11 Ağustos 2026 Salı

DEDE MESLEĞİNİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYOR!

Genç ilçesine bağlı Çaytepe köyünde yaşayan Selami Değişgeç, dedesinden öğrendiği ahşap oymacılığı mesleğini icra ederek, birbirinden güzel eserler ortaya koyuyor.

30 TEMMUZ 2021 CUMA 16:00
1
2443
0
AA aa
DEDE MESLEĞİNİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYOR!

Selami Değişgeç, daha küçük yaşlardayken dedesinden gördüğü ahşap oymacılığını şimdilik bir hobi olarak yapsa da ileride kendini geliştirmek ve daha güzel eserler ortaya koymak istiyor. El becerisi iyi olan Selami'ye çevresi ise, 'Selami usta' diye hitap ediyor.

Küçüklüğünde dedesinden gördüğü ahşap oymacılığı mesleği büyük bir aşkla yapıyor. Bahçelerden kesilmiş çeşitli dayanıklı ağaçları balta ile kesiyor. Daha sonra keser ile ortadan bölüp şekil veriyor. Kaşığa şekil verdikten sonra oyma aletleri ile kaşık yapılıyor. Törpülenerek en son ince zımpara ile temizleniyor. Bu işlerin yapımı ise yaklaşık bir buçuk saat buluyor.

Henüz 23 yaşında olan Selami usta oldukça zahmetli bir iş olan ahşaptan yapma aksesuarları için bir çok farklı alet kullanıyor. Odun halindeki parçaları dantel işler gibi işleyen Selami usta, oyun kaşığı, yemek kaşığı, kül tabağı, süs kaşığı, çatal, kepçe gibi aksesuarları ortaya çıkartıyor.

Haber: SİNAN ATAN          

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
10:23
VALİLİK AÇIKLAMASINDA  LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
VALİLİK AÇIKLAMASINDA LOKAL İMALAT KUSURU OLDUGUNU BİLDİRDİ
Genç ilçesindeki 16 derslikli İnönü Ortaokulu inşaatında ortaya çıkan beton görüntülerine ilişkin tartışmaların ardından Bingöl Valiliği açıklama yaptı. Valilik, beton dökümünün teknik şartnamelere uygun gerçekleştirildiğini, tespit edilen boşlukların ise lokal imalat kusuru olduğunu bildirdi.
10.08.2026
10:18
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
ARANAN 15 KİŞİ YAKALANDI
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan aranan 15 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi de yer aldı.
05.08.2026
18:21
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE  ANKARA`YA SEVK EDİLDİ
4 AYLIK BEBEK UÇAK AMBULANS İLE ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi
05.08.2026
18:14
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
DOĞADA ÖNCE ANTREMAN SONRA TEMİZLİK YAPTILAR
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
05.08.2026
18:07
UMUT KERVANIN`DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
UMUT KERVANIN'DAN 1 MİLYON 333 BİN 144 TL DEGERİNDE YARDIM
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
05.08.2026
18:01
BİNGÖL`DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
BİNGÖL'DE NADİR GÖRÜLEN BAL PORSUĞU ÖLÜ BULUNDU
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın