30 Nisan 2024 Salı

ÇOCUKLAR İÇİN SEFERBER OLDULAR!

Genç Belediye Başkanlığının malzeme desteğiyle robotik kodlama eğitimine başlayan öğrenciler, e-ticaret ve web tasarım gibi alanlarda çalışmalar yapacak.

20 MART 2021 CUMARTESİ 13:56
1
1776
0
AA aa
ÇOCUKLAR İÇİN SEFERBER OLDULAR!

Genç Belediyesi, Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü koordinesinde, 12 ortaokul öğrencisine robotik kodlama eğitimi verilmeye başlandı. 12 öğrenci, Haziran sonuna kadar eğitim görecek.

Kursa dair bilgi veren Eğitmen Mücahit Dener; “Yetenekleri keşfetmek için başladığımız Robotik kodlama kursuna genç ilçe merkezinde bulunan 4 ortaokulumuzdan 3'er öğrenci kursumuza aldık. Toplam 12 öğrencimiz var. Genç gençlik merkezinde 6 Martta başlayan kursumuz haziranın ortasına kadar devam edecektir. Gençte her yıl belirli yaş gruplarına planladığımız robotik kodlama kursuna öğrencilerimizin ilgisi şimdilik üst seviyededir. Lise çağındaki gençlerimize de e-ticaret, web tasarım gibi alanlarında kurs planlamaktayız. İlçemizde yazılım, kodlama ve web tasarım alanında ilgi duyan öğrencilerimizin gençlik merkezindeki kurslarımıza gelip ilgili alandaki kursa başvuruda bulunacaklar. Gençlik merkezi her türlü desteğini sunuyor, robotik kodlama için öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı uygulama malzemesi için genç belediyesi malzeme tedarikinde bulundu. Çocukları ziyaret edip moral verdi, kendilerine de teşekkür ediyoruz” dedi.

“BAŞKAN DİRİK'TEN TAM DESTEK”                

Robotik kodlama kursuna başlayan öğrencilerin malzeme ihtiyacını gideren Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, “Robotik kodlama kursu için bizden istenen tüm malzemeleri kendi elimizle teslim ettik. Yeter ki çocuklarımız bilim ışığında çalışmalar yapıp kendilerini geliştirme imkanı bulsunlar. Biz onların tüm isteklerini karşılamaya da devam edeceğiz. Böylesi faydalı bir kursun açılmasında emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın