29 Nisan 2024 Pazartesi

DİMDİK DURUP ZULME KARŞI DURMALIYIZ

Genç İslâmi Kardeşlik Platformu; 'Gözlerimizin önünde işlenen cinayetler, cürümler, zulümler var. Bu cinayetleri ve zulümleri elimiz ile düzeltebiliyorsak elimizle düzeltmeliyiz, Dilimiz ile düzeltebiliyorsak dilimizle düzeltmeliyiz ve bu süreçte zulmün karşısında dimdik duran Müslümanlara sırt vermeliyiz

26 EKİM 2023 PERŞEMBE 13:10
0
1106
0
AA aa
DİMDİK DURUP ZULME KARŞI DURMALIYIZ

Aksa Tufanı ile ilgili yazılı bir açıklaması yapan Genç İslâmi Kardeşlik Platformu, İsrail'in saldırılarına sessiz kalınmaması çağrısında bulundu. 

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 
“7 Ekim 2023 tarihinde Gazze'nin ve Ümmetin yüz akı olan Hamas'ın mücahitleri "Aksa Tufanı" adıyla Siyonist İsrail denen terör devletine ve bu teröristlerin işgalci silahlı sivil görünümlü milislerine yaşattığı derin korkunun ardından bu terör devleti, kendisini beklediği kötü akıbeti görüp sığındığı ABD-İNGİLİZ müttefik desteği ile sivil soykırıma soyunmuştur.
Bu minvalde Gazze'deki tüm sivil alanlar, ibadethaneler vehatta hastaneler ağır uçak bombardımanına ve uluslararası kurumlar eliyle yasaklanmış fosfor bombası gibi mühimatların kullanımına maruz kalmış; kadın, çocuk ve bebekler alçakça katledilmiştir ve hâlâ mazlumlar açık savaş suçu  işleyen katil siyonistler tarafından anlık katledilmektedirler.
Böyle bir katliamın karşında bir Müslüman ne yapabilir?

Öncelikle bir Müslüman bu zulmü eliyle düzeltmesi gerekir, buradaki muhatap bir devlet olduğu için bu zulmü bitirecek mekanizmanın da devlet sistematiğine sahip olması gerekir yani  devletin başında bulunan kişiler biran önce bu işi güç nispetinde durdurmaya çalışmalı, olayın vehametini uluslararası arenaya açmalı ve kendi ülkesinde 'haydut devlet' sıfatına sahip bir devletin büyük elçiliğine yer vermemeli, o haydut ülkede de bir elçilik bulundurmamalı, haydut ülke ile tüm ilişkilerini kesmelidir, aynı zamanda tarihî bağlarımızın olduğu ve aynı inanca sahip olduğumuz  Mazlum Gazze halkının can ve mal güvenliği her ne pahasına mal olursa olsun sağlanmalı,3. Harem-i Şerif sıfatında olan ve hayat rehberimiz olan  Peygamberimizin mübarek ayakları ile bastığı ve bizler için kutsal olan Mescid-i Aksa'ya uzanan siyonist eller mutlak sûrette kırılmalıdır.

Bu zulmü eliyle düzeltme gücüne sahip olmayan biz sivil Müslümanlar ne yapmalıyız?
Hayat rehberimiz Resulullah efendimizin tavsiyesine binaen ; bizler dilimiz ile düzeltmeliyiz yani bu zulmü mutlak anlamda duyurmalı hayatın her alanında bu mezalimi anlatmalıyız.
Bizler bunu bazı zaman mitingler ile bazı zaman dualar ile bazı zaman bir araba konvoyu ile kimi zaman bir bildiri ile kimi zaman sosyal medya aracılığıyla kimi zaman anlatarak ve kimi zaman boykotlar ile yapmalıyız.
Peki bunları yapamayan bir Müslüman ne yapmalıdır?
Hayat rehberimiz Resulullah efendimiz;dili ile değiştirmeye gücü yetmeyen Müslüman kalbi ile o zalimlere buğz etsin ki bu imanın en zayif derecesidir diyor. Gerçekten elimiz ve dilimiz ile bir şeyler yapamıyorsak kalbimiz ile o zalimlere buğz etmeliyiz.
Tabi bunu yaparken, her şeyi çok iyi bildiğini zanneden toplum bilimci havasında racon kesen insanların, yaptığınız bu işleri küçük görüp bu samimi işlere gölge düşürerek yaptığınız çalışmaları baltalamaya çalıştığına şahit olacaksınız.
Yine bu iyi niyetli çalışmaları yaparken toplum yararına çalıştığını, insanlık adına çalışmalar yaptığını iddia eden ve özellikle doğa sever, hayvan hakları adı ile ortaya karabatak gibi çıkan ve bu sıfatları kendine maske yaparak toplumda yer edinmeye çalışan bazı sivil toplum örgütü maskesi altında şovmenlik yapan, aslında sadece reklam yüzünün olduğu içi boş kof yapıların bunca zulme rağmen mazlumlar lehine bir icraatının olmadığına vehatta bir açıklama dahi yapmayacak kadar özünde merhamet olmayan ikiyüzlü yapıların varlığına şahit olacaksınız.
Ve maalesef bu toplumda , aramızda bizimle nefes alan bir kitle var ki bırakın o zalimlere buğz etmeyi , tarafsız bile kalmayı ; bilakis o zalim Siyonistlere meyl halindedirler ve bunlar " Bu Arap - Yahudi savaşıdır" bizi ilgilendirmez diyen bu zulmü meşru gören Şamanist/kafatasçı zihniyet ile "Benim ırkım, benim kavmim katlediliyor banane Araplardan banane Müslümanlardan" diyen Apoistlerin ne derece insanlıktan nasip almadığını müşahede ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz.
Tüm olanları görüyor ve Tüm Müslüman kardeşlerimize sesleniyoruz!!!
Müslümanlara açıktan saldıran küffar ve Müslümanlara gizliden haset besleyen içimizdeki hainlere karşı;
Aramızdaki her türlü ihtilafı, tefrikayı bir köşeye bırakıp Filistin davasında tek yumruk olmalıyız, her birimiz bu mazlum kardeşlerimize her daim fiili dualar etmeliyiz, Gazze'de faaliyet yürüten yardım kuruluşları vasıtasıyla mutlak surette maddi yardımda bulunmalıyız , Siyonist çeteye kaynak sağlayan firmaların ürünlerini almamalı ve satmamalıyız, çok net bir şekilde bunların mallarını boykot etmeliyiz, Filistin davası ile ilgili tüm faaliyetlere bütün aile fertleri ile Hz.İbrahimin yanında yer alan karınca misali ile katılım gösterip en azından safımızı belli etmeliyiz , İşyerlerimizi , balkonlarımızı, araçlarımızı Filistin bayrakları ile donatmalıyız.”

HABER:SİNAN ATAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın