2023 CUMARTESİ 10:15
1
784
0
AA aa
ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLERLE KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Genç ilçesinde kutlandı. Hükümet Konağı'nda bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan tören, Genç Şehit Akdere Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan etkinliklerle devam etti. 

İlk tören Genç Hükümet Konağı önünde düzenlendi. Törene Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Deniz Işılar, İlçe Emniyet Müdürü Ozan Gün,
İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Soysal, kurum amirleri, öğretmenler ile öğrenciler, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Tören, Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerin aziz hatıraları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü kutlamalarına için ikinci Program, Genç Şehit Akdere Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan etkinliklerle devam etti. Anma etkinliği, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okuması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Milli Egitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program, günün anlam ve önemini anlatan konuşma, Son Yoklama isimli tiyatro gösterisi, oratoryo gösterisi, Çanakkale Zaferi ile ilgili sinevizyon sunumu, öğrencilerin şiir okumaları ve ödüller verilerek  ardından sona erdi.

HABER: SİNAN ATAN

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.04.2024
14:10
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
AHIRI MÜHÜRLENDİ, HAYVANLARI DIŞARIDA KALDI
Genc ilçesine bağlı Gözütok Köyünde hayvancılık işi ile uğraşan Mehmet Davran'a ait ahır, aslına uygun yapılmadığı iddiasıyla mühürlendi. Davran, hayvanlarının dışarıda kaldığını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek devlet büyüklerinden kendilerine yardımcı olunmasını istedi.
19.04.2024
11:18
MUHTAR SARI`DAN İNTERNET TEPKİSİ
MUHTAR SARI'DAN İNTERNET TEPKİSİ
5 Bini aşan nüfusuyla Genç ilçesinin en büyük ikinci mahallesi olan Yenişehir'de aylardır yaşanan internet sıkıntısı yapılan başvurulara rağmen çözülmüyor. Yaşanılan duruma sert tepki gösteren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Sarıoğlu, 'Verdiğimiz dilekçeler dahi kaile alınmıyor. Mahalle halkı isyan etmiş durumda, Yetkili kurumun bir an önce mahallemize hak ettiği hizmeti getirmesini talep ediyoruz' dedi.
18.04.2024
18:29
`HÜZÜN ÇİÇEĞİ` KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
'HÜZÜN ÇİÇEĞİ' KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
Gökçeli köyünde 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başlarken ortaya kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
18.04.2024
16:11
HEMŞEHRİMİZE TRT`DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
HEMŞEHRİMİZE TRT'DE YÖNETİCİLİK GÖREVİ
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi verildi.
17.04.2024
13:12
GENÇ`İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
GENÇ'İN TANITIMINA BÜYÜK KATKI
Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde Diyarbakır ile Yozgat'tan birçok sporcu, Eğitim ve gelişim kampı için Genç'e geldi.
16.04.2024
16:18
SOFRALARDA `KENGER` ZAMANI
SOFRALARDA 'KENGER' ZAMANI
Genç dağlarının doğal lezzetlerinden olan kenger bitkisi, ilkbahar ile birlikte sofralarda yerini aldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın