29 Mart 2024 Cuma

ÇİLEDEN ÇIKARAN FATURA

Yüksek elektrik faturaları karşısında çileden çıkan esnaf, isyan etti; Faturayı geçtik de, Bin 750 lira dağıtım bedeli ne? Özel jet ile mi, taksi ile mi getirdiniz bu elektrik hizmetini! Gelsinler anahtarı teslim edelim, onlar burayı işletsinler. Birileri bu soyguna dur desin, yeter artık. AKSA Bingöl'de vatandaşı resmen soyuyor ama herkeste sessiz.

10 ARALIK 2018 PAZARTESİ 13:05
1
1465
0
AA aa
ÇİLEDEN ÇIKARAN FATURA

Fırat EPŞAŞ tarafından çıkarılan Kasım ayı faturalarına dair tepkiler giderek büyüyor. Daha önce AKSA elektrik dağıtım şirketine tepki amaçlı elektriklerini 1 dakikalığına kapatan ve durumu sosyal medyada paylaşan vatandaşlar, ilgili kişi ve birimlerin sessiz kalmasından dolayı sitemlerini arttırdı.

Şehir merkezinde yıllardır kafe işletmeciliği yapan Servet Ayik, hükümetin ve milletvekillerinin yaşanan soruna çözüm bulmasını talep etti.

Geçmiş aylarda klima çalışmasına rağmen elektrik faturasının bu denli yüksek gelmediğini ancak son iki ayda gelen faturanın bir hayli yüksek olduğunu belirten Ayik, bu şekilde devam etmesi halinde kendisi ile birlikte birçok işletmenin kilit vuracağını söyledi.

Ayik, “Bingöl'de kafe işletmeciliği yapıyorum ancak bundan sonra onu da yapamayacağız. Kazandığımızdan fazlasını elektrik idaresine veriyoruz. Arkadaşlar gelsin anahtarı teslim edelim, bu saatten sonra kendileri işletsinler. Elektrikli ısıtıcılar devreye girmeden bile ödemediğim fatura 8 bin 850 lira ve kış aylarını düşünemiyorum bile. Muhtemelen 14-15 bin lira gibi bir fatura gelecek. Maliyetlerini kaldıramıyoruz bu şekilde. Arkadaşlar bize öyle bir fatura kesiyor ki, bin 750 lira dağıtım bedeli alıyorlar. Özel jet ile mi, taksi ile mi getirdiniz bu elektrik hizmetini. Bizde, bundan sonra masalara çay götürdüğümüz zaman çay ücretini ayrı hizmetini ayrı mı yazalım adisyonlarımıza. Bana bir malı satıyorsun, sattığın malın bedelini benden alıyorsun ve o malı bana getirdiğinde hizmet bedelini de kesiyorsun. Fatura da yazan dip kullanma tutarım 4 bin lira civarında, faturalar dağıtım bedelleriyle, dolaylı vergilerle 8 bin 850 liraya çıkarılıyor. Ne kazanıyorsun ki buna ekstra 4 bin lira daha verelim. Birileri bu soyguna dur desin artık. AKSA Bingöl'de vatandaşı soyuyor herkeste sessiz. Biz tükendik artık kaldıramıyoruz bu durumu” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.03.2024
13:59
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
MUKABELE HALKALARINA YOĞUN İLGİ
Ramazan ayı nedeniyle camilerde yapılan Kur'an-ı Kerim mukabelelerine Genç'te de yoğun ilgi gösteriliyor.
27.03.2024
13:27
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
HAYIRSEVER İŞ İNSANINDAN YÜZLERCE AİLEYE ET YARDIMI
Avrupa'da ikamet eden hayırsever iş insanı Doğukan Çakmakçı, Genç ilçesinde Ramazan ayı vesilesiyle maddi durumu olmayan yüzlerce aileye et yardımında bulunarak örnek bir davranışa imza attı
25.03.2024
13:56
MURATSPOR`UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
MURATSPOR'UN BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR
Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden temsilcimiz Yeni Genç Muratsporkendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığıRüstempaşaspor'u3-1 mağlup ederek yenilmezlik serisini 11 maça çıkarırken, maç öncesi açılan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' pankartı ile teröre lanet okundu.
25.03.2024
13:01
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
HELİKOPTERLE KURTARILDILAR
Genç'te etkili olan kar ve tipi sonucu yolu kapanan mezrada mahsur kalan 2 avcı askeri helikopterle kurtarıldı.
21.03.2024
19:06
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
SEÇMEN SAYISI 2 BİN 941 ARTTI
Büyük heyecanla beklenen 31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başladı. Genç İlçe merkezinde 13 Bin 934 seçmen, 44 sandıkta oy kullanacak. Başkanlık için 5 isim kıyasıya yarışırken 2019 seçimlerine göre seçmen sayısı 2 Bin 941 kişi arttı. Yeni seçmenler belediye başkanlığı seçimlerinin sonucuna da doğrudan etki yapacak.
21.03.2024
17:56
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
KÜLTÜR MERKEZİ, ÖĞRENCİLERİN İKİNCİ EVİ OLDU
Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi, öğrencilerin ikinci evi oldu. Sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışan öğrenciler, aile sıcaklığında LGS, YKS ve KPSS gibi sınavlara hazırlanıyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın