29 Aralık 2025 Pazartesi

ÇİLEDEN ÇIKARAN FATURA

Yüksek elektrik faturaları karşısında çileden çıkan esnaf, isyan etti; Faturayı geçtik de, Bin 750 lira dağıtım bedeli ne? Özel jet ile mi, taksi ile mi getirdiniz bu elektrik hizmetini! Gelsinler anahtarı teslim edelim, onlar burayı işletsinler. Birileri bu soyguna dur desin, yeter artık. AKSA Bingöl'de vatandaşı resmen soyuyor ama herkeste sessiz.

10 ARALIK 2018 PAZARTESİ 13:05
1
1979
0
AA aa
ÇİLEDEN ÇIKARAN FATURA

Fırat EPŞAŞ tarafından çıkarılan Kasım ayı faturalarına dair tepkiler giderek büyüyor. Daha önce AKSA elektrik dağıtım şirketine tepki amaçlı elektriklerini 1 dakikalığına kapatan ve durumu sosyal medyada paylaşan vatandaşlar, ilgili kişi ve birimlerin sessiz kalmasından dolayı sitemlerini arttırdı.

Şehir merkezinde yıllardır kafe işletmeciliği yapan Servet Ayik, hükümetin ve milletvekillerinin yaşanan soruna çözüm bulmasını talep etti.

Geçmiş aylarda klima çalışmasına rağmen elektrik faturasının bu denli yüksek gelmediğini ancak son iki ayda gelen faturanın bir hayli yüksek olduğunu belirten Ayik, bu şekilde devam etmesi halinde kendisi ile birlikte birçok işletmenin kilit vuracağını söyledi.

Ayik, “Bingöl'de kafe işletmeciliği yapıyorum ancak bundan sonra onu da yapamayacağız. Kazandığımızdan fazlasını elektrik idaresine veriyoruz. Arkadaşlar gelsin anahtarı teslim edelim, bu saatten sonra kendileri işletsinler. Elektrikli ısıtıcılar devreye girmeden bile ödemediğim fatura 8 bin 850 lira ve kış aylarını düşünemiyorum bile. Muhtemelen 14-15 bin lira gibi bir fatura gelecek. Maliyetlerini kaldıramıyoruz bu şekilde. Arkadaşlar bize öyle bir fatura kesiyor ki, bin 750 lira dağıtım bedeli alıyorlar. Özel jet ile mi, taksi ile mi getirdiniz bu elektrik hizmetini. Bizde, bundan sonra masalara çay götürdüğümüz zaman çay ücretini ayrı hizmetini ayrı mı yazalım adisyonlarımıza. Bana bir malı satıyorsun, sattığın malın bedelini benden alıyorsun ve o malı bana getirdiğinde hizmet bedelini de kesiyorsun. Fatura da yazan dip kullanma tutarım 4 bin lira civarında, faturalar dağıtım bedelleriyle, dolaylı vergilerle 8 bin 850 liraya çıkarılıyor. Ne kazanıyorsun ki buna ekstra 4 bin lira daha verelim. Birileri bu soyguna dur desin artık. AKSA Bingöl'de vatandaşı soyuyor herkeste sessiz. Biz tükendik artık kaldıramıyoruz bu durumu” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.12.2025
18:26
BİNGÖL`DEN GAZZE`YE UMUT ELİ
BİNGÖL'DEN GAZZE'YE UMUT ELİ
Bingöl Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Gazze yararına düzenlenen kermeste toplanan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Etkinlik, öğretmen, öğrenci ve velilerin yoğun desteğiyle örnek bir dayanışmaya dönüştü.
29.12.2025
18:20
KUVVETLİ KAR VE DONDURUCU SOĞUK UYARISI
KUVVETLİ KAR VE DONDURUCU SOĞUK UYARISI
Bingöl Valiliği, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün son tahmin raporuna dikkat çekerek 29 Aralık – 3 Ocak tarihleri arasında il genelinde etkili olacak kuvvetli kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
29.12.2025
18:15
GÖZLER HASEREK`TE
GÖZLER HASEREK'TE
Bingöl'de etkisini artıran kar yağışıyla birlikte gözler kentin kış turizmindeki en önemli adresi olan Hesarek Kayak Merkezi'ne çevrildi.
29.12.2025
18:07
CUMHUR BAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ`IN BİNGÖL PROGRAMI NETLEŞTİ
CUMHUR BAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ'IN BİNGÖL PROGRAMI NETLEŞTİ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, 30 Aralık 2025 Salı günü bir dizi program ve açılış için Bingöl'e geliyor. Ziyaret kapsamında ödül töreni, okul açılışları ve Kentpark temel atma töreni gerçekleştirilecek.
29.12.2025
10:56
GENÇ MURATSPOR`DAN NET GALİBİYET
GENÇ MURATSPOR'DAN NET GALİBİYET
Bulanık temsilcisi Muş Bulanıkspor'u konuk eden Genç Muratspor, etkili oyununu 3-1'lik skorla taçlandırdı.
29.12.2025
10:46
KÖY YOLLARINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
KÖY YOLLARINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları gece gündüz sürerken, 280 köy yolundan 178'i ulaşıma açıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın