25 Nisan 2024 Perşembe

EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Genç Halk Eğitim Merkezinin açtığı yılsonu sergisinde, kursiyerlerin bir yıl içerisinde hazırladıkları el emeği göz nuru eserler sergilendi.

02 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 11:39
0
1021
0
AA aa
EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle her yıl Haziran ayının ilk haftası Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak kutlanmaya devam ediyor.

Bu kapsamda; Genç Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 2021-2022 öğretim yılında açılan ahşap oymacılığı, çanak çömlek, epoksi, demircilik, mesleki teknik içerikli giyim, cam seramik, ami gurumi, nakış, halıcılık el sanatları ve resim kursları sonunda planlanan yılsonu sergisi bayanların ilgi odağı oldu. Kültür Merkezine bağlı çalışma merkezinde açılan sergiye Bingöl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Halitoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Usta Öğreticiler, Kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

El emeği göz nuru eserlerin sergilendiği sergiyi gezen vatandaşlar hayranlıklarını gizleyemediler.

“3500 ÖĞRENCİYE KURS VERDİK”

Açılan sergi il ilgili açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Halitoğlu, “ 2021-2022 Eğitim - Öğretim yılında ilçemizde 30 farklı alanda kurs açtık. Bu 30 alanda toplamda 129 kurs ve Bin 3500 öğrenciye eğitim – öğretim verdik. Bugün de yıl içerisinde yaptığımız çalışmaların sergisini yaptık. Bizim kendi öğrencilerimiz, usta öğreticilerimiz ve ilçe halkımız bu sergimize yoğun ilgi gösterdi” dedi.

“HAZIRLADIĞIMIZ ÜRÜNLERİ SERGİLEMENİN MUTLULUĞU YAŞIYORUZ”

Bir sene boyunca el emeği göz nuru emeklerini sergilemenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten kursiyerler “ Eğitim sezonu boyunca takı tasarım kursuna geliyoruz. Bugün de Halk Eğitimin açmış olduğu sergiye katıldık. Tüm Gençliler ve kursiyerler olarak. Yaptığımız ürünleri sergiledik. Dönem sonu sergimiz bugün. Yıl boyunca hazırladığımız ürünleri sergiledik. Halkın çok ilgisi vardı. Özellikle bizim sergimize çok büyük bir ilgisi vardı.

Haber : Veysel SÖNMEZ

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın