07 Aralık 2025 Pazar

ÇOK YORULDUK!

Artan vakaların ardından yeniden yoğunluğun yaşandığı devlet hastanesi korona virüs (Covid-19) servisinde görevli sağlık çalışanları, 'Çok yorulduk' diyerek, vatandaşlara tedbirlere uymaları konusunda çağrıda bulundu.

03 NİSAN 2021 CUMARTESİ 15:52
8
4343
0
AA aa
ÇOK YORULDUK!

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de vaka sayılarında artış görülmeye başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan Covid-19 renk haritasında 1 ay öncesine kadar mavi kategoride yer alan Bingöl, vaka sayısının artmasıyla Turuncu kategoride yer aldı. Yüksek riskli iller arasına giren kentte, pazar günleri sokağa çıkma kısıtlaması da getirirlerken, devlet hastanesindeki Covid-19 servisinde de yoğunluk yaşanmaya başladı.

1 yıldır Covid-19 servinde çalışan hemşire 2 çocuk annesi Ayşe Çelik, "Yaklaşık 1 yıldır Covid servisinde çalışıyorum. Bu süreç içinde değişik klinik tablolarla karşılaştık. Kimi hastalarımızı şifa ile taburcu ettik ve çok mutlu olduk kimi zamanda maalesef hastalarımızı kaybettik, bu durum bizleri çok üzdü, aklımızda kalıcı etkiler bıraktı. Yani fiziksel olarak da psikolojik olarak da sıkıntılı dönemler oldu bizim için. Normalde çocuklarına zaman ayıran, gezmesine, eğlenmesine eşlik eden bir anne olduğum halde bu süre içinde onlara zaman ayıramadım. Yine normalde hiç var olmayan bir hastalığım çıktı; bel fıtığı. Maalesef ciddi anlamda dinleme gibi bir imkanım olmadığı için ameliyat boyutuna kadar geldi. Bir iki ay öncesine kadar yapılan kısıtlamalar ve halkımızın da duyarlılığıyla vaka sayısında gerileme olmuştu. Bu durum bizleri de rahatlattı. İnsanlar da dışarıda daha güvenilir bir şekilde zaman geçirdi. Tekrar eski günlerin gelmesini umut ediyoruz. İnsanlarımızdan tekrar çaba bekliyoruz. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının devamlılığını bekliyoruz” dedi.

“Ben de herkes gibi anneme sarılmak istiyorum doya doya”

Vaka sayısının yeniden artmasıyla troid kanseri olan annesine sarılamadığını belirten hemşire Hayrettin Ayan, “Covid sürecinde son 1 yıldır çektiğimizi bir Allah bilir bir de biz biliriz. Benim annem troid kanseri. Hastalığından dolayı kendisine çok yaklaşamıyorum. Ben de herkes gibi anneme sarılmak istiyorum doya doya. Ona sarılmak, onu öpmek istiyorum. Vatandaşlarımızdan ricamız temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet etmeleri. Son zamanlarda vaka sayıları arttı. Rehavete kapılmayıp dikkat etmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

“Biz hastalarımızın can çekişerek, boğularak ölmelerini istemiyoruz”

Pandemiden dolayı çok yorulduklarını belirterek çağrıda bulunan hemşire Gülsüm Sevgi de “Covid-19 ile mücadele ediyoruz ve ciddi anlamda yorulduk. Covid vakalarımızda ciddi bir azalma görüldü hatta ilimizde vaka sayısı sıfırlara kadar inmişti. Ama son birkaç haftadır vatandaşlarımızın rehavete kapılmasıyla beraber hasta sayısında artış görüldü. Hakikaten bu durum artık bizi çok yordu, tükendik. Biz hastalarımızın can çekişerek, boğularak ölmelerini istemiyoruz, bunu görmek istemiyoruz. Bu işi ciddiye almayan vatandaşlara seslenmek istiyorum, hastaların en kötü anlarına biz şahit olduk. Onların neler çektiğini, son anda neler söylediklerini biz çok iyi biliyoruz. Hastane ziyaretlerine ara vermelerini istiyoruz. Bıraksınlar hastalarımızla ilgilenelim ve maske, mesafe, temizlik kurallarına uysunlar. Hem bizleri hem kendilerini rahatlasınlar” ifadelerini kullandı.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.12.2025
18:15
VALİ USTA`DAN SERT UYARI BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMİYECEK
VALİ USTA'DAN SERT UYARI BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMİYECEK
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki toplantıda sağlık yöneticilerine adeta ültimatom veren Vali Usta, aksaklıkların bizzat takipçisi olacağını söyledi.
05.12.2025
18:11
BÖLGEDE BU BELGEYE SAHİP TEK BİRLİK
BÖLGEDE BU BELGEYE SAHİP TEK BİRLİK
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2025 yılı derecelendirme sonuçlarına göre Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye'de bu belgeyi alan 7 birlikten biri oldu. Birliğin bu başarısı arıcılara kovan başına 28 TL ek destek sağlayacak.
05.12.2025
18:07
BİNGÖL HAVALİMANI İHALESİ SONUÇLANDI
BİNGÖL HAVALİMANI İHALESİ SONUÇLANDI
Pist ve PAT sahalarındaki bozulmalar nedeniyle üç kez iptal edilen Bingöl Havalimanı onarım ihalesi, dördüncü kez yapılan süreçte tamamlandı. Toplam 15 firmanın yarıştığı ihalede en avantajlı teklifi veren ortaklık, 'muhtemel kazanan' oldu.
05.12.2025
18:02
BİNGÖL`E 5 YENİ AMBULANS VE 2 UMKE ARAÇI
BİNGÖL'E 5 YENİ AMBULANS VE 2 UMKE ARAÇI
Bingöl'deki ambulans sayısının 44'e yükseldiği bilgisini paylaşan Vali Usta, tahsis edilen 5 ambulanstan üçünün 4x4, ikisinin ise 4x2 özellikte olduğunu belirtti. Vali Usta, program sonunda test sürüşü de yaptı.
04.12.2025
18:19
GÜZEL`DEN  3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜN` DE  HANE ZİYARETLERİ
GÜZEL'DEN 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜN' DE HANE ZİYARETLERİ
Kaymakam Muhammet GÜZEL, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ilçemiz Kültür ve Yenişehir Mahallelerinde ikamet eden engelli çocuklarımızı ve ailelerini evlerinde ziyaret etti.
04.12.2025
17:06
750 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
750 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU İÇİN PROTOKOL İMZALANDI
Genç ilçesinde 2021 yılında yıkılan kapalı spor salonunun yerine yapılacak 750 kişilik yeni kapalı spor salonu için protokol imzalandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın