05 Şubat 2026 Perşembe

DEPREM TATBİKATININ HAZIRLIKLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Bingöl Valiliği tarafından düzenlenen toplantıda 29 Ağustos'ta yapılacak Bölge Düzeyi Saha Tatbikatının hazırlıkları görüşüldü. Vali Usta, deprem riskine dikkat çekerek, afetlere hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Bingöl'de yapılacak tatbikatta farklı illerden destek ekipleri de yer alacak. Bu tatbikat sayesinde hazırlıklar gözden geçirilecek ve afetlere müdahale kapasitesi geliştirilecek.

11 TEMMUZ 2024 PERŞEMBE 10:10
0
905
0
AA aa
DEPREM TATBİKATININ HAZIRLIKLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Bingöl Valiliği tarafından "Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Toplantısı" gerçekleştirildi.

Valilik Konferans Salonu'nda Vali Ahmet Hamdi Usta başkanlığında düzenlenen toplantıda 29 Ağustos'ta yapılacak "Bölge Düzeyi Saha Tatbikatının hazırlıkları görüşüldü.

Vali Usta, geçmişte Bingöl'de büyük depremlerin meydana geldiğini anımsattı.

Kentin Kuzey ve Doğu Anadolu Fay hatlarının geçtiği bir bölge olduğu için bundan sonra da depreme maruz kalabileceğini ifade eden Usta, "Her zaman hazırlıklı olmamız lazım. Bu bölgede depremler yaşayacağız ama riskleri yöneterek depremlerin etkilerini en aza indirmemiz lazım. Dolayısıyla başta bütün belediyeler ve kaymakamlıklar olmak üzere buna hazırlık yapmamız gerekiyor." dedi.

Türkiye'de bölgesel tatbikatlar yapılacağını, bunlardan birinin de Bingöl'de yapılmasını talep ettiklerini belirten Usta, 29 Ağustos'ta senaryo gereği, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Muş ve Tunceli'nin etkilendiği bir depreme ilişkin tatbikat yapacaklarını kaydetti.

Bu tatbikatta depremden etkilenen ilçelere farklı illerden destek ekiplerin de geleceğini dile getiren Usta, bu tatbikat sayesinde hazırlıkların da gözden geçirilmiş olacağını aktardı.

Usta, şunları söyledi:

"29 Ağustos'taki depremde kendimizi sınama imkanına kavuşacağız. Bundan sonrası bizim Bingöl'deki önceliğimiz başta deprem olmak üzere, afetlere müdahale ve afetle mücadele kapsamında kapasitemizin geliştirilmesi olacak. Yıl sonuna kadar belediyelerimizle afetlere hazırlık açısından büyük çalışmalar içerisindeyiz. Bunlardan biri 29 Ağustos'taki büyük çaplı bölgesel tatbikatımız olacak."

Daha sonra AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, TAMP ve Bölge Saha Tatbikatı hakkında sunum yaptı.

Toplantıya, kaymakamlar, ilçelerin belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kurumların personeli katıldı.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
16:49
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
UMUT KERVANI UMUT OLMAYA DEVEM EDİYOR
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
02.02.2026
10:28
GENÇ`TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR`DAN TEMİZLENDİ
GENÇ'TE OKUL YOLLARI VE BAHÇELER KAR'DAN TEMİZLENDİ
Genç Belediyesi, ilçe genelinde etkili olan kar yağışının ardından kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, vatandaşların günlük yaşamının aksamaması için ana arterler, mahalle yolları ve kamu alanlarında yoğun mesai harcıyor.
01.02.2026
16:02
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
MİLYONLAR DEĞİL, İNANANLAR KAZANDI
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
01.02.2026
14:22
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ  TUTUKLANDI
UYUŞTURCUYLA MÜCADELE 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
01.02.2026
14:04
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CAMİYE GELİYORUM, NAMAZLA BÜYÜYORUM PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Program kapsamında camilerimizde dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler takdim edildi.
29.01.2026
17:30
METEOROLOJİ`DEN BİNGÖL İÇİN UYARI
METEOROLOJİ'DEN BİNGÖL İÇİN UYARI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden Bingöl genelinde yarın için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın