19 Mart 2026 Perşembe

ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMEN!

Genç İlçesine bağlı Çaytepe Yatılı Bölge Ortaokulunda Türkçe Öğretmenliği yapan M. Ali İnanç, boş zamanlarında öğrencileri tıraş ederek öğrencilerin kuaför ihtiyacını giderip örnek bir fedakârlık portresi çiziyor.

12 OCAK 2020 PAZAR 11:30
1
2418
0
AA aa
ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMEN!

Genç ilçesi Çaytepe Yatılı Bölge Ortaokulunda görevli Türkçe Öğretmeni M. Ali İnanç, yaptığı örnek bir çalışmayla gönülleri fethetti. Öğretmen İnanç, Genç ilçesine 20 Km. uzaklıkta bulunan Çaytepe köyünde bir yandan öğrencilere eğitim verirken bir yandan da boş zamanlarını değerlendirerek öğrencileri tıraş edip öğrencilerin kuaför ihtiyacını gideriyor. Yaptığı bu hareketiyle öğrencilerin ve okul yönetimin takdirini kazanan öğretmen, örnek bir çalışmaya imza attı.

 “ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDE Kİ MUTLULUK HER ŞEYE BEDEL”

Aslen Batman'lı olan ve 7 yıldır Çaytepe köyünde öğretmenlik yapan Mehmet Ali İnanç, “Aslen Batman´lıyım ve 7 yıl önce Genç Çaytepe Yatılı Bölge Ortaokuluna tayinim oldu. Atanmadan önce berberlik ile ilgili birkaç tecrübem olmuştu. Okulumuz köy okulu olduğu il ve ilçe merkezine uzak kalıyor. Öğrencilerimiz de pansiyonda yatılı kalan öğrenciler. Zaman geçtikçe çocuklarımızın saç kesimi noktasında bir ihtiyaçları olduğunu fark ettim. bende göreve başladıktan sonra pansiyon içerisinde boş bir oda baktım ve bu odayı da kendime göre düzenledim. Berber malzemeleri ve kuaför malzemesi temin ettim. Derslerden sonra zaman buldukça çocuklarımızın saçlarını kesiyorum ve saçlarına güzel şekiller vermeye çalışıyorum. Çocuklar bu işten çok mutlular ve onların gözlerinde ki mutluluğu ve parıltıyı görünce bizler de haliyle çok mutlu oluyoruz. Hatta bazen öğrencilerimiz bize gelip lütfen bize Cristiano Ronaldo yada Burak Yılmaz tıraşı yapabilir misiniz? gibi isteklerle geliyorlar bizde bu isteklerini kırmayarak cevap vermeye çalışıyoruz elimizden geldiğince. Ben burada olduğum müddetçe çocuklarımızın isteklerine cevap vermeye çalışacağım. Onların gözlerin deki mutluluk zaten her şeye bedel" diye konuştu.

 “ÖĞRENCİLERDEN ÖĞRETMENLERİNE TEŞEKKÜR”

Öğretmenlerinin hem derslerde hem de dışarıda kendilerine bir baba şefkati ile yaklaştığını belirten öğrencilerden Âdem Gengörü, “Bulunduğumuz dezavantajı yüzünden ilçe gidip gelmekte sıkıntı yaşıyoruz. Saçımız uzadığında da Mehmet Ali hocamız bizim bir oda hazırladı ve içini de kuaför malzemeleri ile doldurdu. Burada bizi tıraş ediyor ve çokta güzel tıraş ediyor. Fön çekip jölede sürüyor saçımıza. Bir berberden çok daha iyi tıraş ediyor. Hocamız bize hem öğretmen hem de bir baba gibi davranıyor. Bu yüzden onu çok seviyoruz” dedi.

5.sınıf öğrencisi Baran Ayri ise, “5 yıldır hiç berbere gitmedim çünkü saçımı hep Mehmet Ali hocamız kesiyor ve gerçekten bir berberden daha çok güzel kesiyor saçlarımızı. Bu yüzden hocamızı çok seviyoruz ve çok memnunuz kendisinden” dedi.

Öğretmenleri Mehmet Ali İnanç'ı çok sevdiklerini belirten öğrencilerden Eren Değişgeç ise, “Okulumuz ilçeye uzak olduğu için saçımızı kesmeye gidemiyoruz. Uzadığında Mehmet ali hocamız pansiyonda bizi tıraş ediyor. Çok ta güzel kesiyor. İstediğimiz şekli veriyor, jöle sürüyor ve fön çekiyor. Hocamıza ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2026
16:40
BURAK  BURULDAY`A TEŞEKKÜR PLAKETİ
BURAK BURULDAY'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın anne ve babası adına yaptırdığı okul ile Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi projelerinde görev alan İnşaat Mühendisi Burak Burulday, projeye sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür plaketiyle onurlandırıldı.
17.03.2026
16:33
HALEPÇE`Yİ UNUTMADIK
HALEPÇE'Yİ UNUTMADIK
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
16:22
EN GÜZEL SESLER  YARIŞTI
EN GÜZEL SESLER YARIŞTI
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
14.03.2026
15:34
ŞEHİTLİKLER`DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
ŞEHİTLİKLER'DE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTILAR
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde şehitliklerde bakım, onarım ve temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmaların, 81 ilde başlatılan uygulama kapsamında yapıldığı bildirildi.
14.03.2026
15:26
BİNGÖL`DE ARANAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI
BİNGÖL'DE ARANAN 13 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bingöl'de jandarma ekiplerinin son bir haftada gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 13 kişi yakalanarak cezaevine gönderil
14.03.2026
15:18
FIRAT EDAŞ ARAMA KURTARMA TİMİ GÖREVE HAZIR
FIRAT EDAŞ ARAMA KURTARMA TİMİ GÖREVE HAZIR
Elâzığ AFAD yerleşkesinde düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalan kişilerin kurtarılmasına yönelik senaryoları uygulamalı olarak gerçekleştiren Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Ekibi, Bingöl'ün de içinde bulunduğu sorumluluk bölgesinde afetlere hazırlık çalışmalarını sahada pekiştirdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın