27 Nisan 2024 Cumartesi

DOĞAYA YEM BIRAKILDI

Genç Avcılar ve Atıcılar Derneği, yaban hayatı korumak amacıyla doğaya yem ve kemik bıraktı.

07 OCAK 2019 PAZARTESİ 11:20
0
1378
0
AA aa
DOĞAYA YEM BIRAKILDI

İl Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile işbirliği yapan Avcılar ve Atıcılar Derneği,Sürekli köyü ve Ardıçdibi köyü kırsalına, yaban hayvanları için buğday kırığı ile kemikli et bırakıldı.

Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Mehmet Alak, doğanın karla kaplı olması nedeniyle yaban hayvanlarının yemsiz kaldığını belirterek, her yıl şubat ayında doğaya yem bıraktıklarını söyledi.

Alak, şunları kaydetti: "Bu zor günlerde av hayvanlarının beslenmesi, bizim öncelikli işlerimiz arasında oluyor. Aldığımız buğday, diğer yeşillikler ve hal artıklarını doğal ortamlara bırakarak yaban hayvanlarının beslenmesini sağlıyoruz. Şu anda yeteri kadar buğday stokumuz var. İhtiyaç oldukça da bakanlığımız destekliyor. Yemleme faaliyetlerimiz, doğanın karla kaplı olduğu zamanlarda ve ihtiyaç duyuldukça devam ettirilecek." 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın