26 Nisan 2024 Cuma

DEV YATIRIMDA ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Genç İlçesi Avnik bölgesinde bulunan 250-300 milyon ton demir cevherinin işlenmesi için ÇED süreci başlatıldı. Sürecin tamamlanması ile yüzlerce insana iş kapısı açılacak ve Genç ekonomisi büyük bir ivme kazanacak.

08 MART 2023 ÇARŞAMBA 16:25
1
1340
0
AA aa
DEV YATIRIMDA ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Genç İlçesinde kurulması planlanan ve ilçe tarihinin en büyük yatırımı olacak olan 550 milyon dolarlık demir madeni için ÇED sürecinin başlatıldığı bildirildi. Bölgede bulunan demir madeninin çıkarılması için 550 milyon dolarlık peletleme tesisi kurmayı planlayan Erdemir Madencilik, proje tanıtım dosyası hazırlayarak ÇED süreci için ilgili yerlere başvuruda bulundu.

“ÇED SÜRECİ BAŞLADI”

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin Ve Denetim Genel Müdürlüğü, Genç İlçesinde kurulması planlanan demir madenciliği tesisi ile ilgili ÇED sürecinin başlatıldığını bildirdi. Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin Ve Denetim Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, “Bingöl ili Genç ilçesi Gerçekli Köyü Mevkii,1012325 Erişim ve 1526 Ruhsat Numaralı Saha mevkiindeki Erdemir Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan 1012325 Erişim ve 1526 Ruhsat Numaralı IV. Grup Maden (Demir) Ocağı Ve Zenginleştirme Tesisi projesi ile ilgili olarak Bingöl Valiliğimize sunulan proje tanıtım dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” denildi.

“550 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILACAK”

Erdemir Madencilik, Kasım 2022'de Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, projenin detaylarını paylaşmıştı.

Açıklamada, “Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ermaden) adına ruhsatlı Bingöl-Avnik demir madeni sahasında yapılan sondaj çalışmaları sonucunda yoğun cevherleşme tespit edilmiş olup, Peletleme Tesisi kurulmasına karar verilmiştir. Toplam demir cevheri rezervi yaklaşık 250-300 milyon ton olan bu yatırımın yaklaşık maliyeti 550 milyon ABD Doları'dır. Yıllık 3,0 milyon ton pelet üretim kapasiteli Peletleme Tesisi'nde demir cevheri rezervi kapsamında 100 milyon tonu aşkın pelet üretimi hedeflenmektedir.

“YILLIK KAR 200-250 MİLYON DOLAR OLACAK”

Yatırımın tamamlanması ile birlikte, ön fizibilite değerlendirmelerine göre bugünkü fiyatlarla faaliyetlerden elde edilecek kar artışının yıllık yaklaşık 200-250 milyon ABD Doları olması beklenmektedir. Şirketimizin önemli hammaddelerinden biri olan pelette kendine yetebilirlik oranının %25-30 bandından %80-85'e, toplam demirli hammaddede ise kendine yetebilirlik oranının %15-20 bandından %40-45 bandına çıkması öngörülmektedir. Bingöl-Avnik'te kurulacak olan Peletleme Tesisi ile şirketimizin çelik üretiminde hammadde arz güvenliği sağlanarak kendine yetebilirlik oranının yükselmesi ve ülkemizdeki ithal pelet kullanım oranının azaltılarak yerli ekonomiye katkı sağlanması hedeflenmektedir.

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın