06 Mayıs 2024 Pazartesi

ÇOCUKLARA BÜYÜK MORAL!

Rojbiya Karasu ve Elif Hazar, sosyal medyada başlattıkları kampanya ile yüzlerce ihtiyaç sahibi çocuğun yüzünü güldürdü, gönül bağı kurdu.

30 KASIM 2020 PAZARTESİ 14:00
0
2052
0
AA aa
ÇOCUKLARA BÜYÜK MORAL!

Bingöllü olup Farklı üniversitelerde öğrenim gören Rojbiya Karasu ile Elif Hazar isimli iki arkadaş, kentte belirledikleri ilk ve orta öğretim öğrencileri için sosyal medya platformları üzerinden kampanya başlattı.

Kampanya hakkında bilgi veren Rojbiya Karasu, Bingöl'de farkındalık yaratmak adına böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Karasu; “Dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık döneminde, Bingöl'de kendi insanımıza faydalı olabilmek için sosyal medyada yardımlaşma ve dayanışma adı altında bir fikir ortaya attım. Yakın çevrem ve takipçilerim bir kaç ailenin ihtiyacını karşılamak istediklerini ve bu konuda bana güvendiklerini söylediler. Ben yeterli desteği görüp göremeyeceğimizi anlamak için paylaşımlar yapmaya başladım. Güzel destek mesajları alınca ve yeterli desteği görünce projeyi başlattım. Bu yolda her anımda en az benim kadar koşturan arkadaşım Elif Hazar ile İlk proje başlangıç paylaşımlarını yaparak projeyi başlattık” dedi.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞDU

Çocukların ihtiyacı karşılamak için bu yola girdiklerini söyleyen Karasu; “Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla harekete geçtik ve gerçekten de kuvvet doğdu. Yol uzun ve çetrefilli bir yol arkadaşlarımla bu yola girdik. Dünyanın eşitsizliğinde azda olsa eşitliği yakalamaya çalıştık ve geleceğimiz olan çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için yola koyulduk. Bu kampanyayı başlatmadan önce en fazla 5 bin TL destek alabileceğimizi ve yaklaşık 25 çocuğu mutlu edebileceğimizi düşünmüştük. İlk günden, son güne kadar her gün güncel bağış miktarımızı şeffaf bir şekilde sosyal medya hesaplarımızdan paylaşmamız ve  iyi niyetimizi yeterince yansıtmış olmalıyız ki 10. günün sonunda hedefimizi neredeyse 7 kat aştığımızı gördük ve bu kampanyamızın sonunda tam 30 Bin 532 TL'lik bağışı ihtiyaç sahiplerine taşıdık. Bingöl'de il geneli, ilçeler ve ücra köylerde nerede yardıma muhtaç bir çocuk varsa büyük bir araştırma sonrasında onlara ulaştık. 180 bot, 180 mont, 180 kışlık eldiven, 180 çorap ve maskeyi her çocuk için ayrı ayrı hediye paketleri yapıp teslim ettik. Çantası olmayan 15 çocuğumuza okul çantası verdik. Çocuklarımızın hediyelerini evlerine bıraktığımız zaman, 15 aileye de elden nakdi destek te bulunduk ve 6 aileye gıda paketi verdik. Bunların yanında köy okullarımızın kütüphanelerine 150 tane kitap hediye ettik. Sosyal medyadan başlattığımız bu projeyi 32.günün sonunda 30 Bin 532 TL harcama ile sonlandırdık” dedi.

AMACIMIZ GÖNÜLLERİ ISITMAKTI

Elif Hazar ise; “Amacımız Bingöl'de bu çetin kış günlerinde imkânsızlıklar yüzünden botu ve montu olmadığı için üşüyen çocuklara, el uzatarak sıcacık kalbimizle hem üşüyen ellerini, hem de kırık gönüllerini ısıtmaktı. Sağ elin verdiğini sol el görmesin anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürerek ihtiyaç sahibi aileler ile yardım eden bağışçılarımız arasında manevi bir bağ kurmayı amaçladık ve Allah'a çok şükür amacımıza ulaştık. Her çocuğun evine gittik ve aileleri ile tanıştık desteğimizi bizzat kendimiz teslim ettik. Paylaştığımız fotoğraflarımızda yüzleri belli olan çocuklarımız gittiğimiz köyün mahallenin çocuklarıydı onlarla da kaynaşıp hoş sohbetler ettik. Biz bu projede yardım ettiğimiz hiç bir çocuğumuzun yüzünü belli ettirerek paylaşım yapmadık, ya buğuladık, ya da emoji bıraktık bu bizim çok hassas olduğumuz bir konu. Kampanyamız boyunca kimi zaman yorulduk, kimi zaman çocukların mutluluğu ile güldük, kimi zaman dinlediğimiz hikayelerle ve gördüğümüz manzaralar karşısında göz yaşlarına boğulduk ve anladık ki biz bizlik olursak daha güçlü oluruz. Bu proje bizim şimdiye kadar yaptığımız en büyük ve en anlamlı projeydi. Bu tarz projelerimiz daha önceden de olmuştu ve bundan sonra da olacak inşallah. Bu projede öncelikle hayırsever bağışçılarımıza, ekip arkadaşlarımıza ve yardımlarımızı ulaştırmak için bize araç tahsis eden Bingöl Belediyesi'ne ve Bingöl Kızılay Şubesi'ne teşekkür ederiz” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
16:21
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
250 ÇOCUĞUN KALBİNE DOKUNULDU
Gençli hemşerimiz hayırsever iş insanı RodiJeans Yönetim Kurulu BaşkanıMahsum Dursun'un öncülüğünde gönüllülerin bir araya gelerek hayata geçirdiği proje kapsamında öğrencilerin kalbine dokunuldu ve altyapı branşlarında eğitim gören 250 öğrenciye malzeme desteği verildi.
03.05.2024
14:34
EMNİYET`TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
EMNİYET'TEN RUHSAT YENİLEME UYARISI
Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiğini bildirdi.
03.05.2024
12:20
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL`UNDUR!
RÜŞVET ALAN DA VEREN DE MEL'UNDUR!
Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın talimatıyla Belediye'nin giriş kısmına 'Rüşvet alanda, verende melundur' Hadis-i Şerif'i asıldı.
29.04.2024
20:46
ATAN, BİNGÖL`Ü TEMSİL ETTİ
ATAN, BİNGÖL'Ü TEMSİL ETTİ
Mardin'de düzenlenen dama turnuvasına Bingöl'ü temsilen katılan Gençli hemşerimiz Hasan Atan, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak büyük bir başarıya imza attı.
25.04.2024
18:23
MURATSPOR`DA TEK HEDEF GALİBİYET
MURATSPOR'DA TEK HEDEF GALİBİYET
Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Yeni Genç Muratspor, sezonun 24.haftasında Kayseri ekibi Develigücüspor'a konuk olacak. Ligi 3.sırada tamamlamak isteyen temsilcimizde tek hedef deplasmandan galibiyetle dönmek.
24.04.2024
21:46
ŞEHİT `KALAN` KABRİ BAŞINDA ANILDI
ŞEHİT 'KALAN' KABRİ BAŞINDA ANILDI
Genç ilçesinde 2012 yılında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Ali Kalan, Servi Köyünde ki mezarı başında dualarla anıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın