04 Şubat 2026 Çarşamba

DASK'TA TALEP İKİYE KATLANDI

Yaşanılan depremlerin ardından Genç ilçesinde DASK yaptıranların sayısı giderek artıyor. DASK fiyatı da geçen yıla oranla yüzde 50'ye yakın artış gösterirken, yapının yanı sıra evini eşyasıyla birlikte sigortalayanlar da giderek çoğalıyor

15 MART 2023 ÇARŞAMBA 16:00
0
1627
0
AA aa
DASK`TA TALEP İKİYE KATLANDI

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi olan büyük depremlerin ardından uzmanların yaptığı uyarılarla birlikte mülk sahipleri, Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) için sigorta şirketlerine koştu.
Konutlar; yapım yılına ve bina kat sayısına göre sınıflandırılırken, fiyatlar da buna göre şekilleniyor.  5 katlı, 1 yaşındaki bir binada yer alan 150 metrekarelik bir dairenin geçen yılki Bayındırlık birim fiyat esasına göre DASK fiyatı 222 TL iken, 1 Ocak 2020 itibariyle bu rakam 600 TL ile 800 TL arasında değişiyor.
BİNGÖL DASK'TA İLK SIRADA
Daha önce tercihe bağlı yapılan ancak deprem gerçekliği karşısında yapılan düzenlemelerle zorunlu halen gelen DASK, özellikle elektik aboneliğinde mecburi olarak yaptırılıyor. 1 Mayıs 2003 depreminden sonra dönüşüm nedeniyle yapıların önemli ölçüde yenilendiği Bingöl'de, bu zorunluluğun da etkisiyle DASK yaptıranların oranı giderek arttı. 2020 itibariyle 30 Bin 780 konutun olduğu Bingöl'de 22 Bin 267'sinin DASK güvencesi bulunuyor. Buna göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri içerisinde yüzde 72 ile en fazla DASK yaptıran il, Bingöl oldu.
Kahramanmaraş depremi sonrası sigorta şirketlerinin yolunu tutan mülk sahiplerinin yanı sıra evini tüm eşyasıyla birlikte sigortalayanlar da çoğunlukta.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
16:49
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
02.02.2026
10:28
GENÇ`TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR`DAN TEMİZLENDİ
GENÇ'TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR'DAN TEMİZLENDİ
Genç Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan kar yağışının ardından kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için ana arterler, mahalle yolları ve kamu alanlarında yoğun mesai harcıyor.
01.02.2026
16:02
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
01.02.2026
14:22
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ  TUTUKLANDI
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
14:04
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Program kapsamında camilerimizde dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edildi.
29.01.2026
17:30
METEOROLOJİ`DEN BİNGÖL İÇİN UYARI
METEOROLOJİ'DEN BİNGÖL İÇİN UYARI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden Bingöl genelinde yarın için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın